كتلت عدس قرمز با سس ماست و نعنا
( غذاي بدون گوشت )
مواد لازم :
عدس قرمز 100 گرم يا نصف ليوان
كرفس 35گرم يا نصف ساقه متوسط
هويج 1 عدد متوسط
آب 2 ليوان
گشنيز خشك نصف قاشق مرباخوري
پودر زيره نصف قاشق مرباخوري
خرده هاي وسط نان باگت 2 ليوان
آرد ساده 2 قاشق سوپ خوري
سفيده تخم مرغ 1 عدد
جعفري تازه 1 قاشق سوپ خوري
مواد لازم جهت تهيه سس:
ماست كم چربي 125 ميلي ليتر يا نصف ليوان
نعناي تازه ساطوري شده 1 قاشق سوپ خوري
سير( له شده ) 1 حبه كوچك
آب ليموي تازه يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
جعفري ، كرفس و هويج را به طور كامل خرد مي كنيم. عدس ، كرفس و هويج را با آب داخل قابلمه كوچكي مي ريزيم و مي گذاريم تا با حرارت كم بپزد( در ظرف بسته باشد). مخلوط كه به طور كامل غليظ شد، از روي حرارت برمي داريم تا سرد شود.
براي تهيه اين كتلت از نان باگت كه يك روز بيرون يخچال مانده استفاده شود. در اين صورت خرده هاي وسط نان با فشار دست به راحتي پودر مي شود.نيمي از خرده هاي نان باگت را اضافه مي كنيم و گشنيز و پودر زيره را به آن مي افزاييم. مواد را به طور كامل با هم مخلوط مي كنيم. سپس از مخلوط برمي داريم و به صورت گرد در مي آوريم و در آرد مي غلتانيم. بعد در سفيده تخم مرغ و در نهايت در مخلوط خرده هاي وسط نان باگت و جعفري خرد شده مي غلتانيم.
روغن را روي حرارت مي گذاريم تا داغ شود، سپس كتلت ها را سرخ مي كنيم و در كنار سس ماست و سبزي سرو مي كنيم.
براي تهيه سس ماست و نعنا، تمام مواد لازم آن را، به طور كامل با هم مخلوط مي كنيم