خانه
1.82K

همه خوردنی‌هایی که برای سالمندان مفید

  • ۱۱:۵۷   ۱۳۹۳/۷/۱۲
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    همه خوردنی‌هایی که برای سالمندان مفید است


    یک کارشناس تغذیه گفت: سالمندان برای بهبود وضعیت قلب و عروق و آرتروز کنجد بخورند.

    مریم شیرمستی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تغذیه مناسب برای سالمندان اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای که سالمندان باید رعایت کنند مصرف آب برای هر دو ساعت یکبار است، زیرا سالمندان در دوران پیری زیاد احساس تشنگی نمی‌کنند.

    وی مصرف انواع میوه و سبزی را برای سالمندان ضروری دانست و تاکید کرد: چون بیشتر این افراد مشکلات دستگاه گوارش دارند، توصیه می‌شود میوه و سبزی را پخته یا به صورت پوره مصرف کنند.

    این کارشناس تغذیه افزود: اغلب سالمندان مبتلا به پوکی استخوان هستند بنابراین مصرف کلسیم برای آنها لازم است. استفاه از شیر و ماست می‌تواند به تامین کلسیم سالمند کمک کند، اما اگر این افراد مشکل دستگاه گوارش دارند می‌توانند از فرنی، شیربرنج و کشک استفاده کنند.

    شیرمستی ادامه داد: چربی‌های مفید نیز برای سالمندان ضروری است و می‌تواند برای قلب و آرتروز آنها مفید باشد که این چربی‌ها را می‌توان از طریق انواع مغزها، کنجد و روغن زیتون تامین کرد.

    وی معتقد است برای سالمندانی که به سردرد و مشکلات استخوانی مبتلا هستند دم نوش نعناع می تواند مفید باشد.

    عرق بهارنارنج، بادرنجبویه و دم نوش گل گاوزبان و سنبل طیب از دیگر داروهای گیاهی است که می‌تواند برای آرامش خواب، آرامش اعصاب و کاهش التهاب در سالمندان مفید باشد 




  • leftPublish
  • ۱۱:۱۰   ۱۳۹۳/۸/۲۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    خوردن روزانه پنیر برای سالمندان مفید است

    تحقیقات جدید نشان می دهد خوردن روزانه پنیر می تواند فواید زیادی برای سالمندان داشته باشد.



     دانشمندان کشف کردند خوردن پنیر می تواند باعث حفظ و ارتقای سیتم ایمنی بدن انسان شود. 



    تیمی که این تحقیقات را انجام داده است معتقد است مصرف روزانه پنیر می تواند از ضعیف شدن تدریجی سیستم دفاعی بدن که بر اثر افزایش سن به وجود می آید جلوگیری کند.



    در صورت ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن انسان قادر به کشتن سلول های سرطانی نیست و پاسخ سیستم ایمنی بدن نسبت به عفونت ها و واکسیناسیون کاهش پیدا می کند.



    بیماری های عفونی ، تورم مزمن و سرطان از  عوارض این کاهش  پاسخ بدن است.



    دکتر فاندی ابراهیم از دانشگاه تورکو در فنلاند در این باره گفت: افزایش درصد افراد سالمند در جامعه مدرن امروزی دانشمندان را به فکر پیدا کردن روشی برای ارتقای سیستم ایمنی بدن آن ها و کاهش میزان ابتلا به بیماری های گوناگون انداخته است.



    مصرف باکتری های موسوم به  پروبیوتیک می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان را ارتقا دهد و دانشمندان متوجه شدند با مصرف پنیر سالمندان می توانند به این باکتری ها دست پیدا کنند.



    در این تحقیق دانشمندان از تعدادی افراد داوطلب که بین 72 تا 103 سال سن داشتند خواستند که به مدت 4 هفته و هر روز یک برش پنیر در وعده صبحانه خود مصرف کنند.



    آزمایش خون این افراد نشان داد باکتری های پروبیوتیک که در پنیر وجود دارد پاسخ سیستم ایمنی بدن انسان را نسبت به عوامل بیماری زا ارتقا داده و باعث بهبود عملکرد آن می شود.

    این یافته ها که در نشریه میکروبیولوژی پزشکی و ایمنی شناسی به چاپ رسیده است نشان می دهد مصرف پنیر می تواند تاثیر بسیار مفیدی روی بهبود سلامت سالمندان داشته باشد.
  • ۱۱:۱۱   ۱۳۹۳/۸/۲۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    دستور غذایی مفید و خوشمزه برای سالمندان


    دستور غذایی مفید و خوشمزه برای سالمندان


    غذايی كه امروز قرار است آموزش دهيم، يك نوع خوراك مرغ تايلندی است. اين غذا سرشار از ويتامين است و مناسب افرادی است كه از رژيم كم‌چرب استفاده می‌كنند.






    پوست لیمو ترش: یك عدد (رنده شده)

    یك قاشق مرباخوری زنجبیل تازه ( رنده شده)

    یك حبه بزرگ سیر

    2 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

    250 گرم سینه مرغ ورقه شده

    نصف یك عدد فلفل دلمه‌ای قرمز

    نصف یك عدد فلفل دلمه‌ای سبز

    4 عدد پیازچه خرد شده

    2 عدد هویج متوسط خلال شده

    115 گرم لوبیا سبز خرد شده

    25 گرم بادام پودر شده

    یك قاشق سوپ خوری سس سویا

    كمی شكر

    به مقدار لازم فلفل سیاه و نمك

    گشنیز تازه



    طرز تهیه :

    سیر و زنجبیل را پوست می‌گیریم و خرد می‌كنیم. روغن را در ماهیتابه میریزیم و داغ می‌كنیم. زنجبیل، سیر و رنده پوست لیمو را 30 ثانیه روی حرارت زیاد تفت می‌دهیم. سپس سینه مرغ را به صورت نازك ورقه می‌كنیم و به آن اضافه می‌كنیم و 2 دقیقه تفت می‌دهیم. در مرحله بعد، همه سبزیجات را اضافه می‌كنیم، 10 دقیقه می‌گذاریم روی حرارت بماند تا سبزیجات و سینه مرغ كمی بپزند.پودر بادام، سس سویا، شكر، نمك و فلفل را اضافه می‌كنیم و دو سه دقیقه دیگر روی حرارت نگه می‌داریم. بعد از این مدت، غذا آماده خوردن است.

    این غذا را می‌توان با برنج نیز سرو كرد.



    نكات تغذیه‌ای :

    1 - سبزیجات مختلفی كه در تهیه این غذا به كار رفته‌اند، منبع خوبی از فیبر غذایی هستند كه باعث كاهش چربی خون می‌شوند.

    2 - استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد كه دارای اسیدهای چرب غیراشباع است، از نكات مثبت تهیه این غذای كم چربی است.

    3 - استفاده از گوشت سفید به جای گوشت قرمز كه چربی كمتری دارد، آن را به یك غذای مفید تبدیل می‌كند.
  • ۱۱:۱۳   ۱۳۹۳/۸/۲۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست


    الگوي غذايي روزانه مناسب برای سالمندان

    سالخوردگان در هر جامعه اي اعم از جوامع پير يا جوان وجود دارند و درصدي از آن را تشكيل مي دهند. به طوري كه جمعيت سالخوردگان در جهان رو به افزايش است و اين گروه توجه خاص مي طلبند.



    پيــــــري واقعيتي است اجتناب ناپذيرپس چه بهتر كه به جاي تسليم شدن خود را تجهيز كنيم تا بتوانيم بيشترين بهره را از اين دوره عمر ببريم و براي اين كار كافي است كه نظر واقع بينانه به آن داشته باشيم. يعني پيري را به عنوان دوره اي از مراحل گذراندن عمر بدانيم كه بايد همچنان از آن بهترين استفاده ها را برد. سلامتي افراد سالمند ارزش اقتصادي زيادي براي جامعه دارد چرا كه دولتها براي مراقبتهاي بهداشتي افراد مسن هر سال مبالغي را هزينه مي كنند كه خود مي تواند رقم قابل ملاحظه اي باشد و اين در حالي است كه پيشگيري و درمان در مقايسه با روشهاي درماني مقرون به صرفه است. از مشكلات شايع دوران سالمندي مشكلات تغذيه اي است. درآمد كم همراه با ساير عوامل اجتماعي، رواني و فيزيولوژيكي كه در سنين بالا بوجود مي آيند. احتمالاً از عوامل مؤثر در جذب ناكافي و عدم كفايت رژيم غذايي در برخــي از افراد مسن محسوب مي گردد.


    مشكلات مؤثر بر وضع تغذيه فرد سالمند:

        ۱ ـ مشكلات در خوردن غذا: تغييرات اعصاب ماهيچه ها و كاهش ترشح بزاق مي تواند منجر به بروز مشكلات بلع افراد سالمند شود چنين حالاتي باعث ترس از خفگي و در نتيجه امتناع از خوردن غذا مي شود كم آبي عمومي بدن و مصرف برخي داروها كه باعث خستگي دهان مي شود نيز گاهي اوقات مزيد بر علت مي شوند، سالمندان بايد فقط در حالي كه نشسته اند غذا بخورند، خوردن غذا در وضعيت خوابيده، خطر ورود غذا به دستگاه تنفس و التهاب ريه را افزايش مي دهد.

        ۲ ـ اختلالات گوارشي: اختلالات گوارشي شامل تهوع ـ ترش كردن و يبوست معمولاً با بالارفتن سن افزايش مي يابد. اين علايم مي تواند ناشي از كاهش ترشحات صفرا، عادات غذايي نامناسب، وضعيت نامناسب اجابت مزاج، نگرانيهاي ذهني و عوارض داروهاي مصرف باشد.

        ۳ ـ مشكلات روده اي: يبوست مشكل رايج بسياري از سالمنـــــدان مي باشد كه احتمال مي رود به دليل دريافت ناكافي مايعات، موجب توليد مدفوع زياد و نرم و تعداد دفعات اجابت مزاج مي شود.

        ۴ ـ بيماريها: ابتلا به بيماريهاي مختلف بر روي وضعيت تغذيه اي فرد تأثير مي گذارد زيرا نياز فرد به موادمغذي هم به دليل پيشرفت بيماري و هم در اثر داروهايي كه براي درمان بيماري تجويز مي شود افزايش مي يابد. اين نكته اهميت ارزيابي هر يك از سالمندان را با در نظر گرفتن سلامت عمومي ، ميزان فعاليت بدني و وجود بيماريهاي مزمــن در آنها به منظور ارايه توصيه هــاي غذايي مناسب نشان مي دهد.

        

        نيازهاي تغذيه اي سالمندان:

        انژري: با افزايش سن به علت تغييرات متابوليسم، فعاليت بدني و كاهش بافت ماهيچه اي نياز به انرژي كاهش مي يابد، نيازهاي انرژي در افراد سالمند زن حدود ۱۴۰۰ تا ۲۰۰۰ كيلوكالري و براي سالمند مرد حدود ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ كيلوكالري است. براي افراد سالمند داراي فعاليت محدود كل انرژي مورد نياز نزديك به ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ در زنان و ۶۴۰۰ تا ۶۴۰۰ در مردان مي باشد.

        ورزش منظم مي تواند موجب بهبود و توان فرد براي فعاليت بدني و افزايش و حفظ توانايي او براي فعاليتهاي روزانه شود. پياده روي منظم، ظرفيت تنفس را افزايش داده و موجب كاهش احساس خستگي، افزايش هوشياري و كارآيي و نيز استحكام استخوانها مي شود.

        كاهش انرژي دريافتي نسبت به سنين ميانسالي براي پيشگيري از افزايش وزن لازم است. ولي اگر مصرف انرژي در نتيجه ناتوانيها به مقدار زيادي كاهش يابد منجر به تشديد ضعف و محدوديت بيشتر براي انجام فعاليتهاي بدني و ديگر فعاليتهاي روزانه مي شود.

        


     







     
     

    حفظ تعادل انرژي سالمندان يكي از اهداف اصلي ارايه خدمات تغذيه اي است و به هنگام تنظيم نيازهاي كالر يك موضوع ثابت نگهداشتن وزن بدن فرد بايد در اولويت قرار گيرد. ولي بايد افزايش نيازها به هنگام ابتلا به بيماري، عفونت، استرس و جراحي و جراحتهاي احتمالي در نظر گرفته شود.

        پروتئين: متابوليسم پروتئين در طول حيات فرد هموراه در بدن ادامه دارد. هر چند با افزايش سن رشد بدن متوقف مي شود. ولي بايد پروتئين كافي مصرف شود تا جايگزين ازتي كه اجباراً به دليل مرگ سلولهاي پوست و مخاط دستگاه گوارش و ترشحات بدن و محصولات زايد حاصل از متابوليسم از دست رفته است جبران شود.

        از سوي ديگر مواد انرژي زاي غير پروتئيني بايد به مقدار كافي دريافت شوند تا از پروتئين مصرفي در حفظ توده پروتئيني بدن به نحو بهتري استفاده شود. توصيه مي شود ۱۲ تا ۲۰ درصد از انرژي دريافتي روزانه از پروتئين ها تأمين شود و همچنين ۵۰ درصد تا ۶۰ كل انرژي روزانه از كربوهيدراتها تأمين گردد.

        چربيها: كاهش و كنترل چربي و انرژي دريافتي در دوران سالمندي مي تواند منجر به كاهش دريافت اسيدچرب ضروري اسيدلينولئيك شود. ضمن آن كه تأكيد بر محدوديت مصرف موادغذايي سرخ شده وجود دارد ولي مصرف يك قاشق سوپخوري روغنهاي گياهي يا معادل آن به منظور تأمين اسيد لينولئيك و ويتامين اي E ضروري است توصيه مي شود ۲۵ تا ۳۰ درصد انرژي كل مورد نياز از طريق چربيها تأمين شود.

        تأمين ويتامينها: ظاهراً بالارفتن سن تأثيري در ميزان نياز و جذب اين ويتامين ها ندارد و كمبود اين ويتامينها در افراد پير به علت دريافت ناكافي است كه با بهبود رژيم غذايي اين كمبودها بر طرف مي شود.

        ويتامينهاي محلول در چربي:ذخاير كبدي ويتامين A و توانايي برداشت آن در افراد پير با جوان تفاوتي ندارد و مقادير توصيه شده ويتامين A ۸۰۰ ميكروگرم براي زنان و ۱۰۰ ميكروگرم براي مردان است.

        كمبود ويتامين A با ميزان درآمد ارتباط مستقيم دارد زيرا منابع حيواني ويتامين A، سبزيهاي سبز تيره و زرد تيره و ميوه هايي كه غني از كاروتن و پرو ويتامين D در بدن سالمندان كاهش مي بايد زيرا از يك طرف دريافت ويتامين D و از سوي ديگر ميزان سنتز ويتامين D در پوست آنها كمتــر مي شود. بنابراين براي سالمنداني كه در غذاهاي آنها منابع غذايي غني از ويتامين D وجود ندارد مصرف كمكهاي اين ويتامين به ميزان روزانه ۵ ميكروگرم توصيه مي شود.

        ويتامين هاي محلول در آب: تيامين، ريبوفلاوين و نياسين از جمله ويتامينهايي هستند كه در متابوليسم انرژي دخالت دارند و ميزان نياز به آنها بستگي به ميزان دريافت انرژي دارد و چون در افراد سالمند دريافت انرژي محدود مي شود پس نياز به اين ويتامينها هم كم مي شود اما كمبود اين ويتامينها معمولاً ناشي از كمبود مصرف آنها پايين تر از نياز است. به طوري كه كمبود ريبو فلاوين در افرادي كه مواد لبني كمتر مصرف مي كنند ديده مي شود.

        ويتامين C: متابوليسم اسيداسكوربيك در زنان و مردان سالمند به علت نسبت بيشتر توده بدون ربي مردان متفاوت است اما به طور كلي زنان و مردان سالمند بايد روزانه حدود ۶۰ ميلي گرم ويتامين C مصرف كنند. بهترين منابع غذايي اين ويتامين انواع مركبات، سبزيها، گوجه فرنگي، هندوانه، فلفل دلمه اي و … است، پختن سبزيها به مدت طولاني و يا در معرض هوا و نور قرار گرفتن سبزيهاي خردشده باعث از بين رفتــن ويتامين C موجود در آنها مي شود.

        ـ يكي از مشكلات شايع دوران سالمندي كمبود ويتامين B۶ در آنان است. مصرف كمتر گوشت قرمز، مرغ و ماهي به دليل مشكلات جويدن و يا فقر مالي و درآمد پايين مي تواند بر ميزان ويتامين B۶ تأثير بگذارد. اين ويتامين نسبت به حرارت حساس است و ممكن است خصوصاً‌ در سالمندان مصرف طولاني مدت موادغذايي پخته و عدم مصرف موادغذايي تازه منجر به كمبود اين ويتامين شود.

        ويتامين ۱۲ B:در بعضي از افراد سالمند جذب ويتاميــــــن ۱۲ B مختل مي شود وجود فاكتور داخلي در شيره معده براي جذب اين ويتامين ضروري است. كمبود فاكتور داخلي مي تواند سبب بروز كمبود اين ويتامين شود كاهش جذب آن مي تواند در اثر عوامل مختلفي مثل گاستروكتومي، فقدان اسيدكلريدريك معده، التهاب مزمن معده و كاهش ترشحات معده ايجاد شود. همچنين مصرف كم گوشت قرمز، ماهي و طيور در سالمندان به دليل محدوديت درآمد و يا مشكلات جويدن غذا، ممكن است علت اين كمبود باشد زيرا افراد سالمند معمولاً كمبود مصرف محصولات گوشتي را با افزايش مصـــرف شير و پنير نيز جبران نمي كنند.

        مواد معدني:در افراد مسن به دليل تغييرات دستگاه گوارش جذب آهن كمتر مي شود و همچنين مصرف آنتي اسيدهايي كه موجب افزايش PH معده مي شوند و برخي از داروها مانند كلسترآمين نيز منجر به كاهش ميزان جذب آهن در بدن مي شود.

        به دليل قطع عادت ماهيانه زنان در سنين سالمندي ميزان نياز مردان و زنان سالمند به آهن يكسان است و توصيه مي شود روزانـــه ۱۰ ميلي گرم آهن مصرف كنند.

        با افزايش سن ميزان جذب كلسيم كاهش مي يابد كه مي تواند ناشي از كمبود ويتامين D و يا مشكلات گوارشي باشد. در زنان به دنبال يائسگي و قطع ترشح استروژن، حساسيت استخوانها به PH زياد شده و آزادسازي كلسيم از استخوانها تسريع مي شود كه در نتيجه باعث كاهش ترشح هورمون پاراتيروئيد كه خود باعث پايين آمدن جذب روده اي كلسيم و كاهــش باز جذب آن در كليه ها مي شود، بنابراين اتلاف كلسيم در بدن افزايش يافته و به موازات آن ميزان جذب آن نيز كاهش مي يابد. چنانچه اين روند ادامه يابد چگالي و استحكام استخوانها كمتر شده و زمينه براي شكستگي هاي پي در پي فراهم مي شود، براي حفظ سلامت استخوانهــا مصرف روزانه ۸۰۰ ميلي گرم كلسيم براي مردان و زنان توصيه مي شود.

           

        برنامه غذايي روزانه يك سالمند

        حداقل مواد غذايي كه به طور روزانه در برنامه غذايي سالمند بايد گنجانده شود:    

























    نام گروههاي غذايي


    مقدار مصرفي در روز


    شير و فرآورده هاي آن


    دو ليوان شير يا ماست (مي توان به جاي يك  ليوان ماست از ۴۵ تا ۶۰ گرم يا يك قوطي كبريت پنير و يا يك ليوان كشك پاستوريزه استفاده كرد)


    گوشت و حبوبات و مغزها


    ۶۰ گرم گوشت بدون چربي پخته (مي توان به صورت متنوع به جاي گوشت از يك ليوان حبوبات پخته، يا ۲ عدد تخم مرغ متوسط و يا نصف ليوان مغز گردو يا فندق يا بادام و غيره نيز استفاده كرد)


    ميوه ها


    ۲۰۰ گرم يا به اندازه حجم يك ليوان معمولي از ميوه فصل (بهتر است روزانه از انواع مركبات استفاده گردد)


    سبزيها


    ۲۰۰ گرم از انواع سبزي هاي برگي شكل و غده اي (مي توان از يك ليوان سبزيجات برگي خام يا نصف ليوان سبزيهاي پخته مانند اسفناج، كاهو، كرفسها، كلم و ساير سبزيها) و يك عدد متوسط از سبزيجات غده اي مانند گوجه فرنگي، خيار، فلفل دلمه اي به صورت متنوع روزانه استفاده كرد.


    نان و غلات


    ۴ كف دست نان يا يك كفگير ماكاروني يا برنج يا يك ملاقه بلغور گندم يا جو


    مايعات


    ۸-۵ ليوان



        



    مواد غذايي غيرمجاز:

        غذاهاي چرب و سرخ شده ، سس مايونز، سبزيهاي نفاخ مثل كلم، گل كلم و تربچـــه مصرف تخم مرغ به سه عدد در هفته محدود شود

        



        نمونه اي از برنامه غذايي روزانه سالمند:

        اين رژيم حاوي ۱۶۰۰ كيلوكالري، ۱۷۴ گرم كربوهيدرات، ۷۵ گرم پروتئين و ۵۰ گرم چربي است.

        صبحانه: نان ۳ برش ، پنير ۳۰ گرم شير ۵/۱ ليوان، عسل ۱ قاشق غذايي

        ساعت ۱۰ ميوه ۱ عدد

        ناهار: چلـوخورشت كدو (برنج ۱۲ قاشق غذاخوري گوشت ۶۰ گرم، كدو سبز متوسط ۲ عدد، روغن مايع ۵/۲ قاشق غذاخوري) و ماست ۱ ليوان

        عصرانه: ميوه ۱ عدد

        شام: پوره سيب زميني و سبزيهاي پخته:(سيب زميني متوسط ۲ عدد، كره ۵ گرم ، سبزي آب پز)

        قبل از خواب:شير ۵/۱ ليوان

        

        توصيه هاي غذايي براي سالمندان:

        ۱ ـ رژيم غذايي سالمندان بايد حـــاوي موادغذايي غني از ويتامين ها و املاح و به ويژه كلسيم باشد.

        ۲ ـ با توجه به مشكل يبوست در اكثر سالمندان، مصرف كافي مايعات و مواد پرفيبر نظير نان كامل گندم و ميوه هايي مثل گلابي رسيده، آلو و زردآلو اهميت دارد.

        ۳ ـ در سالمنداني كه جويدن غذا براي آنها مشكل است، مصرف غذاهاي نرم مثل انواع پوره، گوشتهاي نرم، سوپها، آشهايي كه حبوبات زياد ندارند و آب ميوه توصيه مي شود.

        ۴ ـ برخي از سالمندان ممكن است مبتلا به فشارخون باشند در اين گونه مواد رژيم غذايي كم سديم و در صورت نياز كاه وزن پيشنهاد مي شود.

        ۵ ـ به مسئله تداخل داروها با غذا توجه شود.

        ۶ ـ براي جلوگيري از مشكلات عاطفي ـ احساسي سالمندان بهتر است به عادت غذايي آنها احترام گذراده شود و هر گونه تغييري با ملايمت و ايجاد روابط دوستانه بوجود آيد.

        ۷ ـ توجه شود كه نحوه سر و غذا براي سالمندان جالب و مورد پسند باشد. غذا به صورت رنگي و جذاب چيده شود و از دوستان و آشنايان آنها براي غذا خوردن در كنار يكديگر دعوت شود.

        ۸ ـ تعداد وعده هاي غذا بايد زياد (حداقل روزي ۵ وعده) و مقدار غذا در هر وعده كم باشد.

        ۹ ـ چاي و قهوه غليظ نبايد مصرف شود و استفاده از آنها نيز بايد پس از ساعت ۶ بعدازظهر محدود شود. پس از صرف شام و شبها نبايد از چاي و قهوه استفاده شود زيرا موجب بيداري فرد خواهد شد. البته در صورت كم خوابي، خوردن يك ليوان شير قبل از خواب توصيه مي شود.

        ۱۰ ـ قد، وزن ، محدوديتهاي رژيم، تمايلات فردي و موجود بودن غذا در محل بايد در نظر باشد. براي هرفرد، يك رژيم غذايي صبحانه ، نهار و شام توصيه مي شود.

        ۱۱ ـ از مصرف الكل و كشيدن سيگار بايد اجتناب كرد.

        ۱۲ ـ مصرف تخم مرغ به ۳ عدد در هفته محدود شود.

        ۱۳ ـ از مصرف ادويه، غذاهاي چرب و سرخ شده، سس مايونز، سبزيهاي نفاخ مثل كلم و گل كلم بايد پرهيز نمود.

        ۱۴ ـ در تجويز رژيمهاي غذايي بايد موجود بودن موادغذايي در محل مورد توجه قرار گيرد و در صورت موجود نبودن موادغذايي مورد نياز از جانشين هاي آن استفاده شود.



     
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان