۱۲:۰۸ ۱۳۹۴/۵/۳۱

تمبر هندی كه از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند كه منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد .برگهای آن متناوب و مركب شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده و نزدیك بهم است . گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شكل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود .میوه آن شبیه باقلا به شكل غلاف و نیام و با كمی خمیدگی است . این غلاف به طول 10 سانتیمتر می باشد كه در آن بین 3 تا 10 دانه قرار دارد . برای تهیه تمبر هندی ها میوه ها را شكافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشك می كنند . خشك كردن تمبر هندی طرق مختلفی دارد و در هر منطقه فرق می كند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی كه دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می كنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ كرده و آنرا حل كند .
تركیبات شیمیایی:
قسمت گوشتدار میوه دارای كمی قند و پكتین و همچنین اسید سیتریك ، اسید مالیك ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدار زیادی ویتامین های گروه B می باشد.
خواص داروئی:
تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .
1)خوردن تمبر هندی باعث پائین آمدن تب می شود .
2) به هضم غذا كمك می كند .
3)تمبر هندی خنك كننده بدن است .
4)برای رفع تشنگی مفید است .
5)دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می كند .
6)پوست تمبر هندی قابض و رفع كننده اسهال است .
7)بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است كه این ماده را درآب خیس كنید و سپس آنرا صاف كرده و با نبات بخورید .
8)دم كرده تمبر هندی نیز اثر ملین دارد . برای تهیه دم كرده یك قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط كرده و به مدت یك ساعت بگذارید بماند سپس این دم كرده را در طول روز مصرف كنید .
9)تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست كنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناك بدن بگذارید.
مضرات :
تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی كه ریه و طحال ضعیف دارند ممكن است تولید اشكال كند . اینگونه اشخاص بهتر است كه تمبر هندی را با كتیرا و یا خشخاش بخورند.