خانه
9.19K

آیا میدانید تهوع بارداری نشانه هوش بالای جنین است !

  • ۱۲:۴۷   ۱۳۹۴/۷/۵
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    به نظر می رسد تهوع صبحگاهی در دوران بارداری ناشی از وضعیت هورمونی بدن مادر بوده و هوش کودک را تحت تاثیر قرار می دهد.
    حالت تهوع به ویژه در صبحگاه یکی از علایم اولیه بارداری است. این حالت ناخوشایند که ویار نام دارد، در اغلب خانم های باردار مشاهده می شود.
     این اختلال گرچه مشکلاتی را برای مادر باردار ایجاد می کند، اما می تواند نشانه ضریب هوشی بالا در فرزندی باشد که او در راه دارد.
     محققان بیمارستان کودکان در تورنتو (کانادا) نشان دادند تهوع صبحگاهی در دوران بارداری نشانه خوبی بوده و هوش بالای جنین را به اثبات می رساند.
     برای انجام این مطالعه، پژوهشگران 120 زن را كه در گذشته در دوران بارداری خود تهوع و دل‌آشوبه صبحگاهی را تجربه كرده بودند، انتخاب نموده و پس از آن از كودكان این زنان كه بین 3 تا 7 سال سن داشتند، آزمایشات استانداردی برای ارزیابی بهره هوشی به عمل آوردند.
     نتایج این تحقیق نشان داد کودکان مادرانی كه در زمان بارداری ویار صبحگاهی داشتند، نمرات بالاتری كسب کرده و در آزمون های مربوطه موفق تر عمل می کنند.
     به نظر می رسد تهوع صبحگاهی در دوران بارداری ناشی از وضعیت هورمونی بدن مادر بوده و هوش کودک را تحت تاثیر قرار می دهد.
     8 توصیه به مادران باردار برای تولد بچه های باهوش
    شاید باور نکنید اما حتی قبل از اینکه متوجه بارداری خود شوید و آزمایش بارداری بدهید، مغز کودک شما در حال شکل گیری است. لوله های عصبی و ساختمان هایی که برای رشد اعصاب و ستون نخاعی ضروری هستند، در هفته پنجم دوره قاعدگی، پس از اینکه شما متوجه توقف قاعدگی تان شدید، شروع به شکل گیری می کنند.
     سپس تکامل مغزی کودک به سرعت ادامه می یابد. به خاطر همین است که شما دراولین هفته های بارداری به شدت احساس خستگی می کنید.
    تا حالا به این فکر کرده اید که چگونه می توان از همان زمانی که جنین در شکم مادر است هوش او را افزایش داد؟ پس به توصیه های زیر توجه کنید.


     1- چکاپ ها را جدی بگیرید
    بهتر است قبل از اینکه تصمیم به بارداری بگیرید، از سلامت کلی خود مطمئن شوید. با انجام آزمایش خون و ادرار می توانید متوجه شوید که در کجای طیف سلامتی هستید. بعد از بارداری هم حتما با مراجعه به پزشک، از سلامت خود و جنین تان مطمئن شوید.
    گاهی آزمایش ادرار برای آگاهی از مسمومیت بارداری لازم است. مسمومیت بارداری در صورتی که مورد غفلت واقع شود می تواند سبب زایمان زودرس شود.
    اگر به طور پیشرونده شکم تان بزرگ نشود، ممکن است علامتی از این باشد که خون و موادمغذی کافی به جنین نمی رساند و ممکن است شما در معرض خطر مسمومیت بارداری باشید. کودکانی که خیلی زودتر از موعد متولد می شوند ممکن است در معرض خطر عوارض جدی مغزی باشند.
     2- با جنین صحبت کنید
    محققان معتقدند که جنین در شکم مادرش هر آنچه در دنیای بیرون اتفاق می افتد را می شنود و همه اینها به نوعی روی مغزش تاثیر می گذارد. مطالعات نشان می دهد نوزادان به طرف صدای مادر برمی گردند و این نشان می دهد نه تنها آنها دنیای بیرون را می شنوند، بلکه بین صداهای غریبه و آشنا را هم تمایز قایل می شوند. حتی اگر برایش کتاب نخوانید، وقتی او در رحم مادر لگد می زند و می چرخد، چیزهایی در مورد محیط اطرافش یاد می گیرد و این برای فرآیند یادگیری ضروری است.
    همه این تجربه ها رشد و تماس سلول های مغزی را تحریک می کند و تماس سلول های مغزی یعنی آمادگی برای آموختن. پس سعی کنید پس از هفته بیستم بارداری، کتاب برایش تا حس شنوایی او تقویت شود. برایش در پایان روز لالایی بخوانید. این کار هم به خودتان و هم به او آرامش می دهد.
     3- آرام و صبور باشید
    بارداری دوران پراسترسی است. شاید ممکن باشد کارهای زیادی را در یک دوره کوتاه انجام دهید، بنابراین سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. زندگی بدون استرس نه تنها بارداری را راحت تر می کند بلکه برای کودک متولدنشده تان هم مفید است.
    گفته می شود، تولید زیاد هورمون های استرس در بدن مادر می تواند تاثیر منفی روی تکامل جنین داشته باشد. هورمون استرس با زایمان زودرس هم ارتباط دارد.
    حتی اگر کودک سر موقع متولد شود، بین هورمون استرس و بارداری و اشکال در فرآیند یادگیری و توجه و اضطراب در کودک ارتباط وجود دارد.
    استرس صرفا به معنای ناراحتی روحی مادر نیست، بلکه فشار کاری زیاد و خستگی مفرط بدنی نیز برای بدن نوعی استرس تلقی می شود و تاثیرات منفی زیادی بر جنین می گذارد
    بررسی ها نشان داده مادرانی که در دوران بارداری آرامش دارند، نسبت به آنهایی که در این دوران استرس دارند، فرزندانی با بهره هوشی بالاتر به دنیا می آورند.
    چنانچه مادر در دوران بارداری تحت فشار روحی و اضطراب باشد نه تنها فرزند از نظر رشد طبیعی جسمی دچار مشکل شده و عموما با وزن کمتر متولد می شود، بلکه از نظر بهره هوشی نیز در سطح پایین تری خواهد بود.
    درعین حال استرس مادران در دوره بارداری منجر به تولد کودک نا آرام و بی قرار شده و حتی در مواردی که فشار های روحی افزایش یابد، ممکن است بارداری به انتها نرسد و مادر دچار سقط جنین شود.
     متخصصان عقیده دارند جنین متاثر از تغییرات هورمونی مادر مراحل رشد خود را پشت سر می گذارد و استرس مادر موجب افزایش ترشح کورتیزول یا همان هورمون استرس شده و موجب کاهش ضریب هوشی کودک می شود.
    البته لازم به ذکر است استرس صرفا به معنای ناراحتی روحی مادر نیست، بلکه فشار کاری زیاد و خستگی مفرط بدنی نیز برای بدن نوعی استرس تلقی می شود و تاثیرات منفی زیادی بر جنین می گذارد.
    به همین دلیل توصیه می شود مادران باردار در این دوران از نظر جسمی و روحی آرامش بیشتری داشته باشند و از نظر کارهای بدنی نیز بیش از حد به خود فشار نیاورند تا فرزندانی سالم و با نشاط و باهوش داشته باشند.

     تهوع بارداری,حالت تهوع بارداری

     4- دور سیگار و الکل خط بکشید
    اگر قبل از بارداری الکل و سیگار مصرف می کردید، وقتی خبر بارداری خود را می شنوید حتما باید نوشیدن الکل را کنار بگذارید و سیگارتان را هم ترک کنید. قبل از اینکه کبد شما بتواند الکل را از بین ببرد، از جفت عبور کرده و به جنین می رسد. کبد جنین هم هنوز آنقدر کارآمد نیست تا بتواند الکل را متابولیزه کند، بنابراین دچار آسیب های جدی می شود. نوشیدن الکل علاوه بر اینکه جنین را در معرض خطر نشانگان الکل جنینی قرار می دهد، بلکه می تواند سبب عقب افتادگی ذهنی و مشکلات یادگیری و رفتاری در جنین شود.
    5- رژیمی مناسب داشته باشید
    بارداری زمانی برای رژیم لاغری نیست. غذاهای سالم بخورید و رژیمی متعادل و متنوع انتخاب کنید که سرشار از پروتئین، غلات کامل، حبوبات، میوه و سبزی باشد. گرسنگی به خودتان ندهید، چرا که با این کار کودک خود را در معرض خطر تاخیر تکامل گفتاری و حرکتی و کاهش ضریب هوشی قرار داده اید.
     6- قرص ویتامین را فراموش نکنید

    مولتی ویتامین هایی که برایتان توسط پزشک تجویز می شود سرشار از موادی است که جنین برای رشدونمو به آنها احتیاج دارد. اسیدفولیک مهم ترین ماده برای تکامل مغزی جنین در حال رشد است، چرا که این ماده خطر بیماری اسپینا بیفیدا و سایر مشکلات عصبی را در کودک کاهش می دهد. همه زنان در دوران باروری باید روزانه 400 میکروگرم قرص اسیدفولیک مصرف کنند تا مطمئن شوند که مقدار کافی از این ماده هنگام بارداری در بدنشان موجود است.
    تحقیقات نشان می دهد گرمای زیاد و دوش گرفتن با آب خیلی داغ در دوران بارداری، سبب نقایص لوله عصبی نوزاد می شود. بنابراین از دوش گرفتن با آب خیلی داغ، سونا و حمام بخار خودداری کنید

    7- زیر نظر پزشک تان ورزش کنید
    ورزش استرس شما را کاهش می دهد. خطر مسمومیت بارداری که منجر به زایمان زودرس می شود هم با ورزش کردن کمتر می شود. طبق مطالعه محققان آمریکایی کالج پزشکی ورزش، مادرانی که در بارداری ورزش می کنند، مثلا یوگا انجام می دهند یا پیاده روی می کنند، سیستم عصبی کودکان آنها بلافاصله بعد از زایمان سریع تر متکامل می شود. در سن 5 سالگی نمره آنها در آزمون های هوش و زبان بالاتر است. پس وقتی باردارید، حداقل 30 دقیقه در روز ورزش ملایم انجام دهید.
     8- دوش آب داغ نگیرید
    تحقیقات نشان می دهد گرمای زیاد و دوش گرفتن با آب خیلی داغ در دوران بارداری، سبب نقایص لوله عصبی نوزاد می شود. بنابراین از دوش گرفتن با آب خیلی داغ، سونا و حمام بخار خودداری کنید.
    در اوایل بارداری تب بالا با بروز مشکلاتی در تکامل سیستم عصبی جنین ارتباط دارد. بنابراین وقتی فردی دوش آب داغ هم می گیرد دمای بدنش بالا می رود. اگر دما بیش از 38.8 درجه بالا رود، می تواند چنین مشکلاتی را برای جنین ایجاد کند.

  • leftPublish
  • ۱۲:۴۹   ۱۳۹۴/۷/۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    حدود نیمی از خانم‌های باردار هم از حالت تهوع و هم از استفراغ رنج می‌برند، یک‌چهارم آن‌ها فقط حالت تهوع دارند و یک‌چهارم دیگر از خانم‌های خوش شانس هیچ کدام از این حالت‌ها را ندارند.


    رئیس انجمن علمی مامایی ایران با بیان اینکه علت تهوع دوران بارداری افزایش هورمون‌های HCG و پروژسترون است، گفت: زنان باردار برای پیشگیری از تهوع دوران بارداری زنجبیل تازه، نان خشک و ویتامین B6 مصرف و تاحد ممکن از استرس بپرهیزند.

    ناهید خداکرمی با اشاره به دلایل تهوع و استفراغ دوران بارداری، اظهار داشت: از زمان تشکیل جفت و ارتباط آن با خون مادر هورمون‌هایی توسط جفت و تخمدان ترشح می‌شود که برای نگهداری جنین لازم است. این هورمون‌ها HCG یا هورمون بارداری و پروژسترون هستند که در دوران بارداری افزایش می‌یابد و موجب تهوع می‌شود.

    عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: زنانی که در سیکل قاعدگی خود حالت تهوع را تجربه می‌کنند در دوران بارداری تهوع بیشتری خواهند داشت چرا که در دوران قاعدگی نیز ترشح پروژسترون بالا بوده و این موضوع موجب حالت تهوع می‌شود.

    * علت اصلی تهوع دوران بارداری ناشناخته است

    رئیس انجمن علمی مامایی ایران گفت: هر چند علت اصلی تهوع دوران بارداری ناشناخته است اما می‌توان آن را به افزایش ترشح هورمون‌های دوران بارداری و پروژسترون ارتباط داد همچنین تهوع دوران بارداری در زنانی که جنین دوقلو دارند و جفت آنها حالت تهاجمی پیدا کرده تهوع و استفراغ دیده می‌شود.

    * تهوع و استفراغ تا 3 ماهه اول بارداری طبیعی است

    خداکرمی اظهار داشت: تهوع و استفراغ دوران بارداری تا سه ماهه اول آن تا حدودی طبیعی محسوب می‌شود چرا که بعد از آن بدن مادر با هورمون‌های این دوران تطابق پیدا می‌کند و نه تنها بالا نمی‌رود بلکه شروع به کم شدن می‌کند.

    وی افزود: تهوع و استفراغ دوران بارداری به ندرت تا پایان آن ادامه پیدا می‌کند همچنین گروهی از زنان هستند که به علت بالا بودن هورمون‌های دوران بارداری تهوع و استفراغ سراسر بارداری را تجربه می‌کنند هر چند که این مورد نادر است.

    رئیس انجمن علمی مامایی ایران اظهار داشت: چنانچه تهوع و استفراغ دوران بارداری قطع شده است اما در ماه‌های آخر حادث شد نباید آن را به حساب طبیعی بودن آن گذاشت و حتماً باید آن را بررسی کرد. برخی عوارض دیگر مانند بیماری‌های گوارشی یا برخی بیماری‌های زمینه‌ای و فشار خون بالا می‌تواند در ایجاد تهوع و استفراغ ماه‌های آخر بارداری مؤثر باشد.

    * استرس‌ زیاد تهوع و استفراغ دوران بارداری را افزایش می دهد

    عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان تأثیر فشارهای روانی بر ایجاد تهوع و استفراغ دوران بارداری گفت: استرس‌های زیاد می‌تواند موجب افزایش تهوع و استفراغ دوران بارداری شود همچنین زنانی که از نظر روحی و روانی آمادگی بارداری را نداشته‌اند نیز دچار این حالات می‌شوند.

    وی افزود: زنانی که انتظار به دنیا آمدن جنسیت خاصی را دارند اما پس از انجام سونوگرافی متوجه می‌شوند جنسیت فرزندشان با آنچه که دوست داشتند متفاوت است نیز دچار تهوع و استفراغ دوران بارداری می‌شوند چرا که این موضوع می‌تواند موجب ایجاد استرس در آنها شود.

    * سبک زندگی‌تان را تغییر دهید

    خداکرمی با توصیه بر تغییر سبک زندگی برای داشتن بارداری سالم و زایمانی کم‌خطر اظهار داشت: تغییر سبک زندگی با مدیریت استرس و روش‌هایی مانند آرام‌سازی عضلانی می‌تواند تهوع و استفراغ دوران بارداری را کاهش دهد همچنین زنانی که آرامش بیشتری دارند و از روش‌هایی مانند طب فشاری که بر اساس آن نقطه‌ای در بالای مچ دست وجود دارد که فشار آن می‌تواند حملات تهوع دوران بارداری را کاهش دهد، استفاده می‌کنند قادر خواهند بود تهوع و استفراغ این دوران را کاهش دهند.

    * از زنجبیل تازه و غذاهای کم‌حجم استفاده کنید

    رئیس انجمن علمی مامایی ایران گفت: مصرف زنجبیل تازه، اجتناب از مصرف غذاهایی که موجب نفخ می‌شوند و استفاده از غذاهایی با حجم کم و فواصل کوتاه در کاهش تهوع و استفراغ دوران بارداری مؤثر است.

    وی افزود: همچنین بهتر است بعد از بیدار شدن نان خشک یا تُست استفاده کنند، سیرابی و شیردان و غذاهایی که سرشار از ویتامین B6 و به طور کلی ویتامین‌های گروه B هستند در کاهش تهوع و استفراغ دوران بارداری مؤثرند.

    * تا حد ممکن از مصرف دارو بپرهیزید

    خداکرمی گفت: مصرف دارو را توصیه نمی‌کنیم مگر اینکه تهوع و استفراغ تا حدی باشد که فرد دچار کم‌آبی شود.

    وی خاطرنشان کرد: چنانچه تهوع و استفراغ در دوران بارداری زیاد باشد باید به ماما مراجعه شود زیرا لازم است میزان سدیم و پتاسیم بدن بررسی شود و در مواقعی نیز که تهوع و استفراغ شدید باشد نیاز به بستری شدن وجود دارد.

  • ۱۲:۵۲   ۱۳۹۴/۷/۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    این خوراکی‌ها، تهوع مادر را از بین می‌برند

    بی دلیل نیست که می گویند بهشت زیر پای مادران است؛ چون از همان لحظات اول، یعنی از زمان بسته شدن نطفه کودک، دردسرهای مادر شروع می شود و دوران سخت بارداری و محدودیت ها و مشکلات آن اولین مرحله گرفتاری مادر است. اگرچه همه این گرفتاری ها در نهایت برای مادر شیرین و لذت بخش است ولی خب، از سرگذراندن شان هم کار راحتی نیست.
    ویار داشتن، یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است که بیشتر مادران تجربه اش می کنند. البته ویار انواع مختلفی دارد ولی معمولا از الگوی خاصی پیروی می کند و راه حل های مشخصی هم دارد. در گفتگو با دکتر سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، کوشیده ایم نحوه برخورد با این عارضه طبیعی دوران بارداری را جویا شویم.
    منظور از ویار در این جا، دو نوع حالت مختلف در دوران بارداری است. مفهوم اولی که دکتر کشاورز، برایمان شرح می دهد، همان تمایلات مادر به خوردن مواد غذایی و غیرغذایی در دوران بارداری است که همه تا حدی با این حالت از ویار آشنا هستند: «مثلا مادر گاهی میل زیادی به خوردن ترشی، قره قوروت و لواشک دارد و گاهی تمایل به خوراکی های شیرین. البته خوردن این مواد غذایی در حدی که تعادل تغذیه ای زن باردار را به هم نزند، اشکالی ندارد. اما بعضی اوقات مادران باردار همین مواد غذایی بی ضرر را آن قدر زیاد مصرف می کنند که تعادل غذایی شان به هم می خورد و این رفتار مضری است که اصلا توصیه نمی شود.»
    البته دکتر کشاورز به خانواده زنان باردار توصیه می کند که مواد غذایی طبیعی و سالم را که زن باردار هوس خوردن شان را دارد، تهیه کنند و در اختیارش قرار دهند چون: «تأمین ماده غذایی که زن باردار به آن تمایل دارد توسط خانواده، به خصوص همسر، از نظر روحی و روانی اهمیت زیادی دارد و نشانه حمایت عاطفی اطرافیان است ولی به این شرط که حتما حواس شان باشد که مادر باردار بیش از اندازه از این مواد مصرف نکند و برنامه غذایی اش مختل نشود.»
    گاهی هم زنان باردار به خوردن موادی تمایل پیدا می کنند که خوراکی نیستند. دکتر کشاورز درباره این نوع ویار می گوید: «گاهی تمایل مادر به خوردن گچ، خاک، مهر و نشاسته خیاطی است که این ویارها اغلب نشانه کمبود غذایی در بدن مادر است.
    کمبود موادی مثل آهن، کلسیم و روی می تواند دلیل این مشکل باشد. درنتیجه متعادل کردن رژیم غذایی با غذاهایی که منبع این مواد هستند یا تجویز مکمل های غذایی مثل مکمل آهن و کلسیم، می تواند این مشکل را کم کند. در این گونه موارد نباید اجازه داد که زن باردار به خوردن موادی از قبیل مهر و زغال اقدام کند چون نه تنها این مواد عوارض دارند بلکه باعث تشدید کمبود غذایی مادر هم می شوند.»
    دل به هم خوردگی در اوایل صبح
    تعریف دیگر ویار، تهوع صبحگاهی است که خیلی ها با آن آشنایی دارند و در بیشتر فیلم ها و سریال ها اولین نشانه عامیانه بارداری به حساب می آید. البته تعدادی از خانم های باردار این تهوع را تجربه نمی کنند ولی کم نیستند کسانی که چند هفته از دوران بارداری شان را با حالت تهوع می گذرانند.
     دکتر کشاورز درباره این نوع ویار می گوید: «۷۰ درصد مادران باردار، به خصوص در اولین بارداری شان این تهوع را تجربه می کنند. تهوع صبحگاهی اغلب در هفته چهارم بارداری شروع می شود و در هفته چهاردهم پایان می یابد. علت این تهوع تغییرات هورمونی است که در بدن مادر ایجاد می شود و نهایتا اختلالی است که در متابولیسم چربی به وجود می آید.
    لذا پزشک و متخصص تغذیه باید با ایجاد تغییراتی در برنامه غذایی این حالت را فرو نشانند.» اما دکتر کشاورز توصیه هایی برای کاهش تهوع صبحگاهی دارد، از جمله اینکه خانم های باردار، صبح به محض بیدار شدن و ترک رختخواب، کمی نان خشک یا بیسکویت بخورند. توصیه دیگر این که نیم ساعت قبل و نیم ساعت بعد از صبحانه و حتی در حین خوردن صبحانه، مایعات ننوشند چون نوشیدن مایعات تهوع را تشدید می کند.
    ضمن اینکه بهتر است تعداد وعده های غذایی را زیاد و مقدار غذای مصرفی در هر وعده را کم کنند یعنی به جای ۳ وعده، ۵ تا ۶ وعده کوچک غذا بخورند تا معده شان هیچ وقت خالی نماند چون خالی ماندن معده دستگاه گوارش را تحریک می کند.
     در ضمن زنان باردار باید از مصرف سیر، پیاز و کلم که ترکیبات گوگردی بودار و محرک دارند خودداری کنند. غذاهای سرخ کرده و چرب و سس دار هم به علت تشدید اسید معده، می توانند باعث تشدید حالت تهوع شوند.
     دکتر کشاورز می گوید: «ما به خانم های بارداری که ویار دارند توصیه می کنیم که موقع آشپزی پنجره ها را باز کنند که بوی حاصل از طبخ غذا بیرون برود تا معده شان را تحریک نکند. ضمن اینکه از عطرهای تند و محرک استفاده نکنند.» برای بعضی از خانم های باردارخوردن شیرینی ها و مواد نشاسته ای باعث کاهش حالت تهوع می شود، دکتر کشاورز در این باره می گوید: «گرچه ما مصرف مواد نشاسته ای و شیرینی جات را برای همه گروه های سنی محدود می کنیم ولی در مورد خانم های باردار چون مصرف شان کاهنده تهوع است، مصرف این مواد را آزادتر می گذاریم.»
    گوشت با چاشنی
    بعضی از خانم های باردار هم در خوردن یک سری مواد غذایی مثل گوشت، شیر و مرغ مشکل دارند و با خوردن این موادغذایی دچار تهوع می شوند. دکتر کشاورز در این باره می گوید: «اگر شیر چرب باشد طبیعی است که زن باردار دچار تهوع شود پس بهتر است شیر کم چرب مصرف شود. علاوه بر آن، خوردن شیر در قالب شیر موز و شیر کاکائو می تواند بوی آن را از بین ببرد.
    در مورد گوشت هایی هم که ممکن است خانم های باردار را اذیت کنند باید برای طبخ شان ترفندهایی را به کار برد که بویش گرفته شود مثل اضافه کردن چاشنی های بی ضرر از قبیل آب لیمو و آب نارنج. ضمن اینکه می شود به جای گوشت، مرغ و ماهی را جایگزین کرد ولی اگر حساسیت فرد در دوران بارداری به این خوراکی ها شدید باشد و نتواند هیچ کدام از آنها را مصرف کند به ناچار، باید از مکمل های آهن، کلسیم و روی استفاده کرد.»
  • ۱۲:۵۳   ۱۳۹۴/۷/۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    نحوه درمان حالت تهوع در دوران بارداری

    درمان پزشکی
    در بیشتر موارد، بیماری صبحگاهی نیازی به درمان ندارد. اما اگر حالت تهوع شما شدید باشد، پزشک قرص ویتامین ب6 و داروهای ضدتهوع برای شما تجویز می کند.

    اگر تهوع بارداری خیلی شدید باشد، بایستی در بیمارستان بستری شوید و با تزریق سرم و مصرف داروهای ضد تهوع درمان گردید.

    درمان های خانگی
    1- با دقت غذا بخورید.
    موادغذایی را که کربوهیدرات بالا و چربی کمی دارند و هضم آنها راحت است را بخورید. مصرف خوراکی های شور و نیز خوراکی های درای زنجبیل در کاهش تهوع مفیدند، مثل آبنبات زنجبیلی. از مصرف غذاهای چرب و پرادویه خودداری کنید.

    2- میان وعده بخورید.
    بعد از بیدار شدن از خواب هنگام صبح و قبل از بیرون آمدن از رختخواب، کمی نان تست خشک و یا بیسکوییت خشک بخورید. در طی روز هم کم کم چیزی بخورید تا اینکه یکدفعه صبحانه و ناهار و شام سنگینی بخورید. معده خالی، حالت تهوع را بدتر می کند.
    3- مایعات زیادی بنوشید.
    جرعه جرعه آب و یا نوشیدنی زنجبیلی بنوشید. مکیدن آبنبات سفت و یا تکه های یخ نیز مفید است.

    4- از تحریک کننده های تهوع دوری کنید.
    از مصرف خوراکی ها و بوییدن بوهایی که حالت تهوع شما را بدتر می کنند، خودداری کنید.

    5- هوای تازه را تنفس کنید.
    اگر هوا خوب است، پنجره خانه و یا محل کار خود را باز کنید تا هوای تازه وارد اتاق شما شود. اگر می توانید هر روز کمی در بیرون از خانه قدم بزنید.

    6- مراقب قرص ویتامین و املاحی که می خورید باشید.
    اگر بعد از مصرف قرص مولتی ویتامین مورد نیاز برای بارداری، حالت تهوع به شما دست داد، این قرص ها را قبل از خوابیدن در شب و یا همراه با یک خوراکی مصرف کنید. جویدن آدامس و یا مکیدن آبنبات سفت نیز بعد از مصرف قرص ویتامین مفید است.

    اگر این کارها موثر نبود، از پزشک خودتان بپرسید چطور می توانید قرص ویتامین و آهن مورد نیاز بارداری را مصرف کنید تا کمتر دچار حالت تهوع شوید.

    درمان های مکمل و جایگزین
    استفاده از برخی روش های طب مکمل، در بهبود تهوع بارداری مفید است، ولی قبل از استفاده از هر نوع گیاه دارویی و یا روش طب مکمل، با پزشک خودتان مشورت کنید تا ضرری برای شما نداشته باشد و در صورت اجازه ایشان، از این روش ها استفاده کنید.
    دستبند طب فشاری
    1- طب فشاری: دستبندهای مخصوص طب فشاری بدون نیاز به نسخه پزشک در داروخانه ها به فروش می رسند (تصویر کناری). اگرچه این دستبندها، درمان دروغین و کاذبی هستند، ولی در کاهش تهوع برخی زنان باردار مفید بوده اند.

    2- طب سوزنی: تاثیر طب سوزنی برای بهبود تهوع بارداری اثبات نشده است، اما در برخی زنان باردار موثر می باشد.

    3- زنجبیل: مکمل گیاه زنجبیل در کاهش تهوع برخی زنان باردار موثر است. بیشتر محققان معتقدند مصرف زنجبیل در بارداری ضرری ندارد، ولی برخی می گویند زنجبیل روی هورمون های جنسی جنین تاثیر می گذارد.

    4- هیپنوتیزم: اگرچه تحقیقات کمی در این رابطه صورت گرفته است، ولی تهوع برخی زنان باردار با روش هیپنوتیسم بهتر شده است.

    جلوگیری
    راه اثبات شده ای برای جلوگیری از تهوع بارداری وجود ندارد، اما مصرف قرص های ویتامین قبل از انعقاد نطفه مفید می باشد.

    تعدای از تحقیقات قدیمی نشان داده اند زنانی که موقع انعقاد نطفه (لقاح) و اوایل بارداری از قرص مولتی ویتامین استفاده کرده اند، کمتر دچار حالت تهوع شدید شده اند.

    مصرف قرص اسیدفولیک حداقل یک ماه قبل از بارداری و اوایل بارداری ( سه ماهه اول) از بروز نقص های لوله عصبی نوزاد مانند بیماری اسپینیا بیفیدا جلوگیری می کند.



  • ۰۹:۳۷   ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
    avatar
    مامان مانیا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|20254 |8895 پست
    زنجبیل واقعا تاثیر داره برای کاهش تهوع بارداری...من امتحان کردم خیلی خوب بود
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان