۰۹:۳۴ ۱۳۹۴/۱۰/۲۷

6. هویج
هویج، یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند.
میتوان جو را جایگزین برنج سفید کرد تا میزان قند خون بعد از صرف غذا حدود 70 درصد کاهش یابد و تا ساعتها ثابت بماند
در گذشته تصور بر آن بوده که هویج باید از برنامه غذایی دیابتیها حذف شود در حالی که این روزها مصرف این سبزی میتواند آثار مفیدی را برای آنها داشته باشد.
7. ماهی
یکی از دلایل مرگومیر بیماران دیابتی، ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است و مصرف یک یا دو بار ماهی در هفته میتواند این احتمال را حداقل 40 درصد کاهش دهد. از سوی دیگر، اسیدهای چرب موجود در این منبع پروتئینی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را که از جمله فاکتورهای اصلی ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است، پایین میآورد.
8. دانه کتان
دانههای کتان غنی از پروتئین، فیبر، چربیهای خوب (از نوعی که در ماهی موجود هستند) و منیزیم است. یادتان باشد که این ترکیبات همگی قند خون را تنظیم کرده و به سلولها در جذب انسولین کمک میکنند. بنابراین چه بهتر که آن را در برنامه غذایی روزانهتان بگنجانید.
9.شیر و ماست
اینها مواد غذایی غنی از پروتئین و کلسیم هستند و میتوانند به کاهش وزن کمک کنند. از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین میبرند. پس روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست کمچرب میل کنید.
10.گردو
گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و قند موجود در آن به آهستگی جذب میشود. میتوانید روزانه دو عدد از این مغز را در وعدههای غذاییتان در طول روز میل کنید.
یکی از دلایل مرگومیر بیماران دیابتی، ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است
و مصرف یک یا دو بار ماهی در هفته میتواند این احتمال را حداقل 40 درصد
کاهش دهد
11. روغن زیتون
روغن زیتون طلای مایع نامیده میشود زیرا حاوی ترکیبات ضدالتهابی و قوی است که محققان آن را با آسپیرین مقایسه میکنند. افرادی که رژیم مدیترانهای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزیها، غلات و گوشت کمچرب میخورند کمتر به دیابت و ناراحتیهای قلبی و عروقی دچار میشوند. هر دوی این بیماریها در پی التهاب در بدن به وجود میآیند. برخلاف کره، چربی خوب روغن زیتون سبب افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت را کاهش میدهد.
12. کره بادام زمینی
تحقیقات به تازگی نشان دادهاند، مصرف کره بادام زمینی میتواند اشتها را کم کرده و سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی شود که مواد قندی کم فیبر مصرف میکند.
در ضمن، کره بادام زمینی غنی از چربیهای غیراشباعی است که میتوانند قند خون را تنظیم کنند پس برای تنوع این خوراکی را در صبحانهتان بگنجانید.
13.نان سبوسدار
مصرف زیاد نان سفید نیز میتواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و سبب افزایش قندخون شود در صورتی که نان سبوسدار دقیقاً برعکس عمل میکند. به همین دلیل مصرف مرتب این ماده غذایی در رژیم افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود.