۰۱:۲۴ ۱۳۹۳/۴/۱۹

کلوچه خرمایی
مواد لازم :ارد :حدود 400 گرم -شکر :80 گرم تخم مرغ :2 عدد کره یا روغن مایع :80 گرم شیر یا اب :100 میلی لیتر خمیر مایه :یک و نیم ق مربا خوری نمک :1ق مربا خوری مواد میانی :خرما :300 گرم اب:یک چهارم پیمانه پودر هل :1ق غذا خوری پودر دارچین :یک دوم ق غذا خوری رومال :زرده تخم مرغ :1 عدد کنجد یابادام طرز تهیه :یک قاشق از شکر را در شیر یا اب ولرم حل کرده و خمیر مایه ریخته و خیلی ارام مخلوط کرده میگذاریم عمل بیاید .بقیه مواد بجز ارد را با خمیر مایه عمل امده مخلوط کرده و ارد را بتدریج اضافه کرده و با ورز دادن روی سطح ارد پاشی شده چسبندگی خمیر را میگیریم و خمیر را در ظرف چرب شده ای قرار میدهیم و همه سطح خمیر را به روغن اغشته کرده و دستمال نخی تمیزی روی خمیر کشیده و یک ساعت استراحت میدهیم تا خمیر عمل امده و حجمش دو برابر شود .برا مواد میانی هسته خرما را در اورده و با اب مپزیم تا نرم شود و ادویه ها را ریخته و میگذاریم سرد شود و بعد گلوله های 25 گرمی کرده (تقزیبا اندازه گردو )و کنار میگذاریم .بعد پف خمیر عمل امده را با مشت میخوا بانیم و گلوکه های 80 گرمی برداشته و و روی سطح ارد پاشی شده به کمک وردنه دایرهای به قطر نیم سانت باز میکنیم . گلوکه خرما را وسط خمیر گذاشته و ابتدا دو لبه خمیر و بعد دو لبه بعدی را روی هم میاوریم وبعد دو گوشه ایجاد شده و در اخر دو گوشه دیگر را روی هم اورده و محکم میکنیم و گلوله ها را برگردانده و با احتیاط با وردنه باز میکنیم تا خرما بین خمیر پخش شود به ضخامت نیم سانت و خمیر را داخل سینی که کاغذ روغنی انداخته ایم گذاشته و به کمک قیچی برشهای متقارنی روی ان ایجاد میکنیم تا به شکل گل در بیاید .بهتر است برشها خیلی به مرکز نزدیک نباشد . روش دوم :بعد از قرار دادن خمیر در سینی به کمک قیچی 12 برش روی ان ایجاد کرده و برشها را با انگشت کمی به طرف بیرون کشیده و قسمت میانی ان را به سمت بالا برگردانده کمی فشار میدهیم وروی گلها را با دستمال پوشانده و 20 دقیقه دیگر استراحت میدهیم و بعد روی انها با قلم موزرده زده و در مرکز کنجد پاشیدهو در طبقه وسط فری که از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار داده و تا زمانی که روی کلوچه ها طلایی شود می پزیم .
از مجله هنر اشپزی شماره71 با دستور خانم احمدی