۰۱:۱۷ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳

درباره #عناب
نام انگلیسی: Jujube
نام علمی: Zizyphus Vulgaris
🏮عناب درختي است كه ارتفاع آن تا 8 متر مي رسد.
🏮 نوعي از اين درخت مستقيم و باريك است و نوعي ديگر بصورت كج و معوج بالا مي رود .
🏮عناب بومي مناطق گرمسير است و كشت آن در شمال آفريقا ، جنوب اروپا و نواحي مديترانه رواج دارد .
🏮برگهاي اين درخت كوچك ، زيبا ، شفاف ،متناوب و دندانه دار است .
🏮گلهاي آن كوچك و برنگ سبز مايل به زرد مي باشد.
🏮 ميوه اين درخت كه عناب ناميده مي شود و برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ و دارای يك هسته است .
🏮طعم عناب كمي شيرين است.
🏮تركيبات شيميايي:
⬅️ عناب داراي لعاب فراوان ، حدود 5% مواد پروتئيني ، 4% مواد قندي و مقدار زيادي ويتامين C و املاح مي باشد .
⬅️ در عصاره آبي چوب عناب اسيد زي زي فيك و اسيد زي زي فوماتيك وجود دارد .
🏮خواص داروئي:
⬅️ عناب از نظر طب قديم ايران معتدل است. البته ابو علي سينا اعتقاد داشت كه عناب كمي سرد است .
⬅️ برخی خواص:
1️⃣ عناب بدليل داشتن لعاب زياد نرم كننده سينه است.
2️⃣ ملين است مخصوصا اگر آنرا با آب و يا شير بجوشانيد.
3️⃣ ادرار را زياد مي كند.
4️⃣ عناب آرام كننده اعصاب است .
5️⃣ خون را تميز مي كند.
6️⃣ ضد سرفه است.
7️⃣ خواب آور است و بيخوابي را برطرف مي كند.
8️⃣ جوشانده پوست درخت عناب داروي ضد اسهال است.
9️⃣ آسم و تنگی نفس را برطرف مي كند.
1️⃣0️⃣ براي معالجه و التيام زخمهاي كهنه گرد ريشه خشك شده عناب را روي آنها بپاشيد .
1️⃣1️⃣ هسته عناب خواب آرو است.
1️⃣2️⃣ خستگي شديد را برطرف مي كند.
1️⃣3️⃣ رشد موي سر را زياد مي كند.
1️⃣4️⃣ جوشانده عناب گرفتگي صدا را برطرف مي كند.
1️⃣5️⃣ جوشانده عناب براي سرفه و درد سينه مفيد است.
1️⃣6️⃣ براي برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بماليد.
1️⃣7️⃣ دستگاه هاضمه را تقويت مي كند.
1️⃣8️⃣ حافظه را تقويت مي كند.
1️⃣9️⃣ كم اشتهايي را برطرف مي كند.
2️⃣0️⃣ هرگاه كه احساس غمگيني كرده و گریه می كنيد يك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهاي شما مي آرود.
2️⃣1️⃣ براي درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخوريد.
🏮نحوه استفاده از عناب :
⬅️ جوشانده عناب :
50 گرم عناب را در يك ليتر آب ريخته و بجوشانيد تا حجم آن دو سوم شود.
⬅️ جوشانده عناب و جو :
14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در 2 ليتر آب ريخته و آنقدر بجوشانيد تا جو باصطلاح شكفته شود و 1/5 لیتر آب باقي بماند . اين جوشانده را بگذاريد تا ته نشين شود . سپس روي آنرا برداريد و بنوشيد .
⬅️ خيس كرده عناب :
تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مويز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نيم ليتر آب خيس كنيد و بگذاريد تا صبح بماند سپس آنرا صاف كرده و با 50 گرم شير خشت و 50 گرم ترنجبين مخلوط كنيد تا كاملا حل شود سپس قدري گلاب به آن اضافه كرده و بنوشيد .
🏮مضرات عناب :
⬅️ عناب در اشخاص سرد مزاج توليد گاز و نفخ مي كند . اينگونه اشخاص بايد عناب را با شكر و مويز بخورند .
⬅️ عناب نيروي جنسي را كم مي كند بنابراين بايد با غذاهاي محرك مانند عسل مصرف شود