تاسکباب
مواد لازم (برای 4 نفر):
گوشت راسته گوسفند (درشت خردشده) / 500 گرم
روغن (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
پیاز متوسط (حلقهای خردشده) 4 عدد
فلفل سیاه (پودرشده) و نمک به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
گرد لیموعمانی یا سماق 1 قاشق سوپخوری
گوجهفرنگی (حلقهای خردشده) 4 عدد
سیبزمینی (حلقهای خردشده) 3 عدد
آلو خورشی 12 عدد
هویج متوسط (حلقهای خردشده) 2 عدد
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
آب گوجهفرنگی 2 پیمانه (500 میلیلیتر)
روش تهیه:
1.گوشت راسته را در قابلمهای مناسب، حاوی روغن داغ چیده، روی آن یک ردیف پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و گرد لیمو یا سماق و یک پیمانه از اب گوجه فرنگی و نصف پیمانه اب بریزید و بزارید روی شعله متوسط تا نیم ساعت بپزه.
2.بعد نیم ساعت گوجهفرنگی و سیبزمینیها را بهصورت ردیفی روی آن قرار دهید.
3.در آخر هویج و الو را اضافه کرده، مجدداً نمک، فلفل، زردچوبه و گرد لیمو یا سماق ریخته، سپس رب گوجهفرنگی را در تابهای حاوی روغن داغ تفت داده، بههمراه بقیه اب گوجهفرنگی (در صورت نیاز مقداری آب) به قابلمه اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید تا جوش آید، سپس درِ قابلمه را گذاشته و روی حرارت ملایم قرار داده تا بهمدت یک و نیم ساعت بپزد.
4.سپس در ظرف مورد نظر سرو کنید.
تاسکباب در فر:
فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد (350درجه فارنهایت) از 15 دقیقه قبل تنظیم کرده، مواد را در ظرف نسوز چربشده بهصورت لایهای قرار دهید، روی آن را بپوشانید تا بهمدت یک ساعت و سی دقیقه تا دو ساعت در فر بپزد.
پیشنهاد:
چنانچه پیاز تاسکباب زیاد باشد، تاسکباب خوشمزهتر میشود.