۰۱:۵۰ ۱۳۹۴/۲/۲۹

ماهی شکم پر بدون فر
زمان آماده سازی: 1.5 ساعت
مواد لازم جهت 2 نفر:
آبلیمو به میزان لازم
سیر 1تا2حبه
انار 3قاشق غذاخوری (جنگلی و ساییده شده (از رب انار هم میتوان استفاده کرد)
کنجد 2قاشق غذاخوری
گردو 2قاشق غذاخوری (آسیاب شده)
ماهی 1عدد (سفید)
ادویه به میزان لازم (مخصوص ماهی یا گرام ماسالا)
سبزی 100گرم (نارلنگ یا معطر)
اشپیل 1عدد (اشپیل همان تخم ماهی است)
طرز تهیه:
1. ابتدا ماهی سفید تازه را پس از تمیز کردن کاملاً شستشو دهید و خشک کنید و شکم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شکمش را خالی کنید.
حال داخل شکم را کاملا بشویید و کمی نمک و آبلیمو بزنید و کنار بگذارید. حال باید اشپیل ها را تمیز کنید.
سطح تخمها را غشایی گرفته و رگههایی دارد که در حین پاک کردن ماهی بایستی کاملاً گرفته شود 2. در این فاصله، سبزیها را خرد کرده و به همراه نمک، فلفل، ادویه، کنجد و گردوی ساییده شده و یا ریز خرد شده و انار جنگلی ساییده شده (پودر) یا رب انار و سیر رنده شده به تخم ماهیها اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
حالا با یک قاشق درون ماهی را پر کنید و لبههایش را مرتب بدوزید.شما الان دو راه برای پخت ماهی دارید
3. در یک تابه مناسب به مقدار کافی روغن سرخ کردنی بریزید و درون آن ماهی را با حرارت کم طبخ کنید و همان طور سرو کنید
4. درون قابلمه ای (گمج)مقداری کره بریزید و مقداری از مواد داخل شکم را در آن تفت داده و ماهی را هم جداگانه کمی تفت بدهید و بعد ماهی را روی مواد قرار داده و یک استکان آب داغ مخلوط شده با رب انار روی آن بریزید و اجازه دهید کمی بپزد و بعد سرو کنید
نکات:
1. میزان موادی که در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر میکند.
2. داخل شکم ماهی را خیلی پر نکنید چون دوخته نمیشود.
3. سبزیهای نارلنگ و انار، ویژه مازندران میباشد در صورتی که در دسترس نبود از سبزیهای معطر و رب انار ترش استفاده کنید
4. در صورت تمایل اشپیل را حذف کرده و به جای آن گردو و سبزی بیشتری بریزید.
نوش جان