خانه
1.55M

درمان بدون دارو

  • ۰۱:۱۹   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست
    #شقاقل

    ✍در كتب فارسى با نامهاى «هويج وحشى»، «هشفيفل»، «اشقاقل»، «هشقيقل»، «ششقاقل»، «گزربرى»، «ريشه گزربرى»، «زردك‏ريگى»، «شقاقل» آمده است.

    ☣شقاقل گياهى است دوساله شكل ظاهرى آن شبيه گياه هويج برگهاى آن داراى بريدگى و درعين‏حال دندانه‏دار، ساقه‏هاى آن گوشه‏دار است. ريشه آنكه براى تهيه مربا مصرف مى‏شود نسبتا ضخيم و ضخامت آن در حد يك انگشت، پرگره و كمى شيرين است. ميوه آن در ابعاد يك نخود برنگ تيره و گلهاى آن به صورت چتر مركب در انتهاى شاخه گل‏دهنده ظاهر مى‏شود. گياه شقاقل مربا در ماسه‏هاى مرطوب و حاشيه جنگلهاى متراكم انتشار دارد. در ايران در دماوند، شمال ايران و شيراز در كوه برفى مى‏رويد.
    ☣در اروپا بخصوص در فرانسه از نوع مزروع آن غذايى قديمى دارند كه از گوشت گاو پخته و شقاقل مزروع و انواع سبزيجات بخصوص تره‏
    درست مى‏كنند و چاشنى‏هايى كه مى‏زنند نسبتا خوشمزه مى‏شود.
    ☣در اروپا و امريكاى شمالى به عنوان سبزى و همچنين علوفه به كار مى‏رود.

    💥خواص- كاربرد
    1⃣تقویت کننده کبد و کلیه ها می باشد.
    2⃣ شقاقل اشتها را کم می کند.
    3⃣ بلغم و رطوبتها را دفع می کند.
    4⃣ سوپی که از شقاقل و پیاز و پیاز فرنگی تهیه شده باشد از بهترین داروهای ادرار آور مؤثرتر است.
    5⃣ هرگاه برگ شقاقل را به سوپ فوق اضافه کنیم برطرف کنندۀ انواع روماتیسم است.
    6⃣ دربعضی افراد گرم مزاج تولید سردرد می نماید ، در صورتی که شقاقل را با مقداری عسل بخورید و یا مربای آن یا عسل را تهیه کنید ایجاد سردرد و کم اشتهایی نمی کند.
    7⃣ ریشه آن سنگین و دیرهضم می باشد ولی چنانچه با شکر و عسل به صورت مربا
    دربیاید ، هضم آن آسان شده و به راحتی خورده میشود.
    8⃣ از ریشه های گره دار آن در صنعت غذاسازی و دارویی استفاده می شود.

    ☣ريشه گياه شقاقل از نظر طبيعت طبق نظر حكماى طب سنتى كمى گرم و تر مى‏باشد و از نظر خواص معتقدند كه بازكننده انسداد مجارى عروق، مبهى و گرم‏كننده مى‏باشد و براى گرم كردن معده و كليه و كبد تأثير بسزايى دارد.
    ⭕️اشتها را كاهش مى‏دهد و ممكن است ايجاد سردرد نمايد از اين نظر بايد با عسل خورد و مرباى آن با با عسل مضار آن را برطرف مى‏كند.
    مقدار خوراك آن تا 20 گرم است. خواص دارويى آن تا 4 سال باقى مى‏ماند.

    📚منبع برگرفته از👇👇
    #معارف_گياهى‏ (میرحیدر) ج1، ص 136

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان