۰۰:۲۵ ۱۳۹۴/۱۰/۱۸

🔴فلفل
تقریبا همه آشپزها هنگام آشپزی از فلفل سیاه و قرمز استفاده میکنند. بله این یک واقعیت است چراکه این ادویه محبوب هر ذایقهای است. حکمای طب سنتی بر این باورند فلفل مقوی معده و بادشکن است، درد را کاهش میدهد، برای اعصاب و تقویت حافظه مفید است، خون غلیظ را سبک میکند و استفاده از روغن آن باعث رشد مو و پیشگیری از سفید شدن موها میشود، اما مصرف زیاد فلفل به ویژه نوع تند آن برای افراد کمخون و بیماران مبتلا به بیماریهای پوستی و ناراحتیهای گوارشی میتواند مشکلآفرین باشد.
توصیه سرآشپز: شاید باور نکنید اما رنگ پودر فلفل سیاه و قرمز بیشتر به فرآیندی که درکارخانهها روی تولید این محصولات انجام میشود، برمیگردد. در واقع ارزش تغذیهای فلفلهای مختلف از فلفل سیاه و قرمز تند و شیرین گرفته تا فلفل دلمهایهای رنگی تفاوت چندانی با هم ندارند. یک توصیه مهم: اگر میخواهید گوشت قرمز یا مرغ را بپزید، بهتر است پیش از این کار، تکههای گوشت یا مرغ را با پیاز، زردچوبه و مهمتر از همه فلفل سیاه خوب سرخ کنید و بعد آن را بپزید تا گوشت هم طعم بهتری پیدا کند و هم از نظر ظاهری بافتش را از دست ندهد.
توصیه متخصص: بر اساس یک پژوهش آلمانی، مصرف فلفل سیاه باعث کاهش دردهای روماتیسمی میشود. این درحالی است که به گفته پژوهشگران ایتالیایی فلفل قرمز به هضم غذا کمک میکند و در رفع احساس خستگی نیز موثر است.