خانه
1.89M

شام چی درست کنیم؟ | ناهار چی بپزم؟ | شام چی بپزم؟

  • ۱۴:۰۸   ۱۳۹۴/۱۱/۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز؛ غذای لذیذ تبریزی

    🍡مواد لازم برای 4 نفر:

    لوبیا سبز خرد شده      400 گرم 

    هویچ خرد شده            2 عدد متوسط 

    سیب زمینی خرد شده  1 عدد متوسط

    تخم مرغ                    2–3 عدد 

    مغز گردو خرد شده        نصف استکان

    زعفران دم کرده            1 قاشق غذا خوری 

    پیاز داغ                      1 قاشق غذا خوری 

    شیر                          1 قاشق غذا خوری 

    بکینگ پودر                 ½ قاشق چای خوری 

    زرد چوبه، نمک، فلفل    به مقدار لازم

    🌹🌹🌹🌹

    روش تهیه : 

    🔅لوبیا سبز را بعد از پاک کردن و شستن ، کاملا خشک کنید و به اندازه های یک سانتی متری خرد کنید . 

    🔅هویچ  و سیب زمینی را پوست بگیرید و نصف اندازه لوبیا خرد کنید . 

    🔅لوبیا را با یک لیوان آب و یک قاشق چای خوری مخلوط نمک و زرد چوبه بگذارید به مدت 10 دقیقه بپزد.

    🔅بعد از این مدت هویچ خرد شده را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر مواد را بپزید . ( دقت کنید که حرارت زیر مواد به حدی نباشد که آب آن کشیده شود و مجبور به اضافه کردن آب شوید )

    🔅بعد از 10 دقیقه، سیب زمینی نگینی خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه حرارت زیر مواد را خاموش کنید و صبر کنید مواد کمی سرد شوند .

    🔅در یک کاسه متناسب با اندازه مواد ، 2 عدد تخم مرغ را بکشنید ، با چنگال تخم مرغ ها را هم بزنید تا مخلوط شوند ، بعد بکینگ پودر ، پیاز داغ ، ادویه مورد نظر ، شیر ، مغز گردو و زعفران را اضافه کنید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید . 

    🔅سبزیجات پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با قاشق هم بزنید . توجه کنید هم زدن به اندازه و شدتی نباشد که مواد را له کند . در حدی که مواد کاملا با هم مخلوط شوند کافی است .

    🔅بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس کردید مایه کوکو غلظت لازم را ندارد یک عدد تخم مرغ باقیمانده را نیز به مواد اضافه کنید . 

    🔅بعد از مخلوط شدن مواد ، مایه کوکو را به مدت 10- 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار و کمی سفت شود 

    🔅در یک تابه نچسب ، به اندازه ای روغن بریزید که تمام سطح تابه را به ارتفاع 2 میلیمتر بپوشاند . حرارت را کمی بالا ببرید تا روغن داغ شود ، مایه کوکو را داخل تابه بریزید ، روی آن را کاملا صاف کنید و صبر کنید تا  کوکو کمی ببندد و بعد درب تابه را ببندید و با حرارت ملایم 30 دقیقه زمان دهید تا کوکو کاملا مغز پخت شود و یک روی آن طلایی شود .

    🔅بعد کوکو را برگردانید تا روی دیگر آن هم طلایی شود . 

    🚩نکته ها: 

    ❗️کوکوی لوبیا سبز یکی از مجلسی ترین غذاهای خودمانی !!! شهر تبریز است . البته در سایر شهر ها و استان های کشور نیز سبک های مختلفی از این کوکو تهیه میشود ولی این روش معمول ترین روش تهیه کوکوی لوبیا سبز است . ❗️معمولا در اکثر مهمانی های خانوادگی در شهر تبریز به عنوان پیش غذا ، کنار سوپ که جزو لاینفک سفره تبریزی است ، این کوکو نیز سرو میشود . 

    ❗️در حالت عادی این غذا به عنوان وعده شام بسیار مناسب است . 

    ❗️معمولا قطر این کوکو ( بسته به حجم مواد و سایز تابه ) طوری تنظیم میشود که حدود 3-4 سانتیمتر باشد . 

    ❗️میتوانید داخل مایه کوکو از مقداری قارچ تفت داده شده نیز استفاده کنید . 

    شام چی درست کنیم؟

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان