خانه
8.27K

خطر نابودی کامل ماهیان خاویار دریای خزر

  • ۱۲:۴۸   ۱۳۹۳/۳/۲۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    خاویار را "مروارید سیاه" لقب داده‌اند. قدمت ماهیان خاویار به پیش از دایناسورها می‌رسد. عوامل طبیعی باعث شده که بخش جنوبی دریای خزر یعنی سواحل ایران به زیستگاه ماهیان خاویاری تبدیل گردد. حالا اما همه گونه‌های ماهیان خاویار خزر در خطر انقراض قرار دارند.


    مصطفی عقیلی‌نژاد مدیر امور ماهیان خاویاری گلستان خرداد ۱۳۹۳ گفته در حال حاضر تمامی گونه‌های ارزشمند ماهیان خاویاری دریای خزر در معرض خطر انقراض نسل قرار دارند.



    آن‌طور که مدیر امور ماهیان خاویاری گلستان گفته ذخایر گران‌بهای ماهیان خاویاری طی دو دهه اخیر به ویژه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۱به شدت آسیب دیده، به‌نحوی که تا ۱۰۰ برابر صید آن‌ها در دریای خزر کاهش یافته است.

    عمق دریای خزر در شمال آن ده متر و در بخش جنوبی آن یعنی در سواحل ایران حتی به هزار متر می‌رسد. جریان آب دریا نیز از سمت شمال غربی به جنوب شرقی است.



    ایران با توجه به برخورداری از زیستگاه عمده‌ی ماهیان خاویاری نقش ممتازی در تولید خاویار دنیا دارد.

    خاویار ایران شهرت جهانی دارد و یکی از گران‌ترین محصولات غذایی دنیا به حساب می‌آید

    اخیرا محمود حجتی وزیر کشاورزی دولت حسن روحانی هشدار داد: "ذخایر ماهیان خاویاری در خزر هرسال کمتر شده و نزدیک به صفر رسیده است."

    وزیر کشاورزی ادامه داد: "امکان برداشت ماهیان خاویاری از دریای خزر امکان‌پذیر نیست و این در حالی‌ست که خاویار خزر خاستگاه خاویار دنیاست.

    صید غیرمجاز از جمله مهم‌ترین خطراتی است که ماهیان خاویار خزر را تهدید می‌کند.

    ماهیان خاویار برای تکثیر طبیعی باید به رودخانه‌های آب شیرین مراجعه کنند. هنگامی که ماهیان خاویار هر سال از اواخر بهمن تا اواسط اردیبهشت به رودخانه‌های آب شیرین می‌‌روند بهترین فرصت برای صیادان غیرمجاز فراهم می‌‌شود تا ماهیان خاویار را به صورت غیرقانونی صید کنند.

    در همین زمینه مدیرکل شیلات مازندران گفت: "با توجه به اینکه ماهیان برای تکثیر طبیعی باید به رودخانه های آب شیرین مراجعه کنند، مورد هجوم صیادان غیرمجاز قرار می گیرند و این خطر همواره وجود دارد."



    پس از کاهش شدید ماهیان خاویار در دریای خزر گمرک ایران هرگونه صادرات ماهیان زنده خاویار را ممنوع اعلام کرد.



    به گزارش رسانه‌ها در سال‌های اخیر همچنین صید تجاری ماهیان خاویاری از دریای خزر در ایران ممنوع اعلام شده است.



    علاوه بر صید غیرمجاز، آلودگی‌های ناشی از استخراج نفت و گاز ماهیان دریای خزر از جمله ماهیان خاویار را تهدید می‌کند.

    ماهیان خاویاری از قدمتی چند صد میلیون ساله بر خوردارند. قدمت ماهیان خاویار حتی به پیش از وجود دایناسور ها می‌رسد. به همین دلیل ماهیان خاویار را فسیل‌های زنده جهان می‌نامند.



    در دریای خزر ۹۳ درصد از ذخیره خاویار و ماهیان خاویاری جهان وجود دارد!!!!

    دریای خزر بیش از ۹۰ درصد خاویار جهان را تامین می‌کند....









    خطر نابودی کامل ماهیان خاویار دریای خزر
    خطر نابودی کامل ماهیان خاویار دریای خزر
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان