۱۳:۰۳ ۱۳۹۴/۱۲/۱۳

طرز تهيه شامي با لپه
گوشت را چند تكه كرده، مي شوييم و با پياز و 2 ليوان آب روي شعله ملايم مي گذاريم تا بپزد. لپه را به گوشت تقريباً پخته اضافه مي كنيم تا لپه با گوشت بپزد...
مواد لازم براي 12- 10 نفر:
يك كيلو گوشت مغز ران بي استخوان
نيم كيلو لپه
4عدد متوسط پياز
3قاشق سوپخوري ماست
5عدد تخم مرغ
يك قاشق مرباخوري جوش شيرين
يك قاشق چايخوري زعفران ساييده
به مقدار دلخواه نمك،فلفل و ادويه
طرز تهيه :
گوشت را چند تكه كرده، مي شوييم و با پياز و 2 ليوان آب روي شعله ملايم مي گذاريم تا بپزد. لپه را به گوشت تقريباً پخته اضافه مي كنيم تا لپه با گوشت بپزد. بعد از اينكه آب گوشت كشيده شد، گوشت و لپه و پياز را دو بار چرخ مي كنيم. بعد زعفران آب كرده، جوش شيرين، ماست، تخم مرغ ها، نمك، فلفل و ادويه را به گوشت سرد شده اضافه مي كنيم. مايه شامي را خوب ورز مي دهيم. سپس از مايه شامي به اندازه يك پرتقال متوسط برداشته و به صورت دايره پهن مي كنيم . آن را آرام در روغن كاملاً داغ شده مي گذاريم، طوريكه روي شامي را روغن بگيرد و سرخ شود. بعد آن را برمي گردانيم تا روي بعدي شامي هم سرخ شود. كليه شامي ها را به اين ترتيب فرم داده و سرخ مي كنيم. سپس آنها را در ديس چيده و اطراف آنها را با سبزيجات، خيارشور و ليموترش تزيين مي كنيم.