خورش سیر قیمه
مرغ 4قطعه
لپه 1پیمانه
رب گوجه فرنگی 1قاشق مرباخوری
نمك به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم
برگ سیر (تازه و خرد شده) 300 گرم
زعفران (اختیاری) به میزان لازم
پیاز 1عدد
قیمه سیر یا همان خورش قیمه با برگ سیر از غذاهای بسیار خوشمزه ایست كه در طعم بسیار جدید و خوشمزه ای دارد.این غذا به دلیل وجود برگ سیر عطر فوق العاده خوشایندی دارد.برگ سیر پخته نقش كاهشدهنده كلسترول خون را دارد، آن را رقیق كرده و از تشكیل لختههای خون جلوگیری خواهد کرد.
طرز تهیه
ابتدا در ظرفی مناسب كمی روغن داغ میكنیم و سپس پیاز را نگین خرد كرده و به آن اضافه میكنیم و خوب سرخ میكنیم .مرغ ها را به قطعات ریز خرد كرده و به پیاز اضافه میكنیم و خوب تفت میدهیم.برگ سیر های تازه را شسته و خرد میكنیم و به مرغ اضافه كرده و ادویه را هم می افزاییم.رب و زعفران را به مواد اضافه كرده و خوب هم میزنیم و لپه شسته شده را هم اضافه كرده و هم میزنیم.حالا مقداری آب روی مواد میریزیم و وقتی جوش آمد زیر غذا را كم میكنیم تا حسابی جا بیفتد.
نكات:
1)بهتر است با این خورش برنج كته استفاده شود.
2)حتما لپه را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آن را بجوشانید و آبش را خالی كنید.
3)در صورت تمایل كمی هم ابغوره به خورش اضافه كنید.
4)بهترین گزینه برای این غذا رب نارنج است كه اگر از آن استفاده شود غذا طعم بسیار بهتری خواهد داشت.
نوش جان