۱۳:۱۱ ۱۳۹۴/۱۲/۱۸

ماهي قزل آلا با سس مرزه براي كاهش كلسترول
مواد لازم:
ماهي قزل آلا به تعداد نفرات
روغن زيتون 2 قاشق غذا خوري
مرزه خرد شده 3 قاشق غذا خوري
سير 3 حبه
پودر زنجبيل يك دوم قاشق چاي خوري
پوست رنده شده ليمو ترش يك عدد
نمك ، فلفل و آب ليمو به مقدار لازم
طرز تهيه:
ماهي ها را پس از تميز كردن به طور كامل شستشو دهيد. در روي شكم ماهي به طور طولي شكاف ايجاد كنيد. پس از خالي كردن شكم ماهي آن را به طور كامل شستشو داده و آب آن را تخليه كنيد.
سپس به طور عرضي و مورب با يك چاقوي تيز در روي ماهي چند شكاف ايجاد كنيد. سپس در ظرفي روغن زيتون، مرزه، سير، زنجبيل، نمك ، فلفل، پوست ليمو و مقداري آب ليمو ريخته و به طور كامل مخلوط كنيد. مواد آماده شده را روي ماهي بريزيد و به مدت نيم ساعت در يخچال بگذاريد.
پس از گذشت نيم ساعت ماهي را روي كاغذ آلومينيوم گذاشته و در فر 180 درجه سانتيگراد قرار دهيد.
در صورت تمايل و براي پخت بهتر ماهي مي توانيد روي آن را با يك ورق كاغذ آلومينيوم بپوشايند و بعد از پخت ماهي، كاغذ آلومينيوم را برداشته و با حرارت قسمت بالاي فر( گريل ) آن را به صورت برشته درآوريد.
مدت زمان پخت ماهي به اندازه آن بستگي دارد. به طور معمول يك عدد ماهي قزل آلاي متوسط به مدت 25-20 دقيقه آماده مي شود.
نكات تغذيه اي :
اين غذاي كم چرب براي افراد با كلسترول و فشار خون بالا مناسب است. همچنين خوشمزه و سرشار از املاح معدني و ويتامين هاست كه براي كودكان و سالمندان غذاي سالم و مفيدي است. در ضمن افرادي كه داراي فشار خون بالا هستند، از افزودن نمك به اين غذا خودداري كنند؛ چون داراي ساير طعم دهنده ها مي باشد.