۱۲:۰۸ ۱۳۹۴/۵/۳۱

خاكشیر گیاهی است علفی یكساله یا دو ساله كه ارتفاع ساقه آن تا یك متر نیز می رسد . پائین گیاه كرك دار است در حالیكه بالای آن بدون كرك می باشد . تخم این گیاه كه همان خاكشیر است ریز و كمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یكی از آنها قرمز كه دارای طعم كمی تلخ است و دیگری برنگ قرمز تیره می باشد .
تركیبات شیمیایی:
خاكشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیك ،اسید لینولنیك ، اسید اولئیك ،اسید پالمتیك و اسید استئاریك می باشد . ضمنا در خاكشیر اسانس روغن فراری وجود دارد كه دارای مواد بنزیل و ایزوسیانات است .
خواص داروئی:
خاكشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است .
1)التیام دهنده زخم و جراحات است .
2)جوشانده خاكشیر برای رفع اسهال های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است .
3)خاكشیر ادرار آور است .
4)خاكشیر تب بر است .
5)برای دفع كرم مفید است .
6)التهاب كلیه را برطرف می كند.
7)سرخك و مخملك را دوا می كند .
8)خاكشیر صدا را باز می كند .
9)برای از بین بردن كهیر و التهابات پوستی از خاكشیر استفاده كنید .
10)از گلها و برگهای گیاه می توان برای رفع بیماری ناشی از كمبود ویتامین C استفاده كرد .
11)سنگ كلیه را دفع می كند.
12)برای دفع سنگ كلیه می توان خارشتر ،خاكشیر و ترنجبین را با هم مخلوط كرده وصبح ناشتا خورد .
13)برای برطرف كردن جوشهای صورت كه بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می شود باید جوشانده یك قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاكشیر مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا میل میل كنید تا جوشها از بین برود.
مضرات :
بعضی از افراد هنگامیكه خاكشیر می خورند ممكن است سردرد بگیرند اینگونه اشخاص باید خاكشیر را با كتیرا بخورند .