۱۷:۱۲ ۱۳۹۲/۱۰/۱۳

سال 1950عطرهاي مردانه ساخته شد
در همين دوران توليدکنندههاي عطر سراغ توليد عطرهاي مردانه رفتند مثل ادکلنها و افترشيوها.
سال 1985: رستورانها استفاده از اين عطر را ممنوع کردند
?کريستين ديور? يکي از معروفترين عطرهاي خود را به نام ?Poision? وارد بازار کرد؛ عطري که در تبليغات آن گفته ميشد که احساسات عشق و نفرت را توامان در فرد زنده ميکند. اين عطر داراي رايحه گلهاست و آنقدر عطر و بوي قوي دارد(حدود 37درصد) که برخي از رستورانهاي نيويورک ورود آن را ممنوع کرده بودند، زيرا بوي غذاها را تحتتاثير خود قرار ميداد و نميگذاشت که بوهاي مطبوع غذا در فضاي رستوران بپيچد.
سال 1990: حس تازگي وارد عطرسازي شد
در اين دهه عطرسازان، مواداوليه جديدي را در عطرها استفاده کردند موادي که حس تازگي را به عطرها تزريق ميکنند. آنها سعي ميکردند از مواد طبيعي بيشتر استفاده کنند تا جايي که بتوانند حس فضاهاي طبيعي را القا کنند. مثلا رايحههايي به کار برند که انعکاسي از اقيانوس و هواي پاک باشد. يکي از پيشگامان در اين عرصه شرکت ?کالوين کلين? بود که سراغ توليد چنين عطرهايي رفت.
سال 1997: سال عطرهاي زنانه
سال 1997سالى براى عطرهاى زنانه بود. در همان سالها بسيارى از زنان چه خانه دار و چه شاغل، خواستار اثبات شخصيتى مستقل از مردان بودند. عطرهاى معروفى مانند عطر ?فيفت اونيو? توسط ?اليزابت اردن? و عطر 212توسط کارولين هررا در سال 1997به بازارهاى جهان معرفى شدند. زنان دهه 90تفاوتهاى زيادى با زنان دهههاى قبل از خود داشتند. آنها تبديل به انسانهايى بسيار پيچيده، مرموز و مستقل شده بودند و از اينرو عطرهاى کلاسيک ديگر توجه آنها را جلب نميکرد. همين امر صنعت عطرسازى را تبديل به صنعتى آميخته با روانشناسى و جامعهشناسى کرد.
توليد عطــــر خوراکي در ســــال 2012
به نوشته روزنامه ? گاردين?آبنباتهايي توليد شدهاست که پس از خوردن آن رايحه خوشبويي از تمام منفذهاي پوست بدن متصاعد ميشود. هر دانه از اين آبنباتها که از اوايل سال آينده در ايالاتمتحده وارد بازار خواهند شد، ميتوانند بدن يک انسان بالغ 60کيلويي را بهمدت 6ساعت در عطر گل رز بپوشانند.
شرکت آمريکايي سازنده اين آبنباتهاي عطرافشان ميگويد، خوردن آن کاملا بيضرر است و روش تاثيرگذاري آن بر بدن دقيقا شبيه سير است. اين آبنباتها نيز مثل گياه سير ترکيبي دارند که بدن انسان به راحتي ميتواند آنها را تجزيه کند و به همين دليل بوي نهفته در اين ترکيبها از طريق منافذ پوست متصاعد ميشود.
ماده اصلي موجود در اين آبنباتها ?گرانيول? نام دارد که الکل اشباعشده مايع و معطر و يک ترکيب طبيعي است که در گياهاني شبيه گل رز، بنفشه و وانيل يافت ميشود. با مکيدن و خوردن اين آبنباتها که در ضمن حاوي شکر نيستند، ظاهرا بدن ما به يک بطري عطرافشان بدل ميشود.و ديگر نيازي به استفاده از عطر و ادکلن هاي متنوع و گرانقيمت نيست.