۰۱:۱۳ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳

✨✨فصل چيزهائى كه #نيروى #باء را زياد مىكند✨✨
ادامه👇 👇 👇
📜اگر همه اين خصوصيات در يك غذا جمع نباشد مىتوان از چند غذا استفاده كرد.
👈✨نخود، شلغم و هويج از جمله چيزهائى هستند كه داراى خصوصيات سهگانه مىباشند و اگر دو خاصيت در غذائى باشد مانند باقلا كه داراى غلظت و رطوبت است اما حرارت توليدكننده بخار و متانت لازم را ندارد، بايد خولنجان و نعناع بآن اضافه شود يا مثلا پياز رطوبت و حرارت لازم را دارد اما متانت ندارد
و بنابراين بايد نان فطير و گوشت چرب بآن اضافه شود
✨گاه در بدن دو خاصيت از اين سه وجود دارد، بنا بر اين لازم نيست از خارج كارى بكنند و كافى است كه چيزى را كه ندارد بآن برسانند، بنابراين هرگاه اين مسائل را دانستى و خواص غذاها را هم بدانى مىتوانى بدون خوردن دارو و معجون بمقصود برسى
✨و اينها كه گفتيم درباره اين مسأله كافى است و شايد از آنچه گفتيم دريافته باشى كه خوردن غذاهاى خشكى كه توليد نفخ نمىكند و نيز غذاهائى كه خيلى سرد است و چيزهايى كه متانتى در آن نيست، سزاوار نمىباشد مگر آنكه بدن گرفتن خاصيتى را از نظر اندازه و يا چگونگى از خارج لازم نداشته باشد.
✨اگر مزاج كسى سرد باشد بغذاهاى گرم و رقيقكننده اخلاط نيازمند است و اگر در غذائى حرارت و نفخ لازم هر دو جمع باشد غايت مقصود است مانند:
پياز تره، سير، نعناع، ترتيزك (جرجير) و مانند آن.
✨✨در اينجا پارهاى از غذاهائى را كه زيادكننده منى است نام مىبريم:
پياز، شاهى (ترتيزك)، هويج، شلغم، نخود، تره، نعناع، لوبيا، شنبليله نان گندم پوست گرفته، گردو، بادام، پسته، فندق، نارگيل، كنجد، شكر عسل، ترنجبين، شير، انگور شيرين، انجير رسيده، موز، خرما، روغن گاو گوشت گوسفند، جوجه و مرغابى، مغز پرندگان، حليمها، شيربرنج، زرده تخممرغ، تخم پرندگان آبى، تخم گنجشك، تخم كبك، ميگو (ماهى روبيان) و جگر پرندگان.
✨💥✨از داروها مىتوان از اين داروها نام برد ...
🏃🏻این مبحث ادامه دارد
📚منبع برگرفته از👇👇
#دقائق_العلاج ، (کرمانی وفات 1288) ج1، ص: 453-455