چلو_دیزی_کاشانی
طرز تهیه
مواد لازم چلو دیزی کاشانی برای شش نفر :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
برنج
4 پیمانه
100 گرم / 360 کالری
لوبیای چشم بلبلی
2 پیمانه
100 گرم / 130 کالری
گوشت بره ( سردست یا ران)
نیم کیلو
100 گرم / 200 کالری
پیاز
2 عدد متوسط
100 گرم / 5 کالری
زردچوبه
سه قاشق چایخوری
100 گرم / 0 کالری
نمک
به مقدار لازم
100 گرم / 0 کالری
روغن
100 گرم (نصف لیوان معمولی)
100 گرم / 900 کالری
طرز تهیه چلو دیزی کاشانی :
پیازها را خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه را در آن تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. گوشت را به قطعات بزرگ تقسیم کرده، آن را به لوبیا ی چشم بلبلی و پیاز داغ اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد.
*. پس از نیم ساعت یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود. پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، برنج را شسته و با شش پیمانه آب، نمک و باقی مانده روغن، آن را به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه می کنیم.
*. مانند برنج کته یا دمی، می گذاریم تا روی شعله زیاد بپزد و آب آن بخار شود و بعد آن را با حرارت ملایم دم می کنیم. پس از دم کشیدن آن را سر سفره برده و با ماست سفت یا ترشینوش جان کنید.(به ازای هر پیمانه برنج یا لوبیا نصف قاشق چایخوری نمک و زردچوبه).