
خوراك زبون خيلي ساده هست.
من خيلي درست ميكنم (معمولاً تو مهموني ها) و خوشمزه هم ميشه
من يك مسواك مخصوص شستن زبون كنارگذاشتم .زبون رو خوب مسواك بزن و بشور.
چون مدت پختش طولانيه بهتره از زودپز استفاده كني.
من يك پياز گنده را چهارتاشش تيكه ميكنم+4-3حبه سير +فلفل +زردچوبه +آب و ميزارم بپزه (نمك نريز چون معمولاً زبون نمك داره )
بعد كه پخت آبش رو صاف ميكنم و سس قارچ باهاش درست ميكني(مثل همون سس سفيد +قارچ +آب زبون ) و اگر نمكش كم بود نمك هم اضافه ميكنم .
موقع سرو هم پوست زبون رو جدا ميكنم و با احتياط برشش ميدم (اين سخت ترين كاره )و با سيب زميني سرخ كرده ميزارم سر ميز
از سس قزمز هم ميتوني استفاده كني
يه روش ديگه
يكي-دو شاخه رزماري
يك حبه سير
يك دانه پياز درشت درسته پوست گرفته شده
نمك، فلفل سياه و قرمز، زردچوبه و دارچين هرچقدر كه مي پسنديد
يك قاشق چاي خوري آبليمو
زبان ها را آب بكشيد با پياز و حبه سير و چند ساقه رزماري و فلفل ها و زردچوبه بگذاريد با حرارت كم بپزد. زياد قابلمه را آب نكنيد و گاه و بي گاه وقتي ديديد آب قابلمه دارد تمام مي شود فنجاني آب جوشيده به غذا اضافه كنيد. مهم اين است كه زبان ها بايد كاملا پخته و نرم شوند. بهتر است وقتي زبان دارد نرم مي شود نمك را به غذا بزنيم و مراقب آب قابلمه باشيم تا هنگام آماده شدن غذا آب كمي در حد درست كردن سس در قابلمه مانده باشد.
بعد زبان ها را از قابلمه دربياوريد و بگذاريد خنك شود. در صورتي كه زبان كاملا پخته باشد پوست رويي آن به سادگي و قلفتي درمي آيد. حالا مي توانيد زبانها را به اندازه اي كه مي خواهيد ببريد. پياز و سير و ساقه هاي رزماري را از سس خوراك دربياوريد، دارچين و آب ليمو را به آن اضافه كنيد و سپس سس را روي خوراك بريزيد.
حالا مي توانيد دور زبان را با سبزيجات پخته تزيين كنيد يا اينكه آنها را لاي باگت بگذاريد و با كاهو و پيازچه و خيارشور و گوجه فرنگي نوش جان كنيد