۱۰:۴۵ ۱۳۹۴/۱۰/۲۰

تقسیمبندی انواع عسل
🐝 @samamherb
عسل را معمولاً به چند طریق تقسیمبندی میکنند:
۱- براساس منبع اصلی گیاهی که عسل از شهد آن ساخته شدهاست. مانند عسل گز، عسل آویشن، عسل گون، عسل بهار نارنج وغیره؛ ولی به علت متنوع بودن گیاهان منطقه استقرار کندوها، عسلهای به دست آمده کمتر تکگلی بوده واکثرا از چندین گیاه تولید میشوند. اگر اصطلاحاً میگویند عسل گز یا عسل آویشن، احتمالاً منظور این است که بیشترین شهد از نباتات گز وآویشن وارد عسل شدهاست. دکتر هریک در سال ۱۹۴۸ از طرف موئسسه فائو (F.A.O) اعلام نمود که «نمیتوان عسل را بر اساس نام گیاه نامگذاری نمود، مگر در جایی که پوشش گیاهی منطقه منحصر به یک گیاه یا تکگلی باشد.»
۲- بر اساس نام منطقه استقرار کندوهاست. مانند عسل قوچان عسل دلفان عسل خانکندی عسل سبلان عسل اردبیل عسل فیروزکوه، عسل خوانسار، عسل گرمابدر، عسل پلور (دماوند)، عسل تهران، عسل سهند وعسل فارس. برای هریک از این مناطق تقسیمبندی دیگری نیز اضافه میکنند. مثلاً میگویند «عسل بهاره تهران» و «عسل پائیزه تهران» منظور ازعسل بهاره عسلی است که اکثراً از نباتات بهاره و شهد درختان میوه حاصل شده و تا شکفتن گلهای درختان اقاقیا ادامه دارد. عسل پائیزه عسلی ست که از نباتات تابستانی و پائیزه که معمولاً بعد از اقاقیا رشد میکنند، تولید میگردد.
تقسیمبندیهای دیگری هم برای عسل در نظر میگیرند.
عسل با موم
گاهی اوقات عسل را بدون آن که تصفیه کنند با موم آن میفروشند و در چنین حالتی موم در درون عسل مایع غوطه میخورد و در هنگام مصرف باید عسل را مکید و موم آن را همانند آدامس جوید، این نوع عسل برای بهبود گوارش و آلرژی و درمان سینوزیت مفید است.
عسلهای مشهور ایران و جهان
عسل منطقه کاسکی در مرکز نپال که از زنبورهای وحشی کوهپایههای هیمالیا تهیه میشود، دارای شهرتی بینالمللی است. معروفترین عسلهای ایران هم مربوط به دامنه رشته کوهای زاگرس ایران، شهر سامن در شهرستان ملایر میباشد که از گیاهانی مثل گشنیز، گل آفتابگردان و گون تولید میشود.
🐝
🍃