خانه
3.74K

بیماری «مول هیداتیفرم» یا بچه خوره چیست ؟

  • ۱۲:۵۱   ۱۳۹۳/۶/۹
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست



    بیماری «مول هیداتیفرم» که مردم به آن بچه خوره می گویند


    بیماری «مول هیداتیفرم» که مردم به آن بچه خوره می گویند، از عوارض بارداری غیرطبیعی است. در این بیماری به جای تشکیل جنین و جفت در رحم مادر، تنها جفت به وجود می آید که آن هم به صورت غیرطبیعی و سرطانی رشد می کند و منجر به مشکلاتی در مادر می شود. در این حالت خانم باردار با علائمی مثل خونریزی و لکه بینی به دنبال یکی دو ماه قطع پریود و البته با جواب آزمایش مثبت حاملگی می آید.


     

    از آنجا که در حال حاضر اکثر خانم های باردار پس از مثبت بودن آزمایش بارداری (و حتی گاهی قبل از انجام تست بارداری)، سونوگرافی انجام می دهند و در سونوگرافی نمای خاص بیماری مول هیداتیفرم دیده می شود، بیماری قبل از بروز علائم شناخته می شود. علائم دیگر بیماری شامل تهوع و استفراغ شدید، دفع بافت هایی از رحم به صورت خوشه انگور و گاه علائم پرکاری تیروئید مثل تپش قلب، تند شدن تعداد ضربان نبض، کاهش وزن وعدم تحمل گرما و سرما رخ می دهد.

     در معاینه گاه رحم بزرگ تر از سن حاملگی مورد انتظار است و در تخمدان ها کیست های بزرگ و متعدد لمس می شود. در سونوگرافی نمای خاص بیماری مول و در تخمدان ها هم کیست های بزرگ متعدد مشاهده می شود. مهم ترین یافته آزمایشگاهی میزان غیرطبیعی ماده ای است که تست بارداری را مثبت می کند. هیچ یک از علائم فوق قطعی نیست و بیمار می تواند کمترین علائم را داشته باشد و در سونوگرافی هم نمای دقیق بیماری دیده نشود. گاه بیماری به دنبال زایمان طبیعی، سقط یا حاملگی خارج از رحم هم اتفاق می افتد. در این موارد تشخیص بیماری با تست آزمایشگاهی بتااچ سی جی انجام می شود. این تست که معمولا ۲ هفته پس از پایان بارداری منفی می شود، در این بیماران پس از چند ماه هم منفی نمی شود و با توجه به آن و علائم دیگر بیمار و بررسی های دیگر می توان به نتیجه رسید و بیماری را شناخت.

     علت بروز این بیماری بارور شدن یک تخمک ناسالم توسط اسپرمی است که در این تخم اسپرم تکثیر می شود، اما بافت تخمک در این روند دخالت نمی کند و نتیجه این که به جای تشکیل جنین، تنها بافت جفتی آن هم به شکل غیرطبیعی ایجاد می شود. با احتمال کمتر گاهی دو اسپرم وارد یک تخمک شده و رشد می کنند و در موارد نادرتری دو اسپرم همراه با یک تخمک رشد کرده و بیماری مول ناقص را ایجاد می کنند که در این بیماری برخی از بافت های جنینی هم تشکیل می شود.

    همان طور که گفته شد این بیماری می تواند به دنبال سقط هم رخ دهد، برای همین بافت های حاصل از سقط را به آزمایشگاه پاتولوژی می فرستیم که از این نظر بررسی شوند و همین طور در کسی که به دنبال زایمان یا سقط خونریزی غیرطبیعی دارد، تست بتااچ سی جی انجام می شود تا اگر علت این بیماری است، تشخیص داده شود.

    دکتر ثریا عالمی

    جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان




    ویرایش شده توسط pari san در تاریخ ۹/۶/۱۳۹۳   ۱۲:۵۱
  • leftPublish
  • ۱۴:۰۹   ۱۳۹۳/۶/۹
    avatar
    MHANjOon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|17092 |8177 پست
    مرسی از اطلاعات خوبت که در اختیار بقیه میزاری استفاده کنن
  • ۱۵:۲۴   ۱۳۹۳/۶/۹
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    خواهش میکنم مهان جان . خیلی ها رو ما نمی دونیم و دردسر میشه . بد نبود که بگم
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان