۰۱:۲۲ ۱۳۹۴/۱۰/۲۰

زرشک
🍃🍃 @samamherb
زرشک درختچهای تیغدار به طول ۱ تا ۵ متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد است. برگهای آن بیضی شکل با دندانههای ارهای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزهاست. به ریشهٔ درخت زرشک «آئر خیس» گفته میشود.
انتهای بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک است، غنچههای زرد رنگ زرشک در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود میگیرند.
زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است که در این میان استان خراسان و شهرستان قائنات با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت این محصول، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.
خواص دارویی
ریشه، پوست و ساقه
سبوس و ریشه زرشک حاوی مواد شیمیایی به نام آلکالوئید ایزوکوئینولین است. این ترکیبات دارای خواص آنتی بیوتیکی دارد. برخی ازآنها باعث پائین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک میکنند.
👈برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است.
👈 واریس را درمان میکند.
👈 نقرس و رماتیسم را برطرف میکند.
👈 بی اشتهایی را برطرف میکند.
👈 اعمال دستگاه گوارش را منظم میکند و سوء هاضمه را از بین میبرد.
👈 برای درمان زردی و یرقان موثر است.
👈 آنهایی که مبتلا به ورم طحال هستند میتوانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند.
👈 برای معالجه بواسیر نافع است.
👈برای شستوشوی چشم، میتوان از جوشانده ریشه و ساقه زرشک استفاده کرد.