۰۱:۱۵ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳

⚜ادامه...👇 👇 👇 👇
⚜عنصل مشوى براى تلطيف كيموسهاى غليط يعنى براى لطيف كردن و رقيق كردن اخلاط غليظى كه از هضم كبدى ايجاد مىشود، مؤثر است و فضولات و اخلاط را از اعماق زواياى بدن جذب مىكند و مسهل اخلاط غليظه است و به عبارت سادهتر مدر، خلطآور و مسهل است به علت خواص فوق براى اغلب بيمارىهاى نظير صرع، ماليخوليا، درد سرهاى سرد، چرت زدن، سرگيجه، پريدن ناگهانى اعضا، سستى، فلج، لقوه، نسيان، ضعف باصره، نزول آب در چشم (كدورت عدسى)، درد گوش، تنگى نفس، سرفههاى كهنه، خشونت سينه، استفراغ، قىهاى خونى، يرقان، استسقا، سختى طحال، دلپيچه، درد مفاصل، سياتيك، خرد كردن سنگ مثانه، تسهيل جريان عادت ماهيانه، دردهاى عصبى و ريختن موى سر نافع است.
⚜اگر مقدارى پياز دشتى تشويه شده را با شش برابر وزن آن نمك در كمى روغن سرخ نموده و 7 گرم از آن را ناشتا بخورند، مسهل بسيار خوبى است
⚜ اگر پياز دشتى تشويه نشده و خام را با بوراكس به نسبت 1 واحد پياز دشتى و 4/ 1 واحد بوره كوبيده و در پارچهاى بسته و به موضعى از سر كه موى آن مىريزد و مبتلا به بيمارى ريزش مو
مىباشد، آنقدر بمالند كه خونآلوده گردد در آن موضع رويش مو از سرگرفته خواهد شد و اگر احتياج به تكرار عمل باشد پس از رفع جراحت مجددا تكرار شود.
⚜بوى پياز دشتى موجب گريز مگسها، مورچهها و حتى خزندههاى گزنده مانند مار مىباشد. معمول اين است كه پس از اينكه پياز دشتى يا عنصل از زمين بيرون آورده شد، قبل از تشويه آن را به اصطلاح خصى يا اخته مىنمايند و براى اين كار ساقهاى كه در وسط آن قرار دارد بيرون مىكشند و با قطعه سفالى كه روى آتش سرخ شده باشد سر آن را داغ مىكنند.
⚜💥سركه عنصل
سركه عنصل اخلاط غليظه و لزج را قطع مىكند و مواد سودايى حاصل از سوختن بلغمها را نيز دفع كرده براى بيمارىهاى حادثه از آنها نافع است. مقوى معده است و براى بيمارىهاى دماغى مانند ماليخوليا، جنون، وسواس، صرع، سرگيجه، چرت زدن، فراموشى و فلج، لقوه و سكته مغزى و سستى بدن خوردن آن نافع است. قطره آن براى درد گوش كه ناشى از زخم نباشد و سنگينى شنوايى و مضمضه آن براى بيمارىهاى دهان، لثه و دندان مفيد است. بهطور خلاصه براى تمام مواردى كه براى عنصل ذكر شد سركه عنصل مفيد است.
⚜💥روش تهيه سركه عنصل:
پردههاى وسط و خشكشده عنصل 5 واحد، سركه انگور سفيد 49 واحد. عنصل را نيمكوب كرده در ظرف بلورى با ساير مواد مخلوط نموده مدت 8 روز بخيسانند و گاهگاه به هم بزنند و پس از آن با فشار از پارچه رد كنند و با كاغذ صاف نمايند و نگهدارى كنند. اين سركه براى جذب و اخراج اخلاط سينه بسيار مفيد و درعينحال مدر است. مقدار مصرف آن در هربار 5- 2 گرم است كه با يك محلول خوشطعم مخلوط كنند، بخورند.
⚜💥روش تهيه سكنجبين عسلى عنصل:
سركه عنصل 1 واحد، عسل سفيد 4 واحد. در ظرف چينى يا نقره بپزند بهطورى كه هموزن عسلى كه مصرف شده سكنجبين به دست آيد. مقدار خوراك اين سكنجبين 60- 15 گرم است كه در يك جوشانده يا محلول خوشطعم مناسب خورده شود.
⚜💥روش تهيه گرد عنصل:
پردههاى قسمت وسط پياز عنصل را به مقدار مورد نظر گرفته و در گرمخانه با 40 درجه سانتىگراد حرارت بخشكانند و نرم كوبيده از الك ابريشمى شماره 120 داروسازى رد كنند. اين گرد بسيار جاذب الرطوبه است و بايد
پس از تهيه مجددا آن را در گرمخانه خشك نمايند و در محل خشك نگهدارى كنند. گرد بسيار مدر است و مقدار خوراك آن 3- 1 دسىگرم است كه معمولا به صورت حب خورده مىشود.
⚜💥روش تهيه عسل عنصل:
پردههاى قسمت وسط عنصل خشك شده 1 واحد، آب جوش 16 واحد و عسل سفيد 12 واحد. عنصل را در آب جوش دم كنند و صاف نموده عسل را بيفزايند و در حد غلظت شربت قوام آورند. مقدار خوراك از اين عسل 50- 10 گرم است كه مخلوط در يك محلول خوشطعم مناسب خورده شود.
⚜💥تهيه حب مدر براى افزايش ادرار:
عنصل 5 سانتىگرم، گرد ديژيتال 5 سانتىگرم، صمغ سقمونيا 5 سانتىگرم مخلوط و يك حب درست كنند و 3 حب در روز خورده شود.
📚منبع برگرفته از👇👇
#دائرة_المعارف_بزرگ طب اسلامى ج7 ص 45-49