خانه
228K

لذت آشپزی

  • ۱۱:۵۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28210 |24368 پست

    آشنایی با قسمتهای مختلف گوشتها و کاربردش در تهیه انواع غذا

    ●بعضی وقتها وقتی میریم قصابی، ممکنه ندونیم قلوه گاه که آقای قصاب میگه کجاست یا گوشت راسته چه قسمتی هست .

    ● قسمت های مختلف گوشت گوسفندی هم خیلی فرقی با گوشت گوساله نداره و یکی رو یاد بگیرید کافیه .

       ✔️ گردن Chuck

      ✔️  راسته Sirloin

      ✔️  فیله، پشت مازو Tenderloin

      ✔️  عقب: ران، جلو: سردست Shank

      ✔️   سرین Round

      ✔️  سرسینه Brisket

      ✔️  قلوه‌گاه Flank

      ✔️سینه Plate

      ✔️ دنده Rib

      ✔️ کمر Short Loin

      ✔️خوش‌گوشت، لوزالمعده pancreas

      ✔️شقه: نصف بدن یک گوسفند

      ✔️راسته: گوشت ۲ طرف ستون فقرات (گاو و گوسفند)

    ✔️سردست: یک‌سوم گوشت قسمت‌های گردن، دست جلو و دنده‌ها

     ✔️کف‌دست: گوشت یک تکه سینه و قلوه‌گاه

    ✔️ماهیچه: گوشت لخم بدون چربی عضلات

    ✔️فیله: گوشت پشت کمر و پشت جگر سفید

    ✔️سیرابی: شکمبه گوسفند و گاو که سرشار از ویتامین ب است.

    ✔️پاچه: گوشت عضلات ساق پای حیوان است.

    ■ڪاربرد قسمتهای مختلف گوشت :

        ¤فیله: که حدود یک درصد از وزن را شامل می‌شود. هنگام استخوان گیری فیله را از استخوان‌های کمر جدا می‌کنند. فیله به سه قسمت سر، میانی و انتهایی تقسیم می‌شود.فیله استیک از قسمت سر فیله درست می‌شود.

        ¤راسته: که حدود ده درصد از وزن  را تشکیل داده و علاوه بر کباب که در کشور ما از راسته درست می‌کنند در کشورهای خارجی جهت تهیه روست بیف (Roast beef) استفاده می‌شود.

       ¤ ران : این بخش حدود ۳۰ درصد از وزن بوده و از ماهیچه‌های پا و لگن تشکیل می‌شود که خود به قسمت‌هایی مانند گرد ران و کعب ران تقسیم می‌شود.

      ¤سردست : این بخش حدود ۲۷ درصد از وزن لاشه را تشکیل می‌دهد و شامل ماهیچه‌های دست و شانه می‌باشد. قطعات سردست در کشورهای مختلف جهان به صورت متفاوت و به قطعات کوچک تر تقسیم شده و به فروش می‌رسد.

      ¤گردن : این بخش نیز حدود ۱۰ درصد از وزن  بوده و شامل ماهیچه‌هایی است که از مهره‌های یک تا هفت گردن را می‌پوشانند. این قسمت بیشتر مصرف صنعتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) داشته و همچنین برای تهیه گوشت چرخ شده یا خورش نیز به کار می‌رود.

       ¤ قلوه‌گاه : شامل دنده‌ها و ماهیچه‌های شکم بوده و حدود ۲۲ درصد از وزن را تشکیل می‌دهد و چون میزان چربی آن به نسبت بالاست، پیش ترین مصارف صنعتی داشته و در فراوردهای گوشتی مصرف می‌شود. البته از قلوه گاه برای مصرف گوشت به صورت چرخ کردن نیز استفاده فراوان می‌شود.

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان