۱۱:۲۸ ۱۳۹۴/۶/۱

نارنگی مناسب برای چشمهای شما
نارنگی نیز مانند سایر مرکبات سرشار از ویتامین C میباشد. ویتامین C یکی از قویترین آنتیاکسیدانها میباشد که برای ساخت کلاژن (که باعث سفتی و انعطافپذیری مناسب پوست میشود)، بهبود زخمها، آرتریت، سرماخوردگی، تب و ... لازم است. همچنین این ویتامین اثرات ضدویروسی و ضد سرطانی متعددی دارد و برای پیشگیری از بیماریهای سیستم عصبی، بیماریهای قلبی عروقی، چاقی و ... مناسب میباشد. ویتامین C بدن را از خطر رادیکالهای آزاد سمزدایی میکند؛ و اثرات متعدد ضدویروسی و ضد سرطانی خود را از این طریق اعمال مینماید. ویتامین C همچنین برای جذب آهن بسیار مهم و اساسی میباشد، بهطوریکه مصرف مداوم مرکبات تازه به همراه غذا از کمخونیهای ناشی از فقر آهن پیشگیری میکند.
نارنگی همچنین سرشار از فیبرهای محلول و نامحلولی چون همی سلولز، پکتین و ... است؛ و این فیبرها از جذب کلسترول پیشگیری میکنند. مصرف روزانه مواد غذایی سرشار از فیبر که در میوهها و سبزیجات به فراوانی یافت میشوند، خاصیت ملین دارد و دفع را راحتتر میکند.
نارنگی منبع فلاوونوئیدها و آنتیاکسیدانهایی چون نارنجنین، نارنجین، هسپرتین، کاروتن، گزانتین و لوتئین است. لازم به ذکر است مقادیر آنتیاکسیدانهای موجود در نارنگی از مقدار آنتیاکسیدانهای پرتقال هم بیشتر میباشد. در نتیجه میتوان گفت که نارنگی برای مقابله با اثرات مخرب رادیکالهای آزاد که منجر به سرطان میشوند، بسیار مناسب است.