۱۲:۱۱ ۱۳۹۴/۵/۳۱
كيوي
میوه كوچك بیضی شكل با پوست قهوه ای، گوشت نرم و سبز است و دانه های سیاه دارد. پیدایش آن در چین می باشد اما تولید آن در نیوزلند توسعه یافت.
كیوی حاوی آنزیم تجزیه كننده پروتئین است. این ماده به عمل هضم كمك می كند به طوری كه اگر با گوشت، مخلوط شود، آن را برای كباب كردن و سرخ كردن بسیار ترد و مناسب می كند. اگر كیوی را با لبنیات مخلوط كنیم، آبكی می شوند. اگر كیوی را بپزیم ( مثل كمپوت )، این آنزیم دیگر فعال نخواهد بود.
كیوی میوه نیمه گرمسیری است و می توان آنها را در یخچال نگهداری كرد.
برای تسریع رسیدن میوه می توان آن را در یك كیسه پلاستیكی در بسته در كنار سیب، موز یا گلابی گذاشت. این میوه ها گاز اتیلن تولید می كنند كه رسیدن كیوی را تسریع می كند.
كیوی یك میوه بسیار مغذی است، استرس را كاهش می دهد و ضد سرطان است. سبب كاهش كلسترول می شود. فنل كه سم زدای طبیعی است و مانع بسیاری از بیماریهای قلبی می شود، در كیوی وجود دارد.
پوست كیوی شبیه سیب زمینی است. قابل خوردن است و به تاثیر میوه در بدن كمك می كند. كیوی دو برابر پرتقال، ویتامین C و به اندازه موز پتاسیم دارد.