خانه
2.45K

آیا قهوه سبز برای لاغری موثر است؟

  • ۱۲:۵۳   ۱۳۹۵/۶/۲۵
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    با وجود اثرات متعدد قهوه سبز بر کنترل بیماری‌های کبدی، سنگ کیسه صفرا، دیابت، فشارخون و ... مصرف مقادیر فراوانی از آن عوارضی را به همراه دارد.

    آیا قهوه سبز برای لاغری موثر است؟

    اخیراً مکمل‌هایی با نام قهوه سبز به بازار وارد شده‌اند که عنوان چربی‌سوز در آن‌ها بسیار خودنمایی می‌کند و افرادی که به دنبال لاغری کم دردسر هستند به راحتی در دام این تبلیغات فریبنده می‌افتند؛ اما اینکه منشأ این قرص‌ها چیست؟ آیا واقعاً بر لاغری اثر دارد؟ عوارضی دارد یا خیر و ... سۆالاتی هستند که ذهن را مشغول می‌کند. در این مقاله سعی داریم تا از اثرات این گیاه بر لاغری مطالبی را عنوان کنیم.

    قهوه سبز و لاغری

    تولیدکنندگان مکمل‌های قهوه سبز ادعا می‌کنند که این گیاه دارای اثرات کاهش وزن می‌باشد. ذکر این نکته ضروری است که علت اصلی کاهش وزن قهوه معمولی محتوای بالای کافئین در آن می‌باشد. در حقیقت کافئین باعث سرکوب چربی‌سازی و نیز تحریک چربی‌سوزی در بدن می‌شود. همچنین سطح انرژی بدن را افزایش می‌دهد و اثرات گرمازایی دارد؛ اما کافئین موجود در قهوه سبز بسیار کمتر از قهوه معمولی است و کمتر از آن است که بتوان علت اثرات لاغری این گیاه را به آن نسبت داد. این تولیدکنندگان عقیده دارند مواد شیمیایی دیگر موجود در این گیاه مانند کلروژنیک اسید علت اثرات لاغرکننده این گیاه است که البته مطالعات متعدد، اثر کلروژنیک اسید را به عنوان آنتی‌اکسیدان، ضد سنگ صفرا، کاهنده قند خون، کاهنده فشارخون و ... ثابت کرده‌اند؛ اما اثر کلروژنیک اسید بر کاهش وزن نیاز به تحقیقات بیشتری دارد و نمی‌توان با اطمینان از اثر آن بر لاغری سخن گفت.

    راز لاغری به وسیله مکمل‌های قهوه سبز

    بسیاری از محصولاتی که به عنوان مکمل قهوه سبز خالص و به صورت قرص به فروش می‌رسند، از مواد دیگری تشکیل یافته‌اند و علاوه بر عصاره قهوه سبز، از افزودنی‌ها و پرکننده‌ها تشکیل یافته‌اند که هر یک از آن‌ها اثرات جانبی فراوانی را به همراه خواهند داشت و نیز مقداری کافئین هم به منظور افزایش اثربخشی به آن افزوده‌اند. پس اگر به دنبال لاغری با یک گیاه کم خطر و طبیعی می‌باشید نمی‌توانید به این مکمل‌ها اعتماد کنید. همان طور که گفته شد قهوه سبز خالص دارای مواد چربی سوز فوق‌العاده نمی‌باشد و شرکت‌های تولیدکننده این مکمل‌ها با افزودن کافئین به آن‌ها، چربی‌سوزی آن‌ها را تضمین می‌کنند و ادعا می‌کنند که مصرف ۸۰- ۲۰۰ میلی‌گرم از عصاره قهوه سبز که در این قرص‌ها وجود دارد؛ در طی ۱۲ هفته، آن هم در صورت رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی وزن افراد کاهش می‌یابد.

    قهوه سبز و تشدید بیماری‌های قلبی

    با وجود تمام اثرات مفید قهوه سبز بر سلامتی مصرف مقادیر زیادی از آن عوارضی را به همراه دارد. از مهم‌ترین عوارض آن افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌باشد. کلروژنیک اسید و کافئین موجود در مکمل قهوه سبز میزان هموسیستئین پلاسما را افزایش می‌دهند که افزایش این ماده بیماری قلبی را به همراه دارد. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مقادیر زیادی کلروژنیک اسید در مدت زمان کوتاه باعث افزایش هموسیستئین پلاسما می‌شود. ماده دیگر موجود در قهوه سبز با نام دیترپنس باعث افزایش سطح کلسترول می‌شود و افزایش سطح کلسترول، مستقیماً بر ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط است.

    عوارض قهوه سبز

    قهوه سبز به دلیل دارا بودن کافئین، دارای عوارض متعدد می‌باشد و مصرف آن بی‌خطر نیست. البته میزان کافئین آن کمتر از قهوه معمولی است؛ اما مصرف مقادیر فراوانی از قهوه سبز نیز عوارض ذکرشده در زیر را به همراه خواهد داشت:

    اختلالات مرتبط با سیستم عصبی:مانند بی‌خوابی، سردرد، اضطراب، عصبی شدن، بی‌قراری، زنگ زدن در گوش و...

    اختلالات مرتبط با سیستم گوارشی:مانند سندرم روده تحریک‌پذیر، مشکلات معده‌ای، اسهال، استفراغ، تهوع و ...

    عود کردن بیماری گلوکوم:زیرا کافئین موجود در قهوه سبز فشار ناشی از سلول‌های داخلی را بر روی چشم، افزایش می‌دهد.

    افزایش سطح کلسترول:کافئین تصفیه نشده سطح کلسترول را افزایش می‌دهد.

    شکستگی استخوان در نتیجه استئوپروز:کافئین و سایر ترکیبات موجود در قهوه سبز مقدار آزاد شدن کلسیم از استخوان‌ها را افزایش می‌دهند که نهایتاً از طریق ادرار دفع می‌شود. این مسئله باعث ضعیف شدن استخوان‌ها می‌شود. افراد مبتلا به استئوپروز باید مصرف کافئین خود را به کمتر از ۳۰۰ میلی‌گرم در روز کاهش دهند (۲-۳ فنجان قهوه در طی روز). این مسئله بالأخص در دوران یائسگی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

    ملاحظات

    در زنان باردار و شیرده بهتر است قهوه سبز مصرف نشود.

    افراد مبتلا به بیماری‌های انعقادی از مصرف آن اجتناب کنند.

    با فاصله حداقل ۲ ساعت از مصرف مکمل‌های حاوی روی و آهن مصرف شود زیرا قهوه سبز از جذب روی و آهن جلوگیری می‌کند.

    همراه داروهای ضددیابت نباید مصرف شود زیرا کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز، اثر این داروها را تشدید می‌کند.

  • leftPublish
  • ۱۲:۵۵   ۱۳۹۵/۶/۲۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    فوت و فن لاغری سریع با مصرف قهوه سبز

    نتیجه تصویری برای قهوه سبز

    چربی‌سوزی قوی، کاهش اشتهای موثر، سریع‌الاثر بودن، کاهش وزن باور نکردنی، انرژی‌دهنده در طول روز و بدون اثرات منفی و... ازجمله خواصی است که برای این قهوه سبز عنوان می‌شود.

    فوت و فن لاغری سریع با مصرف قهوه سبز

    «هیچ رژیمی لاغرم نمی‌کند، هیچ ورزشی نتوانسته چند کیلو اضافه‌وزن مرا کم کند، قرص‌های لاغری زیادی را مصرف کرده‌ام  اما نتیجه‌ای نداشته و...» اینها جملاتی هستند که ممکن است روزانه از زبان افراد زیادی بشنوید. 

    کسانی که نتوانسته‌اند به وزن دلخواه خود برسند و به‌دنبال راهی معجزه‌آسا برای کاهش وزن هستند. در این میان ممکن است عده‌ای از خواص معجزه‌آسای قهوه سبز در لاغری برای‌تان بگویند و شما را تشویق کنند که روزی چند فنجان قهوه سبز بنوشید تا بدون هیچ زحمتی چند کیلو در ماه وزن کم کنید. 

    چربی‌سوزی قوی، کاهش اشتهای موثر، سریع‌الاثر بودن، کاهش وزن باور نکردنی، انرژی‌دهنده در طول روز و بدون اثرات منفی و... ازجمله خواصی است که برای این نوشیدنی عنوان می‌شود. خواصی که ممکن است وسوسه‌تان کند حداقل برای مدتی هم که شده آن را امتحان کنید. اما آیا این خواص  واقعیت دارد و خوردن قهوه سبز لاغر می‌کند؟ برای اینکه بدانید این گفته‌ها صحت دارد یا خیر، با دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه گفت‌وگو کرده‌ایم.

    اغراق نکنید لطفا!

    دکتر کوروش جعفریان در گفت‌وگویی درباره خواص شگفت‌انگیز لاغری که برای قهوه سبز عنوان می‌شود، این‌طور توضیح می‌دهد: متاسفانه اکثر افراد درباره خواص مواد غذایی اغراق‌آمیز صحبت می‌کنند. به این معنی که اگر ماده‌ای ممکن است روی لاغری تاثیر داشته باشد، به‌طور اغراق‌آمیز آن را به‌عنوان اکسیر لاغری معرفی می‌کنند. مثلا عنوان می‌کنند که خوردن فلان ماده غذایی می‌تواند تا چندین کیلو در ماه کاهش وزن را ایجاد کند. 

    همین اتفاق هم درباره قهوه سبز روی داده است. سوال این است که اگر واقعا این‌طور است و خوردن قهوه سبز واقعا چند کیلو در ماه لاغری ایجاد می‌کند،  چرا متخصصان به جای رژیم‌های برنامه‌ریزی شده و طولانی‌مدت لاغری، نوشیدن چندین فنجان قهوه سبز در روز را توصیه نمی‌کنند؟ مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده بحث لاغرکنندگی قهوه سبز را مطرح کرده است اما به لحاظ علمی با یک مطالعه نمی‌توان به قطعیت رسید. 

    قهوه سبز تاثیر دارد اما معجزه نمی‌کند

    آنچه حقیقت دارد این است که قهوه سبز اگر به‌طور معقول مصرف شود، می‌تواند منافعی داشته باشد. یکی از خواص قهوه سبز این است که تا حدی باعث کاهش اشتها می‌شود. مهم‌تر از آن، چیزی که درباره قهوه سبز گفته می‌شود این است که قهوه به‌دلیل دارا بودن کافئین، می‌تواند تا حدی متابولیسم بدن را افزایش دهد. همین افزایش متابولیسم، چربی‌سوزی را افزایش می‌دهد، بنابراین واقعیت این است که قهوه سبز روی کاهش وزن تاثیر دارد اما این خاصیت زمانی است که قهوه به‌طور منطقی مصرف شود. به‌علاوه این تاثیرات به شکل اعجاب‌انگیز نیست و نمی‌تواند کاهش وزن چند کیلو در ماه ایجاد کند.

    خواص قهوه سبز

    ویژگی دیگر قهوه سبز این است که حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان قوی است. مطالعات نشان داده که این آنتی‌اکسیدان می‌تواند به تنظیم فشار‌خون کمک کند. به‌علاوه این نوشیدنی به مقاومت نسبت به انسولین و کنترل قند خون کمک می‌کند. قهوه سبز حتی تا‌حدی برای دفع صفرا و به‌دنبال آن کاهش کلسترول در بدن هم مفید است. علاوه بر موارد ذکر شده، گفته می‌شود که قهوه سبز مانع جذب برخی قندها می‌شود. 

    در‌نتیجه اختلال در جذب قندها، انرژی زیادی وارد بدن فرد نمی‌شود و لاغری اتفاق می‌افتد. تمام این خواص لاغری درباره قهوه سبز گفته می‌شود اما اینکه چقدر واقعیت دارد باید تحقیقات و مطالعات بیشتری انجام شود. اما باتوجه به همین خواص هم سوال این است که آیا می‌توانیم هر اندازه که خواستیم قهوه مصرف کنیم؟ باید بدانید که برای کسب خواص مفید قهوه سبز باید آن را در حد منطقی مصرف کنید وگرنه به جای فایده، ضرر می‌بینید.

    لطفا زیاد نخورید

    دکتر جعفریان می گوید: اگر قهوه سبز بیش از اندازه مصرف شود نه تنها مفید نیست بلکه مشکلات زیادی را به‌دنبال خواهد داشت. مصرف افراطی این نوشیدنی باعث افزایش ماده در خون می‌شود که یکی از عوامل سفت شدن دیواره قلب و عروق است. یعنی قهوه‌ای که می‌تواند برای بدن مفید باشد، با مصرف افراطی به یک ماده ایجاد کننده بیماری‌های قلبی تبدیل می‌شود. 

    به‌علاوه حتما می‌دانید که اکثر افراد بر‌اثر مصرف قهوه مشکلات گوارشی پیدا می‌کنند، بنابراین کسی که مشکل گوارشی مثل ریفلاکس یا روده تحریک‌پذیر دارد با مصرف قهوه به وخیم‌تر شدن اوضاع خود دامن زده است. بسیاری از افراد هم هستند که با نوشیدن یک فنجان قهوه حتی ممکن است نتوانند یک شبانه‌روز به خواب بروند. اختلال در خواب هم یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد قهوه است. مقدار زیاد قهوه به‌شدت اضطراب‌آور است؛ مشکلات بی‌قراری و... از مشکلات خلقی افرادی است که به‌طور افراطی قهوه می‌خورند به این امید که لاغر شوند. 

    همچنین لازم است بدانید که اگرچه قهوه می‌تواند نقش مثبتی در کاهش کلسترول خون داشته باشد؛ اما در قهوه ترکیبی وجود دارد که مصرف بیش از اندازه آن کلسترول خون را افزایش می‌دهد. فشار به سلول‌های داخل چشم یکی دیگر از عوارض مصرف بیش از حد کافئین است. مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند باعث دفع کلسیم نیز شود که همین موضوع در دراز‌مدت پوکی استخوان را به‌وجود می‌آورد. 

    جور دیگر باید دید

    حتما باید یک نگاه معقول و منطقی نسبت به همه غذاها داشته باشید و تاثیرات عجیب و غریب از هیچ خوراکی نخواهید. با صحبت‌های وسوسه‌کننده نمی‌توان با مشکلات برخورد کرد. حتی اگر یک خوراکی برای حل مشکلی مفید است باید آگاهی داشته باشیم که 10مشکل دیگر اضافه نمی‌کند، پس از آن باید درباره مصرف آن تصمیم گرفت. 

    هرگز زیاده روی نکنید

    معتقدم در روز نباید بیش از دو فنجان قهوه مصرف کرد، در این صورت می‌توان از فواید آن بهره گرفت. اما این یک موضوع کلی است؛ مهم این است که در همان دو فنجان قهوه چقدر کافئین وجود دارد. ممکن است یک قهوه کافئین کمی داشته باشد و بتوان بیش از دو فنجان در روز نوشید. اما قهوه دیگری میزان کافئین بالایی داشته باشد و بیش از یک فنجان در روز نتوان مصرف کرد. این است که میزان کافئین مصرفی بسیار مهم‌تر از تعداد فنجان‌های قهوه در روز است. 

    حقیقت چیست؟

    معتقدم هیچ غذایی لاغر‌کننده نیست؛ در حقیقت غذاهای مختلف فقط ممکن است روی لاغری تاثیر‌گذار باشند. مثلا تصور این است که آب کرفس باعث لاغری می‌شود اما این‌طور نیست. در حقیقت وقتی میزان زیادی کرفس می‌خورید حجم معده خود را با فیبر پر می‌کنید. فیبر دیر هضم می‌شود، بنابراین زمان بیشتری احساس سیری خواهید کرد. به‌همین ترتیب غذای کمتری می‌خورید و انرژی کمتری دریافت کرده و لاغر می‌شوید. 

    بنابراین همان‌طور که دیدید کرفس به خودی خود لاغر‌کننده نیست، بلکه به‌طور غیر‌مستقیم این کار را انجام می‌دهد. ثابت شده که کافئین می‌تواند باعث افزایش سوخت‌وساز شود اما در این مورد هم صحبت‌های زیادی وجود دارد. من درباره کافئین معتقدم که پس از مدتی نوشیدن قهوه، ممکن است بدن نسبت به آن عادت کند و دیگر اثر افزایشی در سوخت‌و‌ساز نداشته باشد. 

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان