كيك شيفون
مواد لازم :
آرد ٢٢٥ گرم
شكر ١٧٠گرم
زرده تخم مرغ ٢ عدد
سفيده تخم مرغ ٥ عدد
وانيل ١/٨ ق چ
بيكينگ پودر ١ و ١/٢ ق چ
نمك يك پنسه
مايعات ١٢٠ ميلى ليتر
بسته به ذائقه ميتوانيد از آب پرتقال ، آب كمپوت آناناس و يا شير استفاده كنيد
كرم تارتار ١/٢ ق چ
روغن مايع ٦٠ ميلى ليتر
رنده پوست پرتقال يا ليمو ترش ١ ق م
طرز تهيه :
ابتدا فر را روى ١٨٠ درجه تنظيم كنيد ، كف قالب را كاغذ روغنى انداخته و روى كاغذ را چرب كنيد .
شكر را در إسياب كمى نرم كنيد ولى پودر نكنيد
آرد ، بيكينگ پودر و نمك را الك كنيد .
زرده هاى تخم مرغ را با ١٠٠ گرم از شكر ، وانيل و دو قاشق سوپخورى از مايعات با همزن برقى بزنيد تا كاملا روشن شود .
مفتولهاى همزن را خوب بشوييد و خشك كنيد و سفيده ها را بزنيد تا پف كند كرم تارتار را به سفيده بيافزاييد و همچنان به هم زدن ادامه دهيد مابقى شكر را نيز اضافه كرده و تا فرم گرفتن كامل سفيده به همزدن ادامه دهيد.
مابقى مايعات و رنده پوست پرتقال را به تناوب و كم كم به همراه مخلوط آرد به زرده ها اضافه كنيد و با ليسك به صورت دورانى مخلوط كنيد سپس روغن مايع را نيز به مايه اضافه كنيد و در نهايت سفيده زده شده را به آرامى با مايه به صورت دورانى مخلوط كنيد ( اصطلاحا فولد كنيد )
مايه را در قالب ٢٥ سانتى ميان تهى بريزيد و به مدت حدود يك ساعت در فرم گرم شده بپزيد ( بعد از ٤٥ دقيقه حتما كيك را چك كنيد)
قالب را پس از خارج كردن از فر به طور وارونه روى تورى سيمى قرار دهيد و اجازه دهيد به طور كامل سرد شود سپس از قالب خارج كرده و برش زده و خامه كشى كنيد .
ميتوانيد كيك را بدون خامه كشى و تزئين هم سرو كنيد .
نوش جان