خانه
7.88K

مرگ دلخراش 2 کارگر زن درآتش سوزی تهران

  • ۱۴:۲۴   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     قطعا این خبر دلخراشترین خبر زمستون امسال بود ...امروز تو وب گردی هام یه سری مطلب در این مورد دیدم که فقط میتونم بگم متاسفم از اینکه اینقدر جان مردم برای مسئولامون بی ارزشه

    مرگ دلخراش 2 کارگر زن درآتش سوزی تهرانمرگ دلخراش 2 کارگر زن درآتش سوزی تهران
  • leftPublish
  • ۱۴:۲۴   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    نفر از کارگران زن تولیدی پوشاک به دلیل آتش‌سوزی از پنجره‌های طبقه پنجم این ساختمان آویزان شده بودند که به دلیل ناتوانی در استقرار مستحکم خود به پایین پرتاب و جان خود را از دست دادند.

    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران گفت: بر اثر آتش‌سوزی در یک ساختمان ۵ طبقه تولیدی پوشاک در تهران، دو نفر از کارگران این تولیدی، جان خود را از دست دادند.

    سیدجلال ملکی در گفت‌وگو با فارس، درباره آتش‌سوزی در یک ساختمان 5 طبقه تولید پوشاک واقع در خیابان جمهوری تهران اظهار داشت: در ساعت 11:33 دقیقه روز یکشنبه آتش‌سوزی در این ساختمان به سامانه 125 سازمان آتش‌نشانی شهر تهران اعلام و چند دستگاه خودروی آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام شدند.

    وی ادامه داد بررسی نشان داد در طبقه پنجم ساختمان 5 طبقه که کاملاً در امر تولید پوشاک فعالیت می‌کردند آتش‌ شعله‌ور شده بود و 25 نفر در قسمت‌های مختلف این ساختمان در بین شعله‌های آتش گرفتار شده بودند.

    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران بیان داشت: دو نفر از خانم‌هایی که در این تولیدی فعالیت می‌کردند به دلیل آتش‌سوزی از پنجره‌های طبقه پنجم این ساختمان آویزان شده بودند که به دلیل ناتوانی در استقرار مستحکم خود به پایین پرتاب و جان خود را از دست دادند.

    وی ادامه داد: بلافاصله نردبان‌های آتش‌نشانی در جاهای مناسب مستقر و 8 نفر دیگر که در حال سقوط بودند را نجات دادند و 15 نفر دیگر نیز که در راه‌پله‌های ساختمان گرفتار شده بودند توسط آتش‌نشانان نجات پیدا کردند.

    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران یادآور شد: در این عملیات 3 نفر از مأموران آتش‌نشانی دچار آسیب‌دیدگی شده و به مراکز درمانی اعزام شدند.

    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران بیان داشت: در ساعت 14 نیز عملیات به پایان رسید.
  • ۱۴:۲۶   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     

    مرگ دلخراش 2 کارگر زن درآتش سوزی تهرانمرگ دلخراش 2 کارگر زن درآتش سوزی تهرانمرگ دلخراش 2 کارگر زن درآتش سوزی تهران
  • ۱۴:۲۷   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    خانواده مقتولان آتش‌سوزی خیابان جمهوری: جای عذرخواهی، ‌قربانیان را مقصر می‌دانند
    نسرین فروتنی 44‌ساله و آذر حق‌نظری 60‌ساله دو جان‌باخته حادثه آتش‌سوزی کارگاه خیاطی در خیابان جمهوری تهران در روز یکشنبه بودند. صحنه دلخراش سقوط این دونفر از ارتفاع بلند ساختمانی که در شعله‌های آتش می‌سوخت را از آن روز تاکنون، میلیون‌هانفر در عکس‌ها و فیلم‌های ضبط‌شده از حادثه دیده‌اند.

    به گزارش عصر ایران، این حادثه اگرچه فقط دو جان‌باخته بر جای گذاشت، اما چندین خانواده را به عزا نشاند و احساسات میلیون‌ها نفر را جریحه‌دار کرد. اما پرده از بخش مهمی از مشکلات شهر تهران و ضعف‌های مدیریتی آن هم برداشت. ضعف‌هایی که اگر در این حادثه خود را نشان نمی‌داد حالا این دو زن زنده و در کنار خانواده‌های خود بودند.

    به همین دلیل است که حالا خانواده‌های داغدار این دو نفر در گفت‌وگو با «شرق» تاکید می‌کنند که از نظر آنها عامل اصلی مرگ عزیزانشان کوتاهی آتش‌نشانی تهران است و به‌همین دلیل از این سازمان شکایت خواهند کرد.

    آذر حق‌نظری 10سال پیش از شوهرش جدا شده بود، دوفرزند داشت یک‌پسر و یک‌دختر، دخترش خارج از ایران است و او در منطقه 10 تهران در خیابان قصرالدشت با پسر و عروسش زندگی می‌کرد. او تا سه‌ماه پیش در کارگاه خیاطی محل حادثه به کار مشغول بود اما پس از آن اینجا را ترک کرده بود. در روز حادثه برای پیگیری حقوق ‌معوقه خود به محل حادثه می‌رود که آتش‌سوزی به وقوع می‌پیوندد.


    محسن اکبرزاده فرزند 32‌ساله او در رابطه با آنچه در روز حادثه به وقوع پیوست اینگونه توضیح می‌دهد: «در اولین لحظات شروع آتش‌سوزی مادرم با من تماس گرفت و با ترس و لرز گفت محسن کارگاه آتش گرفته و همه‌جا را دود گرفته است، هرجا هستی خودت را به من برسان، کمکم کن. تلفن قطع شد و من با سرعت خودم را به آنجا رساندم، دیدم که دود سیاه و زبانه‌های بزرگ آتش از پنجره‌های ساختمان بیرون می‌زند، یک عده از پنجره بیرون را نگاه می‌کردند و درخواست کمک داشتند، دو خانم هم از نرده‌های پنجره بیرون آمده بودند. مردم هم جمع شده بودند و ماشین‌های آتش‌نشانی در پای ساختمان در حال آماده‌شدن بودند. از مردم شنیدم که ماشین آتش‌نشانی اولی که رسیده بود نردبانش باز نشد. کمی بعد من متوجه شدم یکی از زن‌هایی که از پنجره بیرون آمده مادر خودم است. با گریه و بغض فریاد می‌زدم که کمکش کنید، اما صدایم به جایی نمی‌رسید. کمی بعد خانم فروتنی سقوط کرد، مادر من اما بیشتر از پنج‌دقیقه خودش را نگه داشته بود و تحمل کرد. اما در همین فاصله یکی از آتش‌نشان‌ها شروع کرد به آب‌پاشی، به‌جای آنکه شیلنگ آب را به سمت شعله‌های آتش بگیرد آن را به طرف مادرم گرفته بود و او را خیس می‌کرد، در صورتی‌که آتش در سمت دیگر ساختمان بود. در نهایت مادرم نتوانست بیشتر از این خودش را نگه دارد و او هم سقوط کرد.» (بغض میان حرف‌هایش می‌پرد و بعد گریه می‌کند)

    اکبرزاده کمی بعد بغضش را کنترل می‌کند و ادامه می‌دهد: «مگر مادر پیر من چقدر توان داشت که خودش را در آن ارتفاع نگه دارد، آتش‌نشان‌ها هم به‌جای آنکه به او کمک کنند به او آب پاشیدند، اگرچه من خودم شاهد این ماجرا بودم اما این فقط حرف من نیست، در فیلم‌هایی که از روز حادثه گرفته شده به‌وضوح این مساله مشخص است. آب ماشین‌های آتش‌نشانی پر از کف بود و همه‌جا را لیز کرد، بدون شک لیزشدن قسمت‌هایی که مادرم خودش را با آنها گرفته بود نقش اصلی را در سقوط او داشت. علاوه بر این باید پرسید چرا آنها نردبان درست و تشک نجات نداشتند، چرا نحوه درست‌آب‌پاشیدن در موقعیت حساسی مثل این حادثه را بلد نبودند.»

    فرزند مرحوم آذر حق‌نظری می‌گوید: «همان روزی که حادثه رخ داد به کلانتری محل رفتم و شکایتی از آتش‌نشانی و صاحب کارگاهی که حادثه در آن به وقوع پیوست تهیه و تنظیم کردم، قطعا برای آنکه خون مادرم پایمال نشود تا هر جایی که امکان داشته باشد این شکایت را پیگیری خواهم کرد. امیدوارم رسانه‌ها هم نه برای مادر من که به خاطر پیشگیری از وقوع چنین حوادثی و برای حفاظت از جان بقیه شهروندان که جان خود را در چنین حوادثی از دست ندهند ما را در این قضیه همراهی کنند.»

    دیگر مقتول این حادثه نسرین فروتنی نیز چندسال پیش از همسرش جدا شده بود و در طبقه بالای خانه پدری‌اش تنها زندگی می‌کرد. او تنها یک دختر داشت، دختری متولد سال 1371 که به دلیل ابتلا به اختلال ذهنی از مدت‌ها پیش در یکی از مراکز بهزیستی نگهداری می‌شود. او هنوز از مرگ مادر خود در حادثه دلخراش روز یکشنبه اطلاع ندارد. خانم فروتنی دیپلم خیاطی داشت و به همین دلیل از هشت سال پیش تاکنون در این کارگاه خیاطی به کار مشغول بود.

    خانه محل زندگی خانواده فروتنی در شهرک مطهری کیانشهر تهران است، دیروز نیز مراسم سومین روز درگذشت او با حضور اعضای خانواده و همسایگان در مسجد «باب‌الحوائج» این شهرک برگزار شد. حاج امید فروتنی پدر نسرین فروتنی و بازنشسته نیروی انتظامی هفت فرزند داشت، سه‌پسر و چهاردختر، حادثه روز یکشنبه اما یکی از دخترانش را از او گرفته است. بقیه اعضای خانواده و دیگر اعضای فامیل در سومین روز مرگ عزیزشان در خانه کوچک او جمع شده‌اند. بنرها و دسته گل‌های ابراز همدردی سرتاسر کوچه محل زندگی آنها را پر کرده است، از پنجره‌های ساختمان صدای گریه و زاری می‌آید.

    همه اعضای خانواده سیاه پوشیده‌اند، از چشم‌های قرمز و پف‌کرده‌شان می‌توان شب و روزهای پر بغض و گریه‌ای که داشته‌اند را حدس زد. مجید فروتنی برادر بزرگ‌تر نسرین شروع به صحبت می‌کند و اول از همه می‌گوید: «من و خواهر و برادرانم اولین خواهشی که از شما داریم این است که در این قضیه ما را تنها نگذارید.»

    بعد درباره روز حادثه اینطور توضیح می‌دهد: «روز حادثه و در هنگام آتش‌سوزی یکی از همکاران نسرین با ما تماس گرفت و ماجرا را توضیح داد، اما نگفت که به صورت دقیق چه اتفاقی افتاده است، ما هم بلافاصله برای پیگیری ماجرا دست به کار شدیم، اما هیچکس نبود که به ما خبر بدهد او را کجا برده‌اند، کدام بیمارستان، کدام درمانگاه ما خودمان پرسان پرسان این‌سو و آن‌سو سراغ گرفتیم و در نهایت هشت، 9 ساعت بعد از ماجرا از اصل داستان و اتفاقی که برای خواهرمان افتاد مطلع شدیم. بعد هم که شرح ماجرا را از همکارانش شنیدیم.»

    او در ادامه می‌گوید: «شنیدم که مسوولان آتش‌نشانی و شهرداری گفته‌اند که در این حادثه خود مقتولان مقصر بوده‌اند و عجله کردند و... باعث تعجب است، به جای آنکه به‌دلیل کوتاهی‌هایی که در این حادثه کرده‌اند عذرخواهی کرده و از خانواده‌های داغدار دلجویی کنند تقصیر را به گردن خود آنها می‌اندازند، اما واقعا آیا نیاز به گفتن دارد که در هنگام وقوع آتش‌سوزی هر فرد عاقلی تلاش می‌کند خود را از شعله‌های آتش دور کند، خواهر من و مرحوم حق‌نظری هم همین کار را کردند، شعله‌های آتش از سمت در ورودی کارگاه شروع شده بود و هر لحظه بیشتر می‌شد، آنها هم برای در امان‌ماندن از آتش این کار را کردند، آتش‌نشانی به جای این چیزها باید پاسخگو باشد که چرا نرده‌بان آنها در مهم‌ترین لحظه‌ای که به آن نیاز است باز نشد، باید جواب بدهند که چرا تشک نجات نداشتند تا در لحظه سقوط آنها را نجات بدهند.»

    حمیدرضا فروتنی برادر دیگر نیز به بحث ورود می‌کند و با تاکید می‌گوید: «اینکه گفته شود آتش‌نشانی مجهز است و بهترین امکانات را دارد و در مانورهای خود از هزار جور وسیله استفاده می‌کند به چه دردی می‌خورد وقتی در هنگام وقوع حادثه‌هایی مثل این آتش‌سوزی نتواند کاری بکند، چرا جان شهروندان و مردم برای مسوولان ارزش چندانی ندارد.»

    او همچنین در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا تصمیمی به پیگیری حقوقی این ماجرا دارید یا خیر اینگونه پاسخ می‌دهد: «صددرصد موضوع را پیگیری می‌کنیم، این سه روز که به مراسم تشییع جنازه و کفن‌ودفن و ختم مشغول بودیم، اما حتما در روزهای آینده از آتش‌نشانی به دلیل کوتاهی در اتفاقی که افتاده است شکایت خواهیم کرد، به اعتقاد من اگر جلوی این حادثه‌ها گرفته نشود در آینده باز هم برای دیگر شهروندان از این دست اتفاق‌ها خواهد افتاد. با شکایت جان از دست‌رفته خواهر ما بر نخواهد گشت، اما می‌خواهیم برای هیچ خانواده دیگری چنین حادثه‌ای رخ ندهد.»

    علاوه بر این وقتی هم از پسر مرحوم آذر حق‌نظری و هم از برادران و خواهران مرحوم نسرین فروتنی درباره اینکه آیا کسی از مسوولان شهرداری یا آتش‌نشانی یا جاهای دیگر در این چند روز برای دلجویی یا ابراز همدردی پیرامون حادثه با شما تماس گرفته‌اند پرسیدم، پاسخ هر دو خانواده منفی است.
  • ۱۴:۳۰   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    جزئیات جدید از حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری


    شرق نوشت:

    در عکس‌ها و فیلم‌های منتشرشده از ماجرای آتش‌سوزی روز یکشنبه در خیابان جمهوری تهران، تصویر دوزن و یک‌مرد دیده می‌شود. آن دو زن یکی نسرین فروتنی بود و دیگری آذر حق‌نظری که هر دو از بالای ساختمان در حال آتش، سقوط کرده و از دنیا رفتند.


    مرد جوانی که در آن عکس‌ها دیده می‌شد با تی‌شرتی راه‌راه به رنگ‌های قرمز و سیاه، در حال فریاد و درخواست کمک بود. نامش حسین جعفری است و از حادثه جان سالم به در برد.


    او خوش‌شانس بود. نرد‌بان آتش‌نشانی کمی بعد از سقوط آن دوزن به پنجره محل ایستادنش رسید و جعفری توانست از زبانه‌های بی‌رحم آتش و احتمال سقوط از ساختمان، فرار کند.


    خودش اما می‌گوید اگر یک دقیقه دیگر نرد‌بان نمی‌رسید قصد داشت خودش را از ساختمان پرت کند.


    حسین جعفری حالا سه روز است با کابوس سقوط دو همکارش شب و روز را می‌گذراند.

    در این گفت‌وگو از او درباره شرح ماجرای آتش‌سوزی آن یکشنبه تلخ پرسیده‌ام.

    ‌آقای جعفری شما آتش‌سوزی روز یکشنبه و مرگ همکارانتان، خانم‌ها حق‌نظری و فروتنی را از نزدیک دیدید، ماجرای آن روز چه بود؟

    من 15دقیقه آنجا داد میزدم که نردبان بفرستید، اما نرد‌بان را بالا ندادند، تشک پایین نینداختند تا کسی زنده بماند. من آخرین لحظه، یک‌دقیقه مانده بود که خود را به پایین پرت کنم، یعنی اگر یک‌دقیقه دیرتر نردبان دوم که از سرپیچ، پیچید را نمی‌دیدم من هم داشتم خودم را پرت می‌کردم پایین.

    لحظه آخرم بود، نمی‌خواستم بسوزم. آنها هم واقعیتش به‌خاطر اینکه زنده نسوزند از پنجره بیرون آمدند و بعد افتادند و مردند. شما هم باشید همین کار را می‌کنید، زنده سوختن بهتر است یا در یک دقیقه مردن؟


    ‌شما که از نزدیک ماجرا را شاهد بودید، اول خانم فروتنی سقوط کرد یا خانم حق‌نظری؟

    اول خانم فروتنی، بعد خانم حق‌نظری، خانم حق‌نظری بنده‌خدا هم، اول پنج‌دقیقه آنجا آویزان شد، که توی فیلم‌ها هم هست، فشار آب گرفته‌شده بود روی من و او، یک‌لحظه حتی سرم را کردم داخل اما از دود داشتم خفه می‌شدم آمدم بیرون دوباره. نمی‌شد تو ماند، آنقدر دود بود که نمی‌شد نفس بکشیم. بعد دوباره سرم را آوردم بیرون.


    ‌آن دقایقی که این دو مرحوم از پنجره آویزان بودند، چه می‌گفتند، به شما چیزی گفتند؟

    فقط «کمک»، فقط «کمک»، داد می‌زدند تو را خدا کمک کنید تو را خدا کمک کنید، آنقدر داد زدند که دیگه خسته شدند و هیچ کمکی نرسید.





    ‌اینکه آتش‌نشانی آب می‌پاشید سمت شما...

    بله فقط آب می‌پاشید، شما بیایید آنجا را نگاه کنید، آتش به اندازه‌ای بود که آلومینیوم را ذوب می‌کرد، انسان آنجا زنده می‌ماند؟

    ‌بله حرارت آتش خیلی زیاد بود.

    شما بیایید نگاه کنید آن بالا را، پایین پنجره بغلی آلومینیوم ذوب‌شده و ریخته پایین، در چنین حرارتی آیا من نمی‌سوختم؟


    ‌آیا شما خودتان در آن حادثه دچار سوختگی شدید؟

    من دچار سوختگی نشدم، فقط لحظه آخری که داشتم خودم را پرت می‌کردم و نردبان رسید، فرصت نکردم از روی نردبان بیایم، زیر نردبان را گرفتم و آمدم پایین.


    ‌غیر از شما و این دو مرحوم چندنفر دیگر در آن روز در کارگاه بودند؟

    هفت‌نفر بودیم.



    ‌آتش‌سوزی چطور شروع شد و شما چطوری متوجه آتش شدید؟

    ما نفهمیدیم اصلا، نشسته بودیم داشتیم کارمان را می‌کردیم، یک لحظه متوجه شدیم بوی سوختگی می‌آید برگشتم گفتم بوی سوختگی می‌آید. خدابیامرز خانم فروتنی هم برگشت گفت آره از یه جا داره بوی سوختگی می‌آید. پسر صاحب‌کارمان تا رفت آن اتاق فهمید و گفت آره آتش است. وقتی برگشت موها و ابروهایش سوخته بود، من گفتم تا در بریم می‌سوزیم.

    آن یکی اتاق کلا آتش گرفته بود. برش‌ها و پارچه‌ها همه‌شان آتش گرفته بودند. از پنجره آتش می‌زد بیرون. آتش از انبار شروع شد بغل در ورودی، پشت دستشویی، من نرفتم آن سمت. جای نفس‌کشیدن نبود و بلافاصله زنگ زدیم آتش‌نشانی و بعد آمدیم سمت پنجره که نفس بکشیم. بیشتر از دودقیقه طول نکشید، اگر می‌ماندیم آنجا، جزغاله می‌شدیم.



    ‌آیا آتش از داخل کارگاه شما شروع شد یا از بیرون نفوذ کرد؛ بعضی‌ها می‌گفتند آتش از کارگاه بغلی شما شروع شده؟

    من نمی‌دانم، من ندیدم و نمی‌توانم بگویم، چون آنجایی که من بودم نمی‌توانستم ببینم. از آن دری که من بودم چیزی ندیدم. پسر صاحب‌کار که رفت و برگشت، گفت آتش است. ما فقط «در» را قفل کردیم و زنگ زدیم آتش‌نشانی، آتش‌نشانی هم آمد و فقط آب می‌پاشید.

    ‌ کارگاه، کپسول اطفای حریق داشت؟

    بله دو تا داشتیم.

    ‌تلاش نکردید آتش را خاموش کنید؟

    اصلا نمی‌شد برویم سمتش، پسر صاحب‌کارمان یکی‌اش را برداشت، رفت سمت آتش که آتش داشت می‌سوزاندش، الان یک‌پایش هم سوخته است.

    ‌ گفتید وقتی آتش شروع شد بلافاصله به آتش‌نشانی زنگ زدید، چقدر طول کشید تا آتش‌نشانی رسید؟

    آتش‌نشانی زود رسید، ولی نردبان‌هایشان دیر رسید. اگر نردبان‌ها زود می‌رسید آن بنده‌خدا‌ها نمی‌مردند. جفتشان زنده می‌ماندند. چون نردبان‌ها دیر آمد به‌خاطر آن ما خیلی داد زدیم، من خودم آنقدر داد زدم که تو را به خدا نرد‌بان بفرستید، هیچ راهی نداریم، راه خروجی که نداشتیم آتش همه‌جا را گرفته بود و می‌آمد سمت ما.

    ‌غیر از این دوتا خانم که از دنیا رفتند و شما که خوشبختانه اتفاقی برایتان نیفتاد بقیه چه آسیب‌هایی دیدند؟

    یکی از خانم‌ها پاهایش سوخته، یکی از خانم‌ها بنده‌خدا الان پاهایش تکان نمی‌خورد که از ترس و استرس زیاد است. من خودم هم سه‌شب است نمی‌توانم بخوابم. تا می‌آیم بخوابم صحنه که می‌آید جلوی چشمم خوابم نمی‌برد.

    ‌صحنه‌ای که می‌بینید صحنه سقوط آن دوتا خانم است؟

    بله صحنه جفتشان است.

    شما لحظه افتادن هر دونفرشان را از نزدیک دیدید درسته؟

    بله.




    خانم حق‌نظری خودش را خیلی نگه داشت؟

    بله خیلی آویزان بود، از پنجره آویزان شده بود، آتش‌نشانی هم آب را گرفته بود روی او و من، که من هم خیس شده بودم.

    ‌شما به آنها نگفتید که بیایید داخل و بیرون نروید؟

    شرایط طوری بود که نمی‌شد، فقط از جلو می‌توانستیم همدیگر را ببینیم، از بیرون باید نگاه می‌کردیم، از تو نمی‌توانستیم چیزی ببینیم، آن لحظه هم هرکس به این فکر می‌کند که خودش را نجات دهد، هیچ‌کس به ذهنش نمی‌رسد که چه‌کار کند و چه حرکتی انجام دهد. هیچ راهی نداشتیم، به این فکر می‌کردیم که باید جان خودمان را نجات دهیم.
  • ۱۴:۳۶   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    سولماز
    یک ستاره ⋆|836 |1199 پست

    این از آتش نشانی...اون هم از اورژانس که همیشه دیر می رسه!
    110 که دیگه نوبره!
  • leftPublish
  • ۱۴:۴۰   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

    توضیح آتش نشانی درمورد بازنشدن نردبام در آتش سوزی خیابان جمهوری


    معاون فنی خودرویی و تجهیزات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران «ایویکو ماگیروس» را از پیشرفته‌ترین و به‌روزترین برندهای دنیا در زمینه تجهیزات خودرویی آتش‌نشانی دانست و توضیحاتی در خصوص علت باز نشدن نرده‌بام نجات و نحوه چک و کنترل خودروهای آتش‌نشانی ارائه کرد.

    فرهاد زندی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه خودروهای «ایویکو ماگیروس» از پرفروش‌ترین برندهای دنیاست که حدود یکصدسال در این زمینه سابقه دارد، گفت: نردبامی که در حریق روز یکشنبه خیابان جمهوری مورد استفاده قرار گرفت نیز از همین برند بود که از ابتدای سال جاری حدود هشت عملیات موفقیت‌آمیز انجام داده است.

    وی درباره نحوه کنترل و چک کردن تجهیزات آتش‌نشانی نیز گفت: هر روز کاربران آموزش دیده تمامی خودروها و تجهیزات آتش‌نشانی را چک می‌کنند و اگر مورد و نقصی وجود داشته باشد،‌ آن خودرو تا زمان رفع نقص، از رده خارج می‌شود و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

    معاون فنی خودرویی و تجهیزات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه نرده‌بام مذکور نیز چک شده بود، اظهار کرد: سیستم این نرده‌بام سنسورهایی دارد که ضریب ایمنی آن به وسیله این سنسورها در شرایط مختلف چک شده و اگر خطایی در آن وجود داشته باشد، به منظور حفظ ایمنی، اجازه فعالیت به نرده‌بام داده نخواهد شد.

    زندی با بیان اینکه سیستم نرده‌بام صبح روز حادثه چک شده و هیچ مشکلی برای آن ثبت نشده بود، به ایسنا گفت: سنسورهای این نرده‌بام با توجه به ضریب ایمنی بالایشان، در صورت بروز حداقل خطا در عملکرد که ممکن است حتی به علت عبور نامناسب از یک دست‌انداز رخ داده باشد، فعال می‌شود.

    معاون فنی خودرویی و تجهیزات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به حضورش در محل ایستگاه پس از اتمام عملیات، افزود: بعد از حادثه نیز نردبام را چک کرده و هیچ مشکلی نداشت و حتی از کاردان وسیله نیز سؤالاتی را پرسیدم که مشخص شد عملکرد راننده حین عملیات نیز صحیح بوده است.

    وی درباره اینکه چرا نرده‌بام در روز حادثه باز نشد، خاطر نشان کرد: ممکن است عبور از دست‌انداز باعث هنگ کردن لحظه‌ای سیستم‌های مکانیکی این نردبام شده باشد ضمن اینکه هرگز نمی‌توان درباره هیچ سیستمی مدعی شد که 100 درصد بدون خطا کار می‌کند.

    زندی با اشاره به اعزام نرده‌بام دیگر آتش‌نشانی به محل حادثه و نجات تعدادی از افراد محبوس در میان شعله‌های آتش از مرگ، گفت: مرگ دو بانوی کارگر باعث تاسف جامعه آتش‌نشانی شد.

    مکاتبه با شرکت آلمانی درباره «ایویکو ماگیروس»

    معاون فنی خودرویی و تجهیزات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر خودمان مشغول بررسی علت عمل نکردن سیستم نردبام در روز حادثه هستیم، گفت: نقص فنی علت قطعی ندارد و باید آن را بررسی کنیم، اما حدس اولیه ما، خطای لحظه‌ای از سوی سنسور این نردبام بوده است.

    به گفته وی، پس از بررسی اولیه، از شرکت آلمانی نیز خواسته می‌شود تا در این خصوص پاسخگو بوده و اظهارنظر کند.

    زندی درباره برخی ادعاهای مطرح شده مبنی بر تحریم‌های کشورمان و نبود قطعات خودرویی و یدکی برای این نرده‌بام‌ها نیز به ایسنا گفت: این موضوع را باید در بحث کلان بررسی کرد و در حوزه اختیارات و وظایف ما نیست. اما ما مشکلی درباره بحث تحریم‌ها و کارشکنی‌ها مشاهده نکرده‌ایم.
  • ۱۴:۴۲   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    همه فقط خودشون رو تبرئه میکنن

    و آخرش هم اون دو تا زن بیچاره محکوم و مقصرن
  • ۱۴:۴۵   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

    گزارش رسمی آتش‌نشانی از آتش‌سوزی خیابان جمهوری تهران



    تسنیم گزارش رسمی سازمان آتش‌نشانی از حادثه حریق خیابان جمهوری را منتشر کرد.

    حادثه حریق خیابان جمهوری که روز یکشنبه ۲۹ دی رخ داد و در پی آن ۲ کارگر زن جان خود را از دست دادند واکنش اعضای شورای شهر تهران را در جلسه علنی روز گذشته در پی داشت. در این بین برخی اعضای شورای شهر معتقد بودند قصوری متوجه عملکرد آتش‌نشانی نیست و برخی دیگر نظر در نهایت نیز مقرر شد کارگروهی برای بررسی این موضوع تشکیل شود.

    سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران بعد از این حادثه گزارشی از حریق رخ داده تهیه و به معاونت خدمات شهری شهرداری تهران ارائه کرده که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید:

    گزارش توصیفی ساختمان:

    موقعیت ساختمان:
    ساختمان در تقاطع خیابان جمهوری و ابوریحان واقع شده که مشتمل بر طبقه ( منفی ۱، همکف،‌ نیم طبقه روی همکف و چهارطبقه روی همکف) است. مساحت زمین آن حدوداً ۴۷۰ متر مربع و مساحت کل زیربنا حدودا۲۳۵۰ متر مربع، وسعت تقریبی هر طبقه حدوداً ‌۳۴۰ مترمربع مشتمل بر ۴ واحد در هر طبقه و جمعاً حدود ۱۸ واحد است.

    ساختمان دارای ساختاری اسکلت فلزی و آجری و نما کامپوزیت, کاربری واحدها‌، تولیدی تریکو و البسه، چاپ و مزون لباس، راه ارتباطی طبقات به صورت یکدستگاه پلکان فاقد دوربندی و یک دستگاه آسانسور، نمای ساختمان ترکیبی از کامپوزیت، آلومینیوم و شیشه و دارای یک درب ووردی، واقع در خیابان ابوریحان است.

    موقعیت محل حریق زده:
    محل حریق قسمتی از شمال غربی طبقه آخر ساختمان به مساحت حدود ۸۰ متر مربع که دارای یک لابی در قسمت مرکز و چهار واحد در طرفین و یک دستگاه آسانسور در ضلع شرقی لابی قرار دارد، است. بیشترین خسارت به واحد شمال غربی، راه پله طبقه آخر و انبار مشرف به در پشت بام وارد شده، لازم به ذکر است خسارت اکثر واحدها در اثر حرارت مستقیم آتش نبوده بلکه به دلیل دود زدگی است. اجناس سوخته شامل تعداد زیادی دستگاه چرخ خیاطی، دوک‌های نخ، پارچه،‌پشم شیشه است.

    شروع حریق:
    حریق از راهرو طبقه چهارم ( بالای همکف) شروع شده و به علت تعطیل بودن و عدم تردد افراد در طبقه فوق و همچنین عدم وجود سیستم اعلام حریق ساکنین در مراحل اولیه متوجه شروع آتش سوزی نشده و پس از مشاهده حریق نظر به اینکه شرایط موجود در محل ( وجود کارتن‌های دوک، نخ، پشم شیشه، کارتن‌های کاملا خشک و فاقد هر گونه رطوبت، پنجره‌های موجود، چیدمان کارتن نخ داخل پلکان و راهروها) بستری آماده برای ا شتعال سریع فراهم کرده و موجب گسترش حریق به کارگاه‌ها شده و در نتیجه استفاده از پلکان برای فرار ساکنین را غیر ممکن ساخته بود.

    شرایط ایمنی ساختمان:
    با توجه به کاربری محل فوق و تعداد طبقات که جزء اماکن پرخطر است، مطابق مقررات ملی ساختمان ( ساختمان موجود) باید به دو پلکان باکس دود بند مستقل از هم با در مقاوم حریق و سیستم روشنایی اضطراری و سیستم کشف و اعلام و اطغا حریق از قبیل پنل مرکزی، دتکتوری، آژیر ،‌مخزن آب آتش نشانی، پمپ‌های آتش نشانی جعبه‌های فایر باکس و سیستم شبکه بارنده، مجهز باشد که ساختمان فوق دارای یک پلکان عمومی غیر دود بند و مملو از مواد قابل اشتعال و فاقد هر گونه امکانات و تمهیدات ایمنی لازم و تاسیسات الکتریکی فرسوده و ناایمن مخصوصا در قسمت روشنایی کارگاه بوده است.

    در ضمن متاسفانه علی‌رغم تذکر و اخطار کتبی در تاریخ ۱۳/۴/۹۲ به شماره اتوماسیون ۵۸۵۵۸۸۱، مبنی بر رعایت نکات ایمنی هیچگونه توجه و ترتیب اثر از سوی مالکین به منظور ایمن نمودن ساختمان فوق صورت نگرفته بود و دلایل گسترش آتش سوزی به طور خلاصه به شرح زیر است:

    انباشت غیرصحیح و خلاف اصول ایمنی اجناس و کالاهای سریع الاشتعال نظیر پشم شیشه و دوک نخ در پاگرد پلکان‌ها (مسیر خروج)، چیدمان غیراصولی اجناس در واحدهای پاساژ، اشکالات معماری ساختمان از جمله نداشتن دو پلکان دود بند مستقل از هم، وجود نورگیر از داخل واحد به فضای پاگرد پلکان، عدم سیستم کشف و اعلام حریق، عدم سیستم اطغا حریق، عدم روشنایی اضطراری، کمبود خاموش کننده و عدم تناسب خاموش کننده‌های موجود با مواد قابل اشتعال موجود و آشنا نبودن متصرفین به نحوه استفاده صحیح از خاموش کننده‌های موجود.

    شرح حادثه :
    در پی وقوع این حادثه با تماس‌های پی در پی شهروندان با سامانه ۱۲۵ مبنی بر مشاهده دود از پشت بام یک ساختمان تجاری در خیابان جمهوری اسلامی، تقاطع خیابان ابوریحان ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران ساعت ۱۱:۲۲ زنگ ایستگاه‌های ۱۸،۴۰،‌۴۶، ۱ و گروه امداد و نجات ۱ و ۱۴ را به همراه دو دستگاه نردبان ۳۲ متری و خودرو حامل دستگاه تنفسی به محل حادثه اعزام کرد.

    لازم به ذکر است که در تماس‌های اولیه شهروندان صرفاً مشاهده دود و حریق در پشت‌بام اعلام شده و اشاره‌ای به محبوس شدن افراد نشده بود. با رسیدن نیروهای عملیات به محل حادثه دود و شعله غلیظی از طبقه پنجم یک ساختمان ۵ طبقه تجاری با کاربری تولید و انبار پوشاک به بیرون زبانه می‌کشید و به سرعت در حال سرایت و گسترش به اطراف بود. در این حادثه بر اثر حرارت زیاد دو نفر از خانم‌های محبوس شده از ترس خود را به بیرون از پنجره‌های کارگاه رسانده و در وضعیت بسیار خطرناکی معلق مانده بودند که متأسفانه یکی از آنها بر اثر از دست دادن تعادل از طبقه پنجم سقوط کرده و با تأیید عوامل اورژانس جان خود را از دست داده بود.

    یکی دیگر از کارگران تولیدی که بدون توجه به هشدارهای آتش‌نشان‌ها از پنجره کارگاه بیرون آمده و به شدت ترسیده بود نیز بر اثر ضعف بدنی استرس ناشی از آتش‌سوزی و بر هم خوردن تعادل سقوط مرگباری را در برابر دیدگان همه رقم زد. تنها لحظاتی کوتاه در حدود ۱۰ ثانیه پس از سقوط نفر دوم آتش‌نشان‌ها به یاری دو زن و ۳ مرد دیگر که در اتاق کارگاه محبوس شده بودند شتافتند و با استفاده از نربان همه را به سلامت از میان دود و آتش خارج کردند و ۱۵ نفر دیگر را که در راهروها و دیگر واحد ها در دود گرفتار بودند از راه‌پله‌های ساختمان خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند.

    همزمان با خارج کردن محبوس شدگان از ساختمان گروهی دیگر از آتش‌نشان‌ها با بکار گیری لوله‌های آب دهی و تجهزیات خاموش کننده با بستن دستگاه‌های تنفسی وارد ساختمان شده و پس از قطع برق گاز ساختمان و اجرای ایمن‌سازی‌های اولیه به مبارزه با شعله‌های سرکش آتش رفته و آتش‌سوزی را مهار و خاموش کردند. گفتنی است در این حادثه به علت حرارات بالا ۳ آتش‌نشان دچار مصدومیت و سوختگی شدند که برای درمان در اختیار امدادگران اورژانس قرار گرفتند.

    ضمناً محل حضور محبوسین در شمال شرق اتاق تولید علی‌رغم وجود مواد قابل اشتعال از جنس پارچه و نخ کاملا سالم باقی ‌مانده بود که حکایت از وحشت دو نفر متوفی و تأثیر آن در اقدام به خروج از پنجره داشته است.

    اظهارات شاهدان:
    طبق اظهارات آقای صفر علی‌پور فرزند مالک تولیدی طعمه حریق شده ( واقع در ضلع شمال غربی طبقه چهارم) چهار مرد و ۳ زن شامل خود وی و پدرش آقای رسول علی‌پور در حال کار در کارگاه بودند که با مشاهده دود و آثار حریق، وی جهت بررسی به سمت در ورودی واحد می‌روند، با باز کردن در،‌ آتش‌ ناگهان به داخل زبانه کشیده و با مواجه شدن با دود و حرارت به داخل واحد فرار کرده و جهت بستن شیر گاز و قطع برق به سمت محل تعبیه جعبه فیوز و شیر گاز واقع در اتاق کوچک ضلع جنوب واحد می‌روند.

    این اتاق به دلیل دارا بودند نورگیر به پاگرد پلکان و همچنین به دلیل وجود چندین دست لباس آویخته بر روی رگال و اجناس قابل اشتعال واقع شده در کف کارگاه به سرعت طعمه حریق شده و جعبه فیوز اصلی برق کاملا از بین رفته و پس از بستن شیر اصلی گاز اقدام بعدی وی برای مبارزه با آتش‌ توسط خاموش کننده به دلیل حجم زیاد آتش و محصولات حریق بی‌نتیجه مانده و ناگزیر به کارگاه اصلی فرار کرده و با باز کردن پنجره‌ها دیگر افراد را تشویق به تنفس از پنجره‌ها می‌کند.

    طبق اظهارات رسول علی‌پور مالک تولیدی ضمن تأیید گفته‌های فرزندش و تکرار موارد فوق در پاسخ به این سوال که چرا مانع اقدامات عجولانه دو نفر خانم متوفی و خروج آنها از ناحیه پنجره‌های واقع در ضلع غربی کارگاه نشدید، اظهار داشت: شرایط آنقدر بحرانی بود که هر کس تنها به خودش فکر می‌کرد و توجه و تمرکزی بر افراد و وقایع پیرامون نداشت.

    وی همچنین گفت: با توجه به چندین نوبت وصول اخطاریه‌های آتش‌نشانی و تأکید مسئولان بازدید کننده سازمان آتش‌نشانی مبنی بر جمع‌‌آوری کالاهای انبار شده در پاگرد نیم‌طبقه حد فاصل طبقات سوم تا چهارم، پاگرد طبقه چهارم،‌پشت بام و انبار واقع شده در پشت بام و سایر هشدارها و نکات ارائه شده و با توجه به اینکه وی مسئولیت مدیریت ساختمان را نیز بر عهده داشتند و به افراد و متصرفین خاطی تذکر داده و اخطاریه آتش‌نشانی به سمع و نظر همه مالکین رسانده بودند،‌تذکرهای وی تا روز حادثه بی نتیجه مانده و با بی اعتنایی مواجه شده است.

    طبق اظهارات خانم اسدی از کارگران تولیدی و تأیید گفته‌های شهود قبلی در خصوص شرح وقوع حادثه، اظهار داشت: خانم نظری ( اولین متوفی) که به عنوان مهمان در تولیدی حضور داشتند در همان لحظات ابتدایی حریق متأسفانه از پنجره به بیرون پرید.

    زمان وقوع حریق:
    حریق مورد نظر در تاریخ ۹۲/۱۰/۲۹ یکشنبه به وقع پیوسته است و زمان‌های ثبت شده در سامانه ۱۲۵ به شرح ذیل است:

    زمان اولین تماس شهروند: ۱۱:۳۲:۳۹ / زمان اعلام به ایستگاه ۶۴ ۱۱:۳۳:۱۷/ زمان خروج از ایستگاه ۱۱:۳۳:۴۳ / زمان رسیدن به محل: ۱۱:۳۶:۵۲ / زمان خاتمه عملیات: ۱۵:۰۵:۲۱

    نیروهای آتش‌نشانی حاضر در محل:
    ایستگاه‌های ۴۶، ۴۰، ۱۸ و یک، گروه امداد و نجات یک و ۱۴ به همراه دو دستگاه نربان ۳۲ متری و خودروی حامل دستگاه تنفسی و همچنین کدهای یک، ۳، ۱۵، ۲۵، ۳۵، و ۱۰۴۶، ۴۵ و ۸۵ در محل حضور داشتند.

    آسیب‌دیدگان:
    نام تحصیلات شغل جنس سن آسیب شرح آسیب
    خانم فروتن ... کارمند تولیدی واحد ۱۵ زن ۴۰ فوت
    خانم نظری ... مهمان زن ۵۰ فوت
    رسول علی‌پور ... مالک تولیدی واحد ۱۵ مرد ۷۰ جرح جراحت از ناحیه سر و دست راست

    نجات یافتگان:
    اژدر و محمدعلی شبستری، جواد بهمن‌یار، خانم مرادی، مینا اسدی، خانم دانش، خانم علی‌گل، خانم محبی.

    چالش‌های عملیاتی:
    عدم وجود پله فرار به منظور تخلیه اضطراری، عدم وجود سیستم تر و خشک به منظور تسریع در اطفای حریق، چیدمان کالا و محدودیت دسترسی نیروی عمل کننده به موقعیت حریق، عدم وجود فن سانترفیوژ به منظور تهویه کریدورها و ایجاد فضای امن به منظور تخلیه دود و عملیات امداد و نجات.

    رویکرد سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی:
    سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی در چند سال اخیر از تغییرات جهشی در بخش‌های مختلف سازمان برخوردار بوده که اهم آنها عبارتند از:

    ۱. توسعه کمی و کیفی حوزه عملیاتی به نحوی که خروجی مؤلفه‌های اصلی‌ نیروهای عملیاتی به شرح ذیل است:

    ۱-۱. کاهش زمان سفر از ۶:۴۵ به ۴:۲۶ که این شاخصه نسبت به بسیاری از پایتخت‌های کشورهای توسعه یافته شرایط بسیار بهتری را نشان می‌دهد.

    ۱-۲. کاهش آمار فوتی حریق از ۳۷ نفر در سال ۹۰ به ۲۱ نفر در سال ۹۱ و در مقایسه با شهر لندن که تعداد این فوتی‌ها ۴۵ نفر بوده است شرایط بسیار مناسب را نشان می‌‌دهد. در ضمن در سال‌ ۱۳۹۲ تا تاریخ ۹۲/۱۰/۳۰ تعداد فوتی‌ها ۱۲ نفر است.

    ۱-۳. افزایش سطح رضایتمندی شهروندان به بیش از ۹۰ درصد.

    ۱-۴. افزایش نجات یافتگان.

    ۲. استفاده از پتانسیل‌ نیروهای عملیاتی در توسعه ایمنی شهر در قالب طرح ایستگاه محوری که کاهش مؤلفه‌های اصلی آتش‌سوزی‌ها را در پی داشته است.
  • ۱۴:۴۷   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

    توضیح معاون شهردار درباره حادثه آتش سوزی/ تشک نجات بود، عملیاتی نشد
    معاون خدمات شهری شهرداری تهران کشته شدن دو نفر از شهروندان در حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری را خواست و مشیت الهی دانست و گفت: در یک میلیونیوم حوادث پیش می آید که نقص فنی رخ بدهد.

    به گزارش عصر ایران مجتبی عبداللهی به فارس گفت: تیم کارشناسی تشکیل شده و در حال بررسی موضوع از نظر فنی است. تنها موضوع مطرح هم این است که چرا نردبان باز نشده، در حالی که همین نردبان در روزهای قبلی در عملیات دیگر عمل کرده و بعدازظهر همان روز هم در ایستگاه در حضور همه کارشناسان و مدیران عمل کرده است. اما علت عمل نکردن آن در دست بررسی است.


    وی اضافه کرد: ضوابط اجرایی این است که زمانی که گزارش حادثه در ساختمان های بلندمرتبه مخابره می شود، خود به خود نردبان از دو ایستگاه حرکت می کند. نردبان دوم در سر صحنه حادثه حضور داشته و با فاصله کمی از نردبان اول رسیده است. ما از همان اتاقی که این دو خانم خودشان را به پایین پرتاب کرده اند، 5 نفر را نجات داده ایم.

    عبداللهی درباره علت سقوط دو زن بر روی آسفالت و درگذشتن آنها گفت: تشک در صحنه حادثه وجود داشته، اما تشک در همه جا عملیاتی نیست. از زمان باز کردن تشک و باد کردن آن با پمپ تا زمان قابل استفاده شدن آن، 6 دقیقه زمان لازم است. در صورتی که همه این اتفاقات تقریبا در طی 4 تا 4 دقیقه و نیم رخ داده است. ما اخیرا عملیات مختلفی برای نجات افرادی داشته ایم که خود را می خواسته اند به پایین پرتاب کنند و تشک مستقر شده است. اما در جایی که عابر پیاده، درخت یا موتور سیکلت وجود دارد، تشک عملیاتی نیست و نمی توان آن را در پیاده روی یک متر و دو متری خیابان جمهوری پهن کرد.
  • ۱۴:۵۱   ۱۳۹۲/۱۱/۳
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

    یک مدیر شهرداری تهران: مرگ 2 زن در آتش سوزی خیابان جمهوری خواست و مشیت الهی بود
    معاون خدمات شهری شهرداری تهران کشته شدن دو نفر از شهروندان در حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری را خواست و مشیت الهی دانست و گفت: در یک میلیونیوم حوادث پیش می آید که نقص فنی رخ بدهد.

    مجتبی عبداللهی در گفتگوی اختصاصی با فارس درباره پاسخگو نبودن مدیر عامل سازمان آتش نشانی درباره حادثه روز یکشنبه خیابان جمهوری گفت: خوشزاد از صبح امروز در ساختمان شورا حاضر بود و با هم جلسه داشتیم و موضوع را بررسی و فیلم ها را مرور می کردیم تا گزارش حادثه را برای اعضای شورا حاضر کنیم و اگر لازم بود، وی را برای پاسخگویی به جلسه دعوت می کردیم. البته آقایان تیموری و خوشزاد دیروز پاسخگوی خبرنگاران بودند و من می پرسم که چرا جواب تلفن های خود را نداده اند. اما هر وقت خبری خواستید و همکاران در دسترس نبودند،‌ به خود من مراجعه کنید.

    این در حالی است که خبرنگاران در سه روز گذشته موفق به تماس با خوشزاد و تیموری نشده اند و اعضای شورای شهر از جمله احمد دنیامالی، درباره پاسخگو نبودن مدیران آتش نشانی در جلسه علنی امروز شورای شهر تذکر داد و خواستار حضور خوشزاد، مدیر عامل این سازمان در جلسه شورای شهر و ارائه گزارش راجع به این حادثه شد.

    عبداللهی در ادامه گفت: تیم کارشناسی تشکیل شده و دارد موضوع را از نظر فنی بررسی می کند. تنها موضوعی که الان مطرح است، این است که چرا نردبان باز نشده، در حالی که همین نردبان در روزهای قبلی در عملیات های دیگر عمل کرده و بعدازظهر همان روز هم در ایستگاه در حضور همه کارشناسان و مدیران عمل کرده است. اما علت عمل نکردن آن در دست بررسی است.

    وی افزود: قانون آتش نشانی این است که زمان تعویض شیفت های 24 ساعته، خودروها در محوطه ایستگاه می ایستند و شیفت قبلی خودروها را به شیفت بعدی تحویل می دهد. می توانید به صورت سرزده سر یک تعویض شیفت به ایستگاه ها بروید و ببینید که این اتفاق می افتد.

    معاون شهردار تهران اضافه کرد: ضوابط اجرایی این است که زمانی که گزارش حادثه در ساختمان های بلندمرتبه مخابره می شود، خود به خود نردبان از دو ایستگاه حرکت می کند. نردبان دوم در سر صحنه حادثه حضور داشته و با فاصله کمی از نردبان اول رسیده است. ما از همان اتاقی که این دو خانم خودشان را به پایین پرتاب کرده اند، 5 نفر را نجات داده ایم.

    عبداللهی درباره علت سقوط دو زن بر روی آسفالت و درگذشتن آنها گفت: تشک در صحنه حادثه وجود داشته، اما تشک در همه جا عملیاتی نیست. از زمان باز کردن تشک و باد کردن آن با پمپ تا زمان قابل استفاده شدن آن، 6 دقیقه زمان لازم است. در صورتی که همه این اتفاقات تقریبا در طی 4 تا 4 دقیقه و نیم رخ داده است. ما اخیرا عملیات های مختلفی برای نجات افرادی داشته ایم که خود را می خواسته اند به پایین پرتاب کنند و تشک مستقر شده است. اما در جایی که عابر پیاده، درخت یا موتور سیکلت وجود دارد، تشک عملیاتی نیست و نمی توان آن را در پیاده روی یک متر و دو متری خیابان جمهوری پهن کرد.

    وی همچنین ادامه داد: پرسنل ما در زمان مقرر – حدود 3 دقیقه و 20 تا 30 ثانیه -، یعنی زیر 4 دقیقه که نُرم دنیاست، به صحنه حادثه رسیده اند و عملیات خوبی را در صحنه حادثه انجام داده اند و از این حادثه 25 نفر را نجات داده اند. زمانی که از اتاق محل سقوط این دو خانم فیلمبرداری شده، متوجه شدیم که وسایل موجود در اتاق شامل چرخ های خیاطی و سبدهای لباس سالم بوده و اصلا آتش به این اتاق نرسیده است.

    عبداللهی نتیجه گیری کرد: تنها دلیل سقوط این دو خانم، ترس بیش از حد آنها بوده، زیرا چنین استنباط کرده اند که آتش به این اتاق هم سرایت می کند یا آتش نشانی نمی تواند اینها را نجات بدهد. در حالی که اگر افراد حاضر در اتاق این دو خانم را تسکین می دادند یا این دو خانم هول نمی شدند، مانند 5 نفر دیگر توسط آتش نشانی نجات می یافتند.

    وی همچنین گفت: نردبان دوم با فاصله 20- 10 ثانیه بعد از نردبان اول به صحنه حادثه رسیده است. زیرا ایستگاه های آتش نشانی با یکدیگر فاصله دارند و در همه ایستگاه ها نردبان نداریم، یعنی در هیچ جای دنیا اینطور نیست که همه ایستگاه ها نردبان داشته باشند. یکی از ایستگاه 18، دیگری از ایستگاه 40، از ایستگاه یک مرکزی در حسن آباد و یک ایستگاه دیگر حرکت کرده اند و امکانات خود را آورده اند. اما طبق گزارش ها و بررسی های ما، خانم دوم حدود 20 ثانیه قبل از اینکه نردبان دوم عملیاتی شود، خود را به پایین پرتاب کرده است.

    معاون خدمات شهری شهرداری درباره تجهیزات آتش نشانی گفت: تجهیزات آتش نشانی همه آلمانی هستند و پیشرفته ترین خودروها و ماشین ها را از برندهای مطرح اروپا در اختیار داریم. اینطور نیست که دستگاه های ما قدیمی باشد یا ایراد داشته باشد.

    وی تاکید کرد: اعضای شورای شهر سوالاتی دارند و صحبت هایی از این طرف و آن طرف به گوششان می رسد که حق هم دارند و ما پاسخگوی آنها هستیم. خواهش می کنم از این زاویه به موضوع نگاه کنید که آیا خطای انسانی یا اهمال کاری در عملیات نجات صورت گرفته است. نقص فنی و ایراد ماشین آلات در یک میلیونیوم حوادث ممکن است رخ بدهد. در فیلم دیده می شود که آن مرد جوانی که در نهایت نجات می یابد، سعی می کند با یکی از این خانم ها صحبت کند و حتی دست وی را بگیرد و در فیلم به نظر می رسد که آن خانم هم تلاش می کند به سمت این آقا حرکت کند و دستش را بگیرد، اما در نهایت نمی تواند تعادل خود را حفظ کند و به پایین سقوط می کند.

    عبداللهی درباره عملکرد آتش نشانی گفت: در یک سال اخیر 1390 نفر از آتش سوزی نجات یافته اند. سازمان ما همین سازمانی است که 40 شهید تا کنون داشته است. این سازمانی است که ما همین امسال شهیدی مانند امید عباسی را داشته ایم. این سازمان جانفشان و از خود گذشته است. آمار کشته های ما در سال 91 در تهران حدود 21 نفر بوده است. در حال حاضر با گذشت 10 ماه از سال 92 با احتساب این دو نفر که خود را به پایین پرتاب کرده اند، 11 نفر کشته داشته ایم و برای کاهش این آمار تلاش می کنیم. اما شما نباید روحیه یک تیم 5000 نفره زحمتکش را زیر سوال ببرید.

    وی در پایان گفت: آقای خوشزاد در هنگام وقوع حادثه در بیت حضور داشت، اما وقتی به وی زنگ زدند بر سر صحنه حادثه حاضر شد. اما خواست خدا و مشیت الهی این بوده که این دو خانم جان خود را از دست بدهند.

    به گزارش فارس، در هنگام انجام این مصاحبه، محمد روشنی مدیر روابط عمومی معاونت خدمات شهری چندین بار تلاش کرد صحبت های خبرنگاران را قطع کند و مانع از ادامه مصاحبه شود و حتی یکی دو بار با لحن کنایه آمیز به جای رئیس خود پاسخگوی خبرنگاران شد.
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان