شامی هویج
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم- هویج رنده شده ۲۵۰ گرم- تخم مرغ ۳ عدد- سرکه یک دوم پیمانه- پیاز رنده شده ۱ عدد- متوسط نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم - رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری- آرد نخودچی ۳ قاشق غذاخوری- شکر ۲ قاشق غذاخوری- روغن به میزان لازم

پیاز و هویج رنده شده را داخل ظرفی میریزیم و گوشت را اضافه میکنیم زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه میکنیم ۳ قاشق آرد نخوچی اضافه میکنیم و ۲ عدد از تخم مرغها را اضافه میکنیم بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه خواهیم کرد.مواد را خوب ورز میدهیم. بهتر است آرد نخودچی را خودتان در منزل تهیه کنید یعنی نخودچی را تهیه کرده و آسیاب کنید. در آن صورت کیفیت آن بهتر خواهد بود. ماهی تابه را روی حرارت میگذاریم روغن را داخل آن میریزیم.به اندازه نارنگی از مواد را برمیداریم در دست صاف میکنیم وسط آن با انگشت حفره ایجاد میکنیم و داخل روغن که کامل داغ شده میگذاریم ضخامت شامی يك سانتیمتر باشد. وقتی یک طرف آن کامل طلایی شد برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود.اگر شامی داخل ماهی تابه کامل سرخ شده باشد به راحتی میتوانیم آن را برگردانیم اما اگر یک طرف آن کامل سرخ نشده باشد وقتی قاشق را زیر آن میگذاریم و بلند میکنیم میشکند و بر نمیگردد.برای شامیها حرارت باید زیاد باشد و مقدار روغن نیز زیاد باشد دقت کنید اگر میزان روغن کم باشد بیشتر جذب شامی میشود و اگر میزان روغن بیشتر و حرارت زیاد باشد کمتر جذب میشود.سپس شامی هویج را در ظرف مورد نظر سرو کنید.