۰۲:۰۰ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳

خواص و فوايد لبو
لبو پاک کننده عالي است و ميتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را براي برخي افراد داراي يبوست دائمي دارد.
مفيدترين و بهترين بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههاي آن و بعد از آن ريشه که پخته آن لبو نام دارد.
قند ريشه چغندر براي مبتلايان به ديابت مضر است.
خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه ميکند.
برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز ميکند و ورم آن را فرو مينشاند.
براي درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفيد است.
آب برگ چغندر براي درد مفاصل و نقرس، سردرد و دنداندرد مفيد است. ضماد برگ با اسيد بوريک باعث بهبود کک و مک و طاسي ميشود.
لبو به دليل داشتن فيبر که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيدفوليک، بايد در سبد غذايي بيماران قلبي قرار گيرد.
افراد ميتوانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 درصد اسيدفوليک مورد نياز بدن را تأمين کنند.
فيبر زياد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههاي قلبي در بيماران قلبي است. گفتني است، چغندر قرمز به دليل داشتن مواد مغذي آهن در کنار اسيدفوليک از بروز کمخوني جلوگيري ميکند.
عضو مرکز ايمني محصولات طبيعي و گياهان دارويي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي گفت: مصرف لبو از بروز جذام جلوگيري ميکند.
مهدي ايماني با اشاره به اين که چغندر لبويي گياهي است با فوايد بسيار که پخته آن را لبو ميگويند، افزود: پخته اين گياه، رعشه را معالجه ميکند و بسيار آرامش بخش است.
وي با بيان اين که لبو براي مغز و اعصاب مفيد است، ادامه داد:
آب لبوي خام براي التهاب مثانه، رفع يبوست مفيد است و علاوه بر آن اين گياه داراي ويتامينهايي است که اشتها آور است و براي افراد بسيار لاغر حکم کيميا را دارد.
به گفتهي ايماني، مصرف لبو، لکههاي سفيدي که در پوست بدن پديد آمده و موجب مرض پيسي ميشود را از بين ميبرد.
وي با ذکر اين که چغندر لبويي يک ساله بوده و منشأ آن را سواحل مديترانه در اروپا و شمال افريقا ميدانند، توضيح داد: انواع چغندر از جمله چغندر لبويي براي درد مفاصل و نقرس مفيد است؛ شيره چغندر، سيستم گردش خون را بهبود ميبخشد و سيستم ايمني بدن را ارتقاء ميدهد.
اين پژوهشگر گياهان دارويي خراسان شمالي، از جمله خواص ديگر اين گياه را توليد گلبولهاي قرمز خون، کمک به حفظ سلامت سلولها، کمک به حفظ سلامت کل بدن و کمک به جذب بهتر بسياري از مواد مغذي ذکر کرد.
لبو پاک کننده عالي است و ميتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل براي برخي افراد داراي يبوست دائمي دارد
ايماني با اشاره به اين که بخشهاي خوراکي چغندر لبويي در برگ و ريشه آن است، تصريح کرد: در برگهاي اين گياه طي طول روز، قند توليد ميشود و هنگام عصر اگر برگ آن خام خورده شود، کاملاً شيرين است.
وي با ذکر اين که چغندر لبويي حاوي مقدار زيادي عناصر معمولي و کمياب همچون پتاسيم، گوگرد، يد، آهن و مس است، افزود:
همچنين عناصر کميابي مثل روبيديوم (RUBIDIUM) و کاسيوم (CAESIUM) از عناصر موجود در آن است
به گفته ايماني، برگ گياه به عنوان سبزي خام خورده ميشود و پخته شده اين گياه غذايي لذيذ و مقوي براي کودکان و خانمهاي ضعیف است