سركه سيب خانگى
مواد لازم:
سيب 3 كيلو
آب به ميزان لازم
سركه 1 ليتر
نمك 2 قاشق غذاخوري
شكر 300 گرم
طرز تهيه:ابتدا سيب ها را بشوييد و چهار قاچ كنيد. هسته سيب ها را بگيريد و داخل دبه اي پلاستيكي بريزيد. آب را جوش بياوريد و در حال جوش روي سيب بريزيد. به اندازه اي كه روي سيب ها را بگيرد. در ظرف را ببنديد و مدت 3 روز آن را در جاي گرم نگهداري كنيد. بعد از سه روز در ظرف را باز كنيد و سيب ها را با دست له كنيد. سپس سركه، نمك و شكر را مخلوط كنيد و بجوشانيد و داغ به سيب هاي له شده اضافه كنيد.
در ظرف را محكم ببنديد تا هوا به آن نفوذ نكند. سپس ظرف را 30 روز در جاي خشك و خنك نگهداري كنيد تا سركه برسد و آماده شود. بعد از يك ماه، سيب هاي رسيده را با دست له كنيد و از آبكشي كه صافي پارچه اي روي آن انداخته ايد، عبور دهيد. بعد سركه آماده را در قابلمه بريزيد و بجوشانيد. بعد از سرد شدن، آماده استفاده