خانه
1.39K

خوراکی‌های کاهنده کلسترول

  • ۰۹:۴۱   ۱۳۹۳/۸/۲۸
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست


    یکی از ارمغان های عصر مدرنیته، چربی خون و کلسترول بالاست که می تواند مشکلات متعددی را برای مبتلایان به وجود بیاورد. اما با تغییر شیوه غذایی یا شناخت خوراکی های کاهنده کلسترول خون می توان به بهبود وضعیت سلامتی پرداخت.


    * کاروتنوئید


    کاروتنوئیدها معمولا به خاطر رنگ های زیبای نارنجی، قرمز و زردی که دارند، شناخته می شوند. از کاروتنوئیدهای مهم می توان به بتاکاروتن، آلفا کاروتن و لیکوپن اشاره کرد. کاروتنوئیدها دارای خواص آنتی اکسیدانی نیز هستند. برای مثال: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی می تواند همانند داروهای شیمیایی در مقابله با کلسترول خون مفید باشد. اما سایر سبزیجات قرمز نیز می توانند همچین خاصیتی داشته باشند که از میان آنها می توان به هویج، فلفل، کدو تنبل و کلم قرمز اشاره کرد.


    * ویتامین ای


    ویتامین ای برای گردش خون نیاز است. این ویتامین را می توان در مواد غذایی مانند روغن های گیاهی، آجیل، غلات، حبوبات و همچنین سبزیجاتی که دارای برگ های سبزی هستند، یافت. مانند اسفناج و برگ چغندر. محققان معتقدند در صورتی که این ویتامین با ویتامین سی و بتاکارون ترکیب شود، می تواند گردش خون را تسهیل بخشد.


    * ویتامین سی


    ویتامین سی برترین و مهمترین آنتی اکسیدانی است که می تواند مفید باشد. ویتامین سی می تواند داروی طبیعی علیه بیماری های قلبی و عروقی باشد. این ویتامین می تواند کاهنده مناسب و طبیعی نیز برای کاهش کلسترول خون باشد. امروزه ویتامین سی به صورت مکمل یا دارو مصرف می شود، در صورتی که مصرف یک کیویی یا پرتقال می تواند نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند. سبزیجات پخته شده نیز می توانند مفید باشند.


    * پلی فنول


    پلی فنول های غذایی به واسطه کاهش هضم و جذب چربی های موجود در رژیم های غذایی باعث افزایش گردش خون و دفع کلسترول و مهار سنتز کلسترول ها می شوند. پلی فنول را می توان در ادویه هایی مانند دارچین، آویشن، رزماری یا نوشیدنی هایی مانند چای یافت. چای و شکلات سیاه منبع غنی از فلاونوئیدها هستند. فلاونوئیدها می توانند سطح چربی خون به خصوص کلسترول بد را کاهش دهند.


    * مصرف خوراکی های حاوی فیبر


    مطالعات محققان نشان داده که مصرف روزانه مقدار قابل توجهی از فیبر می تواند باعث کاهش کلسترول خون شود. انواع مختلفی از فیبرها وجود دارند اما فیبرهای محلول می توانند بر کاهش کلسترول خون نقش داشته باشند که در میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، هویج، غلات سبوس دار، گلابی و … یافت می شوند.


    سبوس جو نیز منبع غنی از فیبر محلول است. این ماده نیز کلسترول بد یا LDL را که سبب رسوب چربی در سرخرگ ها می شود را کاهش می دهد. تمام سبزیجات و میوه ها از قبیل: کلم، لوبیا سبز، گوجه فرنگی، هویج، اسفناج، پرتقال، لیمو، کیوی، انگور، هلو، سیب ، زردآلو و غلاتی مانند گردو، بادام و کنجد می توانند مفید باشند.


    * مصرف ماهی

    افزایش اسیدهای چرب امگا 3 می تواند اثرات مفید خود را در کاهش چربی های خون اعمال می کند.


  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان