کباب کوبیده زعفرانی
برای ۴ نفر.
گوشت سردست گوسفند 300گرم میتوانید از گردن هم استفاده کنید ..
گوشت قلوه گاه گوساله300گرم.
پیاز 3عددمتوسط.
نمک فلفل سماق
زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق سوپخوری..
گوشت را بانمک و فلفل 2بار چرخ کنید.بهتر است گوشت را در کاسه فلزی بریزید.پیاز هارا رنده کنید و داخل یک صافی بگذارید تا آب آن خارج شود.آب پیاز را دور نریزید. پیازهارا خوب فشار دهید و با زعفران خوب مخلوط کنید.
سس زعفران را روی گوشت بریزید و با دست ورز دهید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا کاملا چسبنده شود و چربی گوشت دربیاد و به انگشتاتون بچسبه. .
حالا 1ساعت گوشت را در یخچال بگذارید تا استراحت کند.گوشتها را از یخچال بیرون بیاورید و با دو دست کاملا گوله کنید و بلند کنید ومحکم بکوبید ته کاسه. دوباره گوشتها رو جمع کنید وبکوبید20 بار تکرار کنید. .
حالا گوشت شما آماده ست.سیخ ها را آماده کنید.دستتان را در آب پیاز خیس کنید.به اندازه یک پرتقال برداشته و وسط سیخ را در گوشت فرو کنید.
.
دوباره دستتان را خیس کنید و گوشت را کاملا روی سطح سیخ پهن کنید. ابتدا و انتهای کباب را خوب روی سیخ محکم کنید.با انگشت شست و سبابه به کباب فرم دهید. دقت کنید که کباب زیاد نازک نباشد چون خشک میشود. تعادل وزن آن رانیزحفظ کنید تا یک طرف سیخ سنگین نباشدو نریزد. .
حداقل 2 ساعت سیخ های آماده شده را در فضای آشپزخانه روی یک سینی استراحت دهید. به این ترتیب کبابها کمی خشک میشوند و احتمال ریزششان کم میشود. .
بعد از 1ساعت سیخ ها را برگردانید تا طرف دیگر هم کاملا هوا بخورد. منقل یا کباب پز برقی یا گازی ویا فر را آماده کنید. حرارت پخت کباب باید بالا باشد. سیخ هارا روی حرارت تند بگذارید و هر 10 ثانیه برگردانید تا هردو طرف آن به یک اندازه بپزد و نریزید.
وقتی کبابها خودشان را گرفتند نیاز به برگرداندن ندارند. .
سعی کنید کباب را آبدار بردارید وزیادنپزید چون خشک میشود. .
روی کباب های پخته سماق بپاشید. میتوانید کمی گشنیز و جعفری خرد شده هم به مایه کباب اضافه کنید. .
هیچوقت از جوش شیرین و تخم مرغ درمایه کباب استفاده نکنید چون خشک وبدمزه میشود .