۱۲:۴۳ ۱۳۹۴/۲/۱۹

خاكشير
خاکشیر خاصیت ضد میکروبی دارد.مطالعات نشان داده است كه خاكشير داراي خاصيت ضد ميكروب است از اين رو استفاده از آن در هنگام تب موجب كاهش دماي بدن مي شود.بعضي از مردم با خاصيت خنگ كنندگي، ضدعطش و صفرابر خاكشير آشنا هستند و به همين دليل آن را در فصل تابستان در برنامههاي غذايي خود ميگنجانند و آن را به صورت شربت ميل مي كنند. خاكشير از قديم به عنوان اشتهاآور، مقوي معده، هاضمه مورد استفاده بوده است. خاكشير را مي توان در آب سرد خيس كرد و چند ساعت بعد ميل كرد وهمچنين به صورت جوشانده به مدت ۱۰ دقيقه با آب جوشاند و پس از سرد شدن مخلوط را خورد.
1)التيام دهنده زخم و جراحات است .
2)جوشانده خاكشير براي رفع اسهال هاي ساده مفيد است .
3)خاكشير ادرار آور است .
4)خاكشير تب بر است .
5)براي دفع كرم مفيد است .
6)التهاب كليه را برطرف مي كند.
7)سرخك و مخملك را دوا مي كند .
8)خاكشير صدا را باز مي كند .
9)براي از بين بردن كهير و التهابات پوستي از خاكشير استفاده كنيد .
10)از گلها و برگهاي گياه مي توان براي رفع بيماري ناشي از كمبود ويتامين C استفاده كرد .
11)سنگ كليه را دفع مي كند.
12)براي دفع سنگ كليه مي توان خارشتر ،خاكشير و ترنجبين را با هم مخلوط كرده وصبح ناشتا خورد .
13)براي برطرف كردن جوشهاي صورت كه بعلت خوردن چربي و شيريني زياد ايجاد مي شود بايد جوشانده يك قاشق ترنجبين را با دو قاشق غذاخوري خاكشير مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا ميل ميل كنيد تا جوشها از بين برود.