خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
69.8K

♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥

  • ۱۶:۴۷   ۱۳۹۲/۱۲/۷
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    در این تاپیک دوست دارم همه باهم هر چیزی که فکر میکنید در این روزها به دردمون میخوره مثل:

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥

    معرفی آرایشگاه و اطلاعات سفری که چه شهری هتل و رستوران و مراکز خرید خوبی داره و اینکه کیف و کفش و مانتو و لباس بچه و... رو از کدوم مراکز خرید بخریم و رنگ سال 1393 چیه و تزئین چیدن سفره هفت سین و سبز کردن سبزه و سفر چه شهری بریم و خلاصــــــــه هر چیزی که فکر میکنید به کارمون میاد رو برای هم به اشتراک بزاریم تا راحت و آسوده این تعطیلات رو بگذرونیم(اینطوری تو وقتمون هم صرفه جویی میشه)...
    ویرایش شده توسط Nanayi joon در تاریخ ۷/۱۲/۱۳۹۲   ۱۶:۴۸
  • leftPublish
  • ۲۲:۰۲   ۱۳۹۲/۱۲/۷
    avatar
    TAMA
    کاربر فعال|447 |521 پست
     





    سبزه ها یکی از تزئینات سنتی مربوط به نوروز سال جدید
    ایرانی ها هستند، ما ایرانی ها این روز را همه ساله در اول فروردین جشن
    گرفته و برای خود سفره هفت سین درست می کنیم و روی آن حتما سبزه هم می
    گذاریم. در اینجا نحوه درست کردن سبزه با عدس را آموزش می دهیم بچه ها هم
    می توانند این را درست کنند.


















    سبزه ها یکی از تزئینات سنتی مربوط به نوروز سال جدید ایرانی ها هستند، ما ایرانی ها
    این روز را همه ساله در اول فروردین جشن گرفته و برای خود سفره هفت سین درست می کنیم
    و روی آن حتما سبزه هم می گذاریم. در اینجا نحوه درست کردن سبزه با عدس را آموزش می
    دهیم بچه ها هم می توانند این را درست کنند.حالا برای درست کردن سبزه عید آماده شوید.
    اول باید عدس را آماده کنید برای این عدس را پیشنهاد می دهیم که تنها ده روز طول می
    کشد تا سبز شوند و برای کسانی که هنور سبزه درست نکرده اند مناسب است.





    ما حدود چهار روز این عدس ها را در آب خیساندیم، وقتی که جوانه های سفید رنگشان را
    دیدیم فهمیدیم زمان سبز شدنشان است. حالا برای اینکه کار متفاوتی کرده باشیم می توانیم
    از پوسته تخم مرغ به جای ظرف استفاده کنیم. تخم مرغ ها را شکسته و محتویات ان را با
    قاشق خارج می کنیم.








     سپس پوسته ها را شسته و برعکس می گذاریم تا خشک شود.بعد از قرار دادن تخم مرغ
    ها در ظرف مخصوص تخم مرغ به اندازه ½ قاشق غذا خوری خاک درون پوسته ها می ریزیم
    و روی آن یک قاشق غذاخوری از این جوانه های عدس می ریزیم.در اینجا ما جوانه ها را در
    ظرف هایی با آب کم عمق پخش کرده ایم ودر این ظرف ها از خاک استفاده نکرده ایم. باید
    برای این روش روی ظرف ها را با حوله مرطوب بپوشانید ومدام آن را مرطوب کنید بعد از
    سبز شدن عدس ها می توانید حوله را برداشته و با اسپری روی آن را آب بپاشید.




  • ۰۰:۳۴   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    عکس نوروز 93

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
  • ۰۰:۳۵   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    عکس نوروز 93

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
  • ۰۰:۳۶   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    عکس نوروز 93

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
  • ۰۰:۳۶   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    عکس نوروز 93

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
  • leftPublish
  • ۰۰:۳۶   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    عکس نوروز 93

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
  • ۰۰:۳۶   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    عکس نوروز 93

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
  • ۰۰:۳۷   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    عکس نوروز 93

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
  • ۰۰:۴۶   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    سمنوی عمه لیلا؛ اشتراک خاطره‌های چند نسل
    در منطقه صباشهر شهریار، کمتر کسی است که نام عمه لیلا را نشنیده باشد. چند صدمتر مانده به خانه عمه لیلا، بوی سمنو همه جا پیچیده و کوچه، غرق در بوی مطبوع جوانه‌های گندم شده است.
    تقریبا دو ساعت زودتر از قرار قبلی مان رسیده ایم، اما آقای تجریشی و همسرش از ما به گرمی استقبال می کنند.

    به کارگاه سمنو پزی که می رسیم، بلافاصله بالای سر دیگ های بزرگ مسی می روم و حرارت شیره های داغ جوانه گندم را روی صورتم حس می کنم.به قول آقای کاظمی، راننده روزنامه که به گفته خودش بیش از 20 سال است در خانه پدری شان سمنو درست می کنند، این احتمالا بزرگ ترین دیگ های مسی است که می توان در کشور پیدا کرد. کارگاه سمنوپزی عمه لیلا در طبقه پایین یک ساختمان پنج طبقه نیمه کاره قرار دارد که مساحتش تقریبا به 300 متر مربع می رسد. روی هر پنج دیگ مسی، یک همزن برقی قرار دارد که ترکیب آرد و شیره های گندم را به طور مداوم هم می زند تا به اصطلاح دیگ سمنو «ته نگیرد».

    زیر هر دیگ هم کپسول های گازی تعبیه شده که حرارت را به طور مساوی به همه نقاط دیگ منتقل می کند.

    تقسیم وظایف بین کارگران این کارگاه هم جالب است؛ گرفتن شیره از جوانه گندم را خانم ها انجام می دهند و به هم زدن سمنو که نیاز به قدرت بدنی بیشتری دارد، به آقایان واگذار شده است.

    از سمنوی نذری تا نشان تجاری

    اگر تهرانی باشید و از طعم سمنو هم خوشتان بیاد، بعید است که سمنوی عمه لیلا را در بازارچه امامزاده صالح تجریش ندیده باشید؛ سمنوی مشهوری که خیلی ها معتقدند با کیفیت ترین سمنوی ایران است و حالا حتی به کشورهایی مثل بلغارستان هم این دسر ایرانی را صادر می کنند.خود عمه لیلا نزدیک به شش سالی می شود که در هشتاد سالگی فوت کرده است و حالا دخترش مطابق رسم قدیم خانواده، همچنان کار سمنو پختن را ادامه می دهد.

    مهری مرادی، دختر عمه لیلا که حالا پا جای پای مادرش گذاشته است و در کنار همسرش، مسئولیت اداره کارگاه سمنوپزی را به عهده دارد، می گوید: مادرم سال های زیادی در شهریار، سمنوی نذری می پخت و بین همسایه ها تقسیم می کرد تا این که حدود 30 سال پیش، همسرم از مادرم خواست که این بار یک دیگ سمنو برای فروش درست کند؛ عمه لیلا هم همین کار را کرد و اتفاقا با استقبال زیاد اهالی شمران تهران قرار گرفت. سال بعد هم همین کار تکرار شد و خلاصه بعد از سه، چهار سال، تعداد مشتری هایمان به حدی زیاد شد که دیگر مجبور شدیم چند دیگ جدید بخریم.

    عمه لیلا، پنج دختر و یک پسر دارد که همه آنها، سال های طولانی همراه با مادرشان پای دیگ های سمنو نذری پخته اند.

    حالا بجز مهری که چهارمین دختر عمه لیلاست، یکی دیگر از دختران عمه لیلا و پسر او هم در این کار باقی مانده اند، اما بقیه دختران عمه لیلا به علت کهولت سن، با کار سنگین سمنوپزی خداحافظی کرده اند. مهری پا به پای هشت نفری که در کارگاه سمنوپزی عمه لیلا هستند، کار می کند و در حالی که برای بقیه کارگران کارگاه ناهار درست می کند، می گوید: سمنو پختن کار سختی است. الان که خودم سمنو درست می کنم، بهتر می فهمم که مادرم در طول سال های سال، چه مشقتی کشیده است، اما با تمام این سختی ها عاشق کارمان هستیم و حتی پسرم هم در کار درست کردن و فروش سمنوها به ما کمک می کند.

    او به یاد می آورد: آن موقع ها که بچه بودیم، همسایه ها در پختن سمنوی نذری به مادرم خیلی کمک می کردند و همین حالا هم باز تعدادی از همان همسایه ها در کارگاه سمنوپزی عمه لیلا کار می کنند.علی مرادی هم فرزند بزرگ لیلا یوسفی است که بازنشسته وزارت بهداشت است و ده سالی می شود که به طور مداوم در سمنوپزی عمه لیلا کار می کند.

    «مادرم اصرار زیادی داشت که در خانه خودش زندگی کند و در خانه من یا دخترهایش نباشد؛ به همین علت هم تا پایان عمر مادرم، شب ها کنار او بودم و نمی گذاشتم تنها در خانه بخوابد.»

    علی با بیان این جملات، روزهایی را به خاطر می آورد که با مادرش سمنو پخته است و او هم وظیفه داشته که سمنو را بین تک تک خانواده های محل، تقسیم کند.

    مراحل ساخت سمنوی عمه لیلا

    یوسف یکی از کارگران کارگاه سمنوپزی است که وقتی از او می پرسم آیا با عمه لیلا نسبت فامیلی داری، با خنده می گوید: نسبتی ندارم، اما بعد از سال ها کار کردن در این کارگاه، احساس می کنم عضوی از خانواده عمه لیلا هستم.

    یوسف درباره نحوه تولید سمنوی عمه لیلا توضیح می دهد: اولین کارمان که خرید گندم است، بعد گندم ها را در یک قابلمه بزرگ می گذاریم تا خیس بخورد و نرم شود. بعد از آن گندم ها را پاک می کنیم و آنها را به مدت 24 ساعت در آب می گذاریم؛ گندم ها را بعد از 24 ساعت از آب در می آوریم و آنها را داخل بقچه های مخصوص نگهداری گندم می گذاریم تا دانه های گندم جوانه بزند و ریشه دربیاورد. به محض این که گندم ها ریشه زد، آنها را داخل یک قابلمه می ریزیم و بعد گندم ها را داخل سینی پخش می کنیم.

    او ادامه می دهد: هفت تا هشت روز طول می کشد تا گندم ها جوانه بزند و به رنگ نقره ای دربیاید؛ البته باید خیلی مراقب باشیم که گندم ها زیاد از حد رشد نکند و به رنگ سبز درنیاید. پس از جوانه زدن گندم ها، آنها را داخل دستگاه خردکن می ریزیم و بعد در دستگاه دیگری که ما به آن «آب چلان» می گوییم، آب جوانه های گندم را می گیریم. در آخر هم شیره های گندم را داخل دیگ ها می ریزیم، سپس آرد را با نسبت یک کیلو جوانه گندم و پنج کیلو آرد اضافه کرده و شعله گاز را روشن می کنیم.

    به گفته یوسف، حدود چهار ساعت طول می کشد که مایه سمنو به جوش بیاید و حدود سه ساعت دیگر هم طول می کشد تا خودش را بگیرد و به اصطلاح «قوام» بیاید؛ بعد شعله دیگ را کم می کنند و در دیگ را می بندند. حدود ده ساعت بعد هم، سمنو آماده بسته بندی می شود.

    قیمت سمنو در بازار چند است؟

    کارگاه سمنوپزی عمه لیلا، هر کیلو سمنو را 2500 تومان به صورت عمده می فروشد، اما در بازار تجریش تهران، سمنوی عمه لیلا کیلویی 4000 تا 5000 تومان به فروش می رسد.

    پررونق ترین فصل پخت و فروش سمنو، دو ماه مانده به عید است که هر چقدر به لحظه تحویل سال نزدیک تر می شویم، بازار خرید سمنوی هفت سین داغ تر می شود.

    با این که کارگاه عمه لیلا در طول این دو ماه، بیش از دو تن سمنو در هر روز تولید می کند، اما کارگران این کارگاه می گویند که در بقیه فصل های سال، بازار سمنو به پررونقی عید نیست و مثلا در فصل تابستان، دیگ سمنوپزی عمه لیلا، هر دو هفته یک بار روشن می شود.

    امین جلالوند / گروه جامعه



    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥ ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥ ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
  • ۰۱:۰۰   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    saba biology
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6343 |4258 پست
    زیباکده

    ronak n : 
    عکس نوروز 93


    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥
    زیباکده
    روناک جون...
    من 3 تا ماهی گلی دارم  که 2 تا از سال 90 هست و یکی هم از 91
    یکیشون تقریباً داره اندازه نهنگ میشه!!!

  • leftPublish
  • ۰۱:۱۱   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ریتا ا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|5673 |5315 پست
    ﺻﺒﺎﺍﺍﺍﺍ ﭼﻄﻮﺭﯼ ﻧﮕﻬﺸﻮﻥ ﺩﺍﺷﺘﯽ ؟
  • ۱۱:۵۳   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    واقعاً صبا جان...
    چطوری نگهداری میکنی ازشون، عکسشونو بزار برامون
  • ۱۲:۴۴   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    راس میگن صبا جون چه طوری نگه شون داشتی؟
  • ۱۲:۵۵   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    باران
    دو ستاره ⋆⋆|482 |2288 پست
    امسال عید واسه تعطیلات کجا میرید؟؟
  • ۱۳:۰۸   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    مروارید
    یک ستاره ⋆|399 |1307 پست
    (طرز تهیه دسر ماست)........ برای روزهای عید بسیار خوشمزه و زیباست

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥

    مواد لازم : 
    ماست   3/4 پيمانه
    خامه   2/3پيمانه
    پودر ژلاتين    سه قاشق چايخوري
    شير    3/4پيمانه
    شكر   1/3پيمانه
    وانيل    1/8قاشق چايخوري
    آب سرد   سه قاشق سوپخوري
    رنگ مجاز خوراكي قرمز  دو قطره
     
    طرز تهیه: 
    ژلاتين را در آب حل كرده و به صورت بن‌ماري حرارت مي‌دهيم.
    شير، شكر و وانيل را مخلوط نموده و روي حرارت مي‌گذاريم تا شكر حل شود. خامه را جداگانه مي‌زنيم تا حجم آن دو برابر شود، سپس ماست را هم مي‌زنيم. خامه زده شده، ماست و ژلاتين را به همراه رنگ قرمز مخلوط مي‌كنيم. قالب را چرب نموده، مواد دسر را در آن ريخته و در يخچال مي‌گذاريم تا ببندد. سپس آن را در ظرف سرو برگردانده و با خامه فرم گرفته شده تزيين مي‌كنيم.

    نكته:
    مي‌توانيد به جاي آب سرد، ژلاتين را با آب كمپوت آناناس يا هلو حل كنيد.
    ویرایش شده توسط مروارید در تاریخ ۱۰/۱۲/۱۳۹۲   ۱۳:۰۹
  • ۱۵:۲۲   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    saba biology
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6343 |4258 پست
    ریتا جون و نانای جون و پرستو جون
    راستش وسط پاسیون خونمون، یه حوض کوچولو داریم که 3تا ماهی گلی در آن سکنی گزیدند!
    هر روز سر ساعت مشخصی بهشون غذا میدم... هر 10 تا 15 روز یکبار هم آبشون رو عوض میکنم.
    هر سال هم به تعداد اعضای خانواده ماهی میخریم اما ماهی های جدید رو تا یک ماه توی تنگ نگه میدارم و هر کدوم اکه سالم و زنده موندن رو به حوض اضافه میکنم، این جوری بیماری احتمالی ماهی های جدید به قبلی ها منتقل نمیشه!
    راستی هیچ وقت هم بادست مستقیماً ماهی گلی رو لمس نکنید.... چون اگه ماهی مریض باشه ممکن هست بیماری به شما هم منتقل بشه و اگر هم ماهی سالم باشه با این کار شما ، ماهی استرس خیلییی زیادی میگیره و به مرگ نزدیکتر میشه!
    غذای ماهی رو هم از مغازه هایی که ماهی های آکواریومی و ... میفروشن میتونید تهیه کنید.
  • ۱۵:۲۴   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    saba biology
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6343 |4258 پست
    راستی اندازه نهنگ رو شوخی کردم!! اما واقعاً نسبت به روز اول خیلی بزرگتر شدن!
    در اولین فرصت حتماً عکساشون رو میذارم
  • ۱۵:۳۹   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    بهارک
    یک ستاره ⋆|455 |1240 پست
    وااااااااااااای آفرین صبا جان واسه ما که ب 13 نرسیده مردن
  • ۱۶:۰۲   ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    avatar
    ستاره
    یک ستاره ⋆|314 |1473 پست
    شیرینی مخلوطی:
    بیسکویت های پتی بور رو با هر وسیله ای که دارید، پودر کنید.
    * سپس پودر نارگیل و مارزیپان و پودر بیسکویت و شیر عسل رو با هم مخلوط می کنیم تا خمیر بدست بیاد.

    ♥♥♥ عیدانه (سال 1393) ♥♥♥

    * نکته : 
    اگه طعم نارگیل یا مارزیپان رو دوست ندارید می تونید هر مغز دیگه ای جایگزین کنید .
    * خمیر مثل تصویر زیر کمی چسبنده هست .
    * سپس اسمارتیز رو اضافه کرده و مخلوط می کنیم . حتما از اسمارتیز ریز استفاده کنید چون سایز این قیف های بیسکویتی به اندازه یه بند انگشت هست و مطمئنا اسمارتیز بزرگ با اون همخونی نخواهد داشت .
    * حالا قیف ها رو با مواد پر کنید .
    * با این مقدار مواد بین 30 الی 35 عدد شیرینی مخروطی خواهید داشت.
    * سپس داخل یه قیف یکبار مصرف ، کرمفیل  بریزید و کمی سرش رو بچینید و روی قیف ها رو فرم بدین.
    * و درنهایت روشون ترافل بپاشید .
    * این شیرینی خیلی راحت درست می شه .می تونید موادتون رو آماده کنید و هروقت خواستید درست کنید اونا رو با هم مخلوط کرده و در داخل قیف ها بریزید و یه شیرینی خوشمزه برای مهموناتون بیارید.
    ویرایش شده توسط ستاره در تاریخ ۱۰/۱۲/۱۳۹۲   ۱۶:۰۴
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان