کوفته خوشمزه و سنتی اصفهان، با ترکیب تازه از باقالا و شوید و طعمی متفاوت از کوفتههایی که تاکنون خوردهاید.

کوفته شویدباقلا (باقالی) غذای سنتی اصفهان است که مانند کوفتههای سنتی شهرهای دیگر طعم خوشمزه و مخصوص به خودش را دارد.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده 300 گرم
شوید300 گرم
باقلای سبز300 گرم
برنج 150 گرم
تخم مرغ1 عدد
روغن4 قاشق غذاخوری
پیازداغ3 قاشق غذاخوری
زعفران حل شده1 قاشق غذاخوری
نمکبه مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم
دارچینبه مقدار لازم
طرز تهیه:
برنج را پاک کرده و می شوئیم؛ سپس برای چند ساعت خیس میکنیم.
باقلا را پاک میکنیم و پوست دوم آن را نیز گرفته و میشوریم.
شوید را نیز پاک کرده و میشوریم. بعد از اینکه آب آن رفت و کمی خشک شد ریز خرد میکنیم.
پس از اینکه برنج چند ساعت خیس خورد در 1 ظرف بزرگ برنج خیس خورده، گوشت، باقلا، شوید، تخم مرغ، 1 قاشق از پیاز داغ، نمک، فلفل، زرد چوبه، زعفران را میریزیم و آنها را با هم خوب ورز میدهیم تا چسبندگی پیدا کند.
در 1 قابلمه بزرگ بقیه پیاز داغ را با کمی روغن و زردچوبه تفت میدهیم. سپس کمی آب و زعفران حل شده داخل قابلمه میریزیم و میگذاریم تا روی حرارت جوش آید. (در صورت دلخواه و برای مزهدارتر شدن کوفته میتوانیم در این آب کمی رب گوجه و چند عدد آلو بیندازیم) بعد از جوش آمدن حرارت را کم میکنیم و از مواد کوفته به اندازه 1 پرتقال برداشته و با دست گرد میکنیم و در آب جوش قرار میدهیم.
تمام مواد کوفته را به این ترتیب کوفته میکنیم و داخل آب جوش می گذاریم. حرارت را ملایم کرده و میگذاریم تا کوفتهها کاملاً مغز پخت شوند.