دمپختک یکی از دمی های تهرانی محسوب میشه ، با ترشی، سالاد شیرازی و یا پیاز خیلی میچسبه، معمولا در کنار دمپختک نیمرو هم سرو میشه .
مواد لازم :
پیاز یک عدد
لپه باقالا 1 پیمانه
برنج 2 پیمانه
نمک- فلفل- زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه :
پیاز را را ریز خرد کنید و در روغن تفت بدین تا طلایی بشه و بهش زردچوبه اضافه کنید. ( این پلو رنگش را از زردچوبه میگیره پس باید کمی بیشتر از غذاهای دیگه از زردچوبه توش استفاده کنید) من یک نصفه قاشق غذاخوری سر پر زردچوبه زدم .

لپه باقالا را بهش اضافه کنید و دو لیوان آب هم به موادتون اضافه کنید و بذارین لپه باقالی ها بپزن. زمان پختش کوتاهه .
وقتی نیم پز شد 2 پیمانه برنج شسته شده را همراه با مقدار لازم نمک و مقداری روغن ( که من استفاده نکردم، همون روغن پیاز داغ بسه دیگه! ) داخلش بریزید و بذارین به شکل کته با هم بپزن.

وقتی آب برنج کشیده شد، برنج را وسط قابلمه به شکل تپه در بیارین و با ته قاشق چند تا سوراخ توش ایجاد کنید، دم کنی بذارین و اجازه بدین برنجتون دم بکشه .

میزان آبی که استفاده میکنید به نوع برنجتون بستگی داره، برای برنج من 3 پیمانه آب کافی بود.
روی این برنج کره بریزید و با ماست، سالاد شیرازی، سیر ترشیییییی، یا ترشی میل کنید .

نوش جان

اين اون دمپختك زردي بود كه مد نظرتون بود اما ما به دمپختي كه با گوجه درست شده باشه ميگيم دمپختك