خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
41.1K

انواع دمنوش و فواید آن

  • ۱۰:۰۹   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     تو این تاپیک میخواهیم دمنوش های مختلف رو با هم تجربه کنیم تا کمتر سراغ داروهای شیمیایی بریم
  • leftPublish
  • ۱۰:۱۰   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    دستور تهیه 10 دمنوش گیاهی ضد سرما خوردگی


    رایج ترین نوشیدنی ما چای است اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود، بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی های جایگزین مانند انواع جوشانده ها و دم نوش های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می شوند و هم هر نوع سلیقه ای را پوشش می دهند. جوشانده ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دم نوش و جوشانده وجود داغرد؟ برای تهیه دم نوش ها باید گیاهان دارویی را در آب جوشیده بریزیم و 15 تا 20 دقیقه روی بخار قرار دهیم؛ مثل دم کردن چای معمولی و بعد از جدا کردن تفاله، نوشیدنی را داخل فنجان سرو کنیم. این در حالی است که برای تهیه انواع جوشانده باید گیاهان دارویی را با آب سرد یا گرم به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت بجوشانیم. البته خواص این دو نوع نوشیدنی با هم متفاوت است و هر یک خاصیت های منحصر به فردی دارند.
  • ۱۰:۱۲   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    دم نوش ضد سرماخوردگی
    سرماخوردگی یکی از بیماری های رایج پاییز و زمستان است اما متخصصان طب سنتی می گویند با مصرف دم نوش گشنیز می توانید از بروز سرماخوردگی پیشگیری کنید. حتی نوشیدن این دم نوش علائم سرماخوردگی را هم در مدت کوتاهی از بین می برد و در عرض دو روز حالتان خوب می شود.
    روش تهیه: سه قاشق برگ های خشک شده گشنیز را در 2 تا 3 فنجان آب جوش بریزید و به مدت 15 دقیقه دم کنید و هفته ای 3 تا 4 فنجان از آن بنوشید.
  • ۱۰:۱۲   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

    درمان سرماخوردگی با دم نوش آویشن


    گاهی اوقات پیشگیری کارساز نیست و با حمله غافلگیرانه ویروس سرماخوردگی مواجه می شوید. در چنین شرایطی نوشیدن دم نوش آویشن کمک کننده است چون تاثیر زیادی در تسکین سرفه و تنگی نفس دارد.
    روش تهیه: یک قاشق غذاخوری آویشن را در 2.5 فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه دم بکشد و روزی 2 تا 3 بار از آن میل کنید تا سرماخوردگی تان طی 2 تا 3 روز کاملا خوب شود.
  • ۱۰:۱۲   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    جوشانده اسطوخودوس علیه سرماخوردگی


    یکی از مهمترین داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی، جوشانده اسطوخودوس، پونه، نعنا و آویشن است که هم خاصیت ضد درد داردو هم باعث تسکین سرفه 9های خشک می شود.
    روش تهیه: میزان مساوی از گیاهان گفته شده را در ظرفی مناسب بریزید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت مستقیم بگذارید تا جوش بیاید. مصرف این جوشانده یک ساعت پس از هر وعده غذایی، باعث درمان سرماخوردگی در کوتاه ترین زمان ممکن می شود.
  • ۱۰:۱۳   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    درمانس رفه های خشک با جوشانده دارچین


    خشکی هوا در فصل زمستان یکی از مهمترین دلایل بروز سرفه های خشک، به ویژه در افراد مبتلا به حساسیت های فصلی یا بیماران تنفسی است. برای حل این مشکل می توانید از جوشانده دارچین کمک بگیرید.
    روش تهیه: چندتکه چوب دارچین را درون قوری فلزی بریزید و حدوددو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. نوشیدن این جوشانده دو تا سه بار در هفته توصیه می شود. البته خانم های باردار باید دور این نوشیدنی گیاهی خط بکشند!
  • leftPublish
  • ۱۰:۱۳   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    مثل همیشه عالی

  • ۱۰:۱۳   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    دم نوش زمستانی


    افسردگی فصلی نوعی افسردگی است که هر سال در یک زمان معین در فرد بروز می کند. این بیماری معمولا از پاییز و زمستان شروع شده و در بهار یا اوایل تابستان خاتمه می یابد و با علائمی مانند احساس خستگی، خواب آلودگی، کاهش میزان انرژی، استرس و اضطراب، افزایش وزن، تمایل به تنهایی و ... همراه است. البته به گفته متخصان طب سنتی به کمک دم نوش زعفران می توانید به جنگ این نوع افسردگی بروید زیرا زعفران علاوه بر اینکه مفرح و نشاط آور است، خاصیت ضد افسردگی هم دارد.
    روش تهیه: یک قاشق مرباخوری زعفران را همراه تکه کوچکی نبات در سه فنجان آب جوش بریزید تا 15 دقیقه دم بکشد و هفته ای یک تا دو فنجان از آن بنوشید اما فراموش نکنید متخصصان طب سنتی مصرف زیاد زعفران را توصیه نمی کنند. همچنین مصرف این دم نوش برای خانم های باردار ممنوع است چون احتمال سقط جنین را افزایش می دهد.
  • ۱۰:۱۳   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

    جوشانده ضد خستگی


    متخصصان طب سنتی معتقدند پرتقال میوه ای است که کسالت و خستگی های شب های سرد زمستانی را از بین می برد. بنابراین پیشنهاد می شود هفته ای دو تا سه بار در هفته بعد از وعده شام یک فنجان جوشانده پرتقال بنوشید.
    روش تهیه: آب دو عدد پرتقال را بگیرید و یک فنجان آب جوش و نصف قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و 10 دقیقه روی حرارت قرار دهید و به صورت ولرم میل کنید
  • ۱۰:۱۴   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    جوشانده مخصوص خانم ها


    دارچین بوی بدن دهان را از بین می برد، باعث کاهش قند خون می شود و در تسکین دردهای دوران قاعدگی موثر است؛ به ویژه در فصول سرد چرا که سرما شدت دردهای قاعدگی را افزایش می دهد. کافی است در پنج روز نخست عادت ماهانه تان روزانه دو فنجان جوشانده دارچین و زنجبیل بنوشید.
    روش تهیه: یک قاشق غذاخوری چوب دارچین خرد شده را با یک بند انگشت زنجبیل نسابیده در دو لیوان آب جوش بریزید و به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. سپس 10 دقیقه این جوشانده را دم کنید و بعد از شیرین کردن با عسل طبیعی بنوشید
  • ۱۰:۱۵   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

    جوشانده لاغری

    مدت زیادی تا عید نوروز باقی نمانده و خیلی ها تصمیم می گیرند سال جدید را با تناسب اندام شروع کنند. اگرچه شما هم جزو این افراد هستید و تصمیم به کاهش وزن دارید باید روزانه سه فنجان جوشانده زیره بنوشید چون به گفته حکمای طب سنتی این گیاه چربی اضافه بدن را می سوزاند و چاقی را برطرف می کند و علاوه بر تصفیه خون در تقویت قلب و عروق و درمان مشکلات کلیه هم موثر است.
    روش تهیه: یک قاشق غذاخوری زیره سیاه را داخل دو لیوان آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید و بعد از جوش آمدن زیر گاز را خاموش کنید تا پنج دقیقه دم بکشد سپسی آن را با یک تکه بسیار کوچک نبات شیرین کنید و هفته ای سه تا چهار فنجان از این جوشانده را 20 دقیقه بعد از غذا بنوشید
  • leftPublish
  • ۱۰:۱۵   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    جوشانده ضد دیابت


    قره قات میوه ای درختی است که در جنگل های شمال ایرلان می روید و علاوه بر درمان اسهال در کاهش میزان قند خون موثر است و مصرف جوشانده آن چهار بار در هفته به بیماران دیابتی یا افرادی که زمیه ژنتیکی این بیماری را دارند، توصیه می شود.
    روش تهیه: یک قاشق غذاخوری قره قات را با دو لیوان آب سرد مخلوط کنید و 20 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید سپس جوشانده را بعد از خنک شدن بنوشید.
  • ۱۰:۱۵   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    maryam golii
    یک ستاره ⋆|1262 |1214 پست
    ممنون الهه چه دمنوش های خوبی بود واسه الان که فصل سرماس خیلی خوبه
  • ۱۰:۱۵   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    جوشانده بادرنجبویه


    گیاه "بادرنجبویه" از 2000 سال پیش در یونان استفاده دارویی داشته چون در کاهش استرس، التیام زخم ها، درمان دندان درد، آسیب دیدگی گردن و درمان گوش موثر است. همچنین از این گیاه به عنوان دارویی برای درمان تب، سردرد، فشار خون بالا، کابوس های شبانه، آنفلوآنزا و حاتلت تهوع یاد می شود. البته یکی از مهمترین خواص بادرنجبویه این است که روی خلق و خوی شما تاثیر می گذارد و بی حوصلگی تان را درمان می کند.
    روش تهیه: 15 گرم گیاه بادرنجبویه را در یک لیتر آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید تا جوش بیاید و بعد از خنک شدن و افزودن کمی عسل یا نبات سه تا چهار فنجان در هفته بنوشید
  • ۱۰:۱۶   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    نکته طلایی:

    فراموش نکنید افراط در مصرف دم نوش ها و جوشانده ها خطرناک است و می تواند عوارض جانبی داشته باشد. برای مثال نوشیدن بیش از حد جوشانده نعنا که برای درمان مشکلات گوارشی و نفخ تجویز می شود. میزان جذب آهن را کاهش می دهد و زمینه بروز کم خونی را فراهم می کند. بنابراین پیش از مصرف دم نوش ها و جوشانده ها با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید.

    منبع: برترینها، مجله تندرستی
  • ۱۰:۱۷   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست

    معجون هاي جادويي فصل سرد:

    در مكتب طب ايراني، محور اصلي علائم و پيگيري روند درمان براساس نوع ترشحات مجاري تنفسي فوقاني تعريف مي شود. منشأ اصلي اين ترشحات مغز است و آنچه از مسير بيني و چشم خارج مي شود، «زكام» نام مي گيرد و ترشحاتي كه به حلق و مجاري تنفسي تحتاني ريخته مي شود، «نزله» نام دارد.



    نكته بسيار مهم و اساسي آن است كه بر اساس اين تفكر بايد تدابيري به كار برد كه در روزهاي نخست سرماخوردگي كه خلط رقيق است، آن را غليظ نماييم و برعكس در روزهاي نهايي يا هنگام بروز عوارضي چون سينوزيت چركي و وجود اخلاط غليظي كه دفع آنها مشكل است، خلط را رقيق و آماده دفع كنيم.



    از منظر اين طب، با توجه به اينكه زكام و ترشحات بيني و چشم، يكي از راه هاي دفع مواد ناسالم از بدن افراد است، چنانچه كوتاه باشد و منجر به ايجاد عوارض ديگري در بدن نشود، نبايد جلوي آن گرفته شود. البته در صورتي كه فرد مبتلا به سرماخوردگي به علائمي هم چون تب و بدن درد شديد، چرك گلو و ديگر علائم عفونت باكتريال دچار شود، حتماً بايد تحت درمان سريع پزشك قرار گيرد و به جز موارد ساده بيماري، از خود درماني بايد پرهيز كرد.



    علائم بيماري در مراحل اوليه سرماخوردگي (نزله گرم) بيشتر شامل ترشحات رقيق و آبكي بيني و حلق، سوزش و خارش گلو و حلق، سرخي چشم ها، التهاب حلق و گرفتگي بيني و صدا است. چنانچه فرد مبتلا به سرماخوردگي از قواي جسماني مناسبي برخوردار و آبريزش بيني و سرماخوردگي وي بدون علائم عفونت باكتريال باشد، بهتر است در طول مدت بيماري از سوپ و آش هاي ساده و گرم استفاده نمايد و از مصرف نابجاي آنتي بيوتيك ها پرهيز كند. با اين اوصاف، بهتر است غذاي اصلي در سه روز نخست، تنها سوپ جو رقيق با حبوبات بسيار اندك و سبزيجات فراوان باشد و بهتر است معده سبك نگاه داشته شود. در اين زمان خوردن غذاهاي سنگين، منع شده است.



    دم كرده گل گاو زبان به شرط ترش نبودن، به خصوص در شروع علائم سرماخوردگي، به همراه كمي ليمو عماني و مقدار كمي عسل يك دمنوش مناسب است. در نزله گرم (ترشحات رقيق و آبكي از بيني در ابتداي سرماخوردگي)، ريختن روغن هاي با طبع سرد مانند روغن بنفشه و روغن كدو، در بيني نيز توصيه مي شود. اگر ميزان ترشحات و رقت آن زياد بود، مي توان سبوس گندم را در سركه خيسانيد و خشك شده را دود كرد و دود آن را استنشاق نمود. در صورت ريزش زياد ترشحات به حلق، غرغره كردن آب انار يا آب عدس (آبي كه عدس در آن پخته شده) يا پوست و تخم خشخاش يا تركيبي از آنها مفيد است. استحمام با آب ولرم در نزله گرم بسيار مفيد است.



    از تركيبات مناسب براي نزله گرم (پودر زكام گرم)، عناب، سپستان و تاجريزي ( يك و نيم واحد)، به دانه (يك واحد) و گل بنفشه،‌ نيلوفر آبي، شاتره و برگ كاسني (دو واحد) است كه مي توان آنها را مخلوط و نيمكوب كرد و روزانه دو تا سه نوبت پس از جوشاندن آن را ميل نمود.

  • ۱۰:۱۷   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    دم كردني ها

    دم كرده پونه كوهي و آويشن شيرازي در فصل پاييز و زمستان بسيار مناسب بوده، خاصيت ضد عفوني كنندگي داشته و براي سرماخوردگي نيز بسيار مفيد است. اين دمنوش را مي توان با مقداري عسل مخلوط نموده و روزانه چند نوبت ميل نمود.
  • ۱۰:۱۸   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    كدو حلوايي

    براي سرماخوردگي هاي ساده در فصل سرد، كدو حلوايي يك درمان مناسب است كه مي تواند به صورت بخار پز به همراه كمي پودر نبات و دارچين مصرف شود. كدو حلوايي منبع مناسب ويتامين E، C و بتاكاروتن است كه همه آنها خاصيت آنتي اكسيداني دارند.

  • ۱۰:۱۸   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    زنجبيل

    زنجبيل تازه از جمله گياهان دارويي است كه تاثير فوق العاده اي در پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي در فصول سرد دارد. اين گياه خاصيت ضد باكتري و ضد ويروسي داشته و يكي از بهترين محرك ها براي تقويت و افزايش توان سيستم ايمني و دفاعي بدن محسوب مي شود. اين گياه را مي توان به عنوان مواد اوليه براي تهيه غذا در وعده هاي روزانه استفاده كرد و يا آن را به صورت دمنوش مصرف نمود.
  • ۱۰:۱۹   ۱۳۹۲/۹/۲۶
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    درمان سرفه

    جهت كنترل سرفه هاي خشك، مي توان يك قاشق غذاخوري به دانه را در يك ليوان آب خيساند تا حالت ژله اي پيدا كند و هر چند ساعت يكبار، يك قاشق غذاخوري از آن را ميل كنيد. دانه هاي به را در دهان نگهداريد و لعاب آن را قورت دهيد.



    بهتر است در فصول سرد و به خصوص در موارد شك به بيماري سرماخوردگي از مصرف نوشيدني هاي سرد اجتناب كرد.



    نوشيدن يك تا دو ليوان دم كرده دارچين در طول روز سيستم دفاعي بدن را نسبت به ابتلا به سرماخوردگي و زكام مقاوم و ايمن مي كند. در ضمن در نزله سرد (سرماخوردگي طول كشيده با ترشحات غليظ و لزج، كه به سختي از مجاري تنفسي جدا مي شود و مي تواند بيشتر به رنگ سفيد و كمتر به رنگ هاي زرد و سبز و تيره باشد) نيز از بهترين دمنوش ها است.



    در اين مرحله از بيماري، طب ايراني پيش از هر چيز براي رقيق كردن و دفع اخلاط غليظ بدن دست به كار مي شود. بدين منظور، از بيمار خواسته مي شود كه سر خود را بپوشاند و حتي آن را با كمك حوله اي كه گرم شده، گرم نگاه دارد. استفاده از بخور تركيبي از گياهان دارويي شويد، بابونه، بومادران و آويشن و مرزنجوش براي درمان نزله سرد بسيار مفيد و مناسب است.



    همچنين نوشيدن يك فنجان از جوشانده صاف شده از اين تركيب، هر چند ساعت يكبار، نيز به بيماران مبتلا به نزله سرد توصيه مي شود. در كنار اين موارد استفاده از غذاهاي سبك از قبيل حريره سبوس گندم (تهيه شده از آب، سبوس گندم، نشاسته، كتيرا، روغن بادام و شكر و همچنين مصرف مغز بادام، روغن بادام شيرين و كره گاو) نيز توصيه مي شود. همين طور نوشيدن جوشانده اي كه از گياهاني چون زوفا، ريشه شيرين بيان و انجير تهيه شده باشد، براي نرم كردن سينه مبتلايان به نزله سرد كه خلط هاي غليظ دارند، مفيد است.



    به نقل از افکار
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان