۰۰:۴۲ ۱۳۹۴/۱۰/۱۸

أصول كلي براي سلامتي در طب سنتي
از ديدگاه مكتب غني طب سنتي ايران ، خصوصيات فردي هر شخص ، از نظر جسمي، ذهني ، روحي ، با يكديگر تفاوت دارد ، اين تفاوت ( اصلاحا مزاج گفته مي شود : گرمي و خشكي ، گرم و تَر ، سرد و خشك ، سرد و تَر ) . در اين مكتب ، كليه علايم نشان دهنده ، نامتعادل بودن تعادل بدن بر پايه مزاجي هر فرد هست ، كه بيماريها بر اين أساس پايدار مي گردند ، با تدابير مربوطه براي بازگشت تعادل دروني بدن تلاش مي شود و با بدست آوردن تعادل بدن، سلامتي حاصل مي گردد .
در طب سنتي ، حفظ سلامتي يا درمان ها ، با إصلاح عادتهاي غلط روزانه ، به عنوان مهمترين علت براي درمان تلقي مي گردد.
يادمان باشد إصلاح عادات با توجه به شناخت فردي خودمان ، اين مهمترين اصل براي درمان است .
مهمترين ، در اين مقوله خوردني ها و آشاميدني ها ، هستند .
براي دست يافتن به حقيقت سلامتي ، با آگاهي أصول رعايت دستورات غذائي و مهمترين ركن پيشگيري اين طب ، در اين گروه آموزشي آشنا خواهيم شد .
🌸توصيه هاي كلي :
با توجه به شروع آموزش خانواده هاي ايرانـي و آشنايي با طب سنتي ، اميد به سلامت هر چه بيشتر دوستان خواهيم داشت ، به معنويات توجه ويژه داشته باشيم و إيمان داشته باشيم كه او تنها شفا دهنده همه ي ما ، خواهد بود .
در زندگي خود سعي كنيم نظم را در نظر داشته باشيم :أعمالي چون ، خوابيدن ، بيدار شدن ، صرف وعده هاي غذائي هر روز سر ساعات معين باشد .
از نگه داشتن إدرار ، مدفوع ، سرفه ، عطسه ، استفراغات ، و جلوگيري از تب هاي كمتر از سه روز ، و بند آوردن إسهال ، و هر نوع واكنش طبيعي ، كه براي فرد قابل تحمل است ، خودداري كنيم .
توجه به دفع مدفوع راحت ، توجه به ورزش روزانه كه مهمترين عامل براي دفع سموم مي باشد .
توجه به استراحت كافي و خواب شب ، تفريحات سالم ( ديدار دوستان ، گردش در محيط طبيعي) كه منجر به آرامش روحي شود .
🌸آداب غذا خوردن :
تايم صبحانه بين ساعت ٦ صبح تا ٨ مي باشد ، در صورت گرسنگي حقيقي غذا ميل شود .
ميان وعده ها و وعده هاي اصلي سعي كنيم از يك نوع ميوه متناسب با مزاج استفاده كنيم ، وعده نهار يك ساعت قبل يا يك ساعت بعد از اذان ظهر ميل شود.
در موقعي كه هنوز كامل سير نشده أيد ، دست از غذا بكشيد ، از گرسنه ماندن بيش از حد پرهيز كنيد به خصوص مزاج هاي گرم و خشك ، بلافاصله قبل و بعد از غذا اندكي سنگ نمك آسياب شده روي زبان مزه كنيد ، با دست راست غذا بخوريد در حين غذا خوردن به غذاي خود نگاه كنيد ، از ايستاده غذا خوردن بپرهيزيد ، غذا را خوب بجويد ، تا مرحله اول هضم غذا با بزاق خوب آغشته شود ، در يك وعده چند نوع غذا نخوريد ، غذاي خام و پخته را با هم تركيب نكنيد ،
نيم ساعت قبل از غذا آب نخوريد ، تا معده حرارت لازم براي هضم را از دست ندهد ، همراه با غذا آب نخوريد ، ( به غير نوجوانان ، يا أفراد مزاج گرم و خشك ) و تا يك ساعت بعد از صرف غذا آب ننوشيد ، بعد از لقمه آخر كمي آب براي تميز كردن دهان و مري ، با دماي اتاق ميل شود، معده هاي سرد ، كمي شيريني هاي طبيعي هم مي توانند براي هضم بهتر ميل كنند . (أفراد ديابتي دقت ويژه داشته باشند ).
پس از صرف غذا بلافاصله دراز نكشيد ، يا فعاليت بدني شديد انجام ندهيد ، از حمام و استخر پرهيز كنيد .
از خوردن مواد كارخانه اي كاملا پرهيز كنيد
فاصله شام تا خواب حدودا سه ساعت مناسب است .