خانه
14.8K

دستور غذاهای شب عید

  • ۱۳:۳۹   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    در این تاپیک، غذاهایی که شب عید درست میکنن رو براتون میزارم لطف کنید شما هم اگر غذایی در شهرتون مرسوم هست که دراین شب درست میکنن رو اینجا برایمون بزارید تا ما هم این غذاهای خوشمزه رو یاد بگیریم:
  • leftPublish
  • ۱۳:۴۴   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    سبزی پلو با ماهی:
    از رسوم ایرانی است که آخرین شب سال سبزی پلو با ماهی و شاید کوکو سبزی تهیه میکنند، عطر این غذای ساده و خوشمزه فضای خانه ها و محله ها را سرشار از امید به سالی پر از برکت و مهربانی مینماید.

    مواد لازم:
    برنج: 1 کیلو گرم
    شوید: 350 گرم
    جعفری: 250 گرم
    شنبلیله: 150 گرم
    گشنیز: 150 گرم
    سیر: 150 گرم
    ماهی: تعداد لازم 
    نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
    آرد سفید: به مقدار لازم 

    طرز تهیه:
    1 - برنج را همراه آب و نمک چند ساعت بخیسانید.
    2 - ماهی را همراه پیاز و نمک و فلفل و کمی روغن و یک عدد لیمو ترش بخوابانید تا مزه دار شود . برای این منظور زمان لازم برای ماهی های مختلف متفاوت است از 3 ساعت تا 7 -8 ساعت.
    3 - در قابلمه ای مناسب آب را به همراه نمک به جوش آورده و برنج را در آن بریزید چند قل که زد برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید . 
    4 - سبزی ها را پاک کرده و بشورید و بگذارید تا کامل خشک شود سپس خرد کرده ( برای خرد کردن از چاقوی تیز استفاده کنید که سبزی له نشود و آب نیندازد و به هیچ عنوان سبزی را برای خرد کردن در دستگاههای غذا ساز نریزید).
    5 - ته دیگ مناسب را ته دیگ قرار داده (میتوانید از برگ کاهو و یا نان استفاده کنید) و یک لایه برنج روی آن بریزید سپس یک لایه سبزی و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید سپس نصف پیمانه مخلوط آب و روغن روی برنج بریزید در قابلمه را بسته و زمانی که اولین بخار از برنج بلند شد دم کنی روی آن قرار داده و به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
    6 - ماهی ها را در مخلوط نمک و فلفل و آرد سفید بزنید و در روغن سرخ نمایید.
    7 - پس از دم کشیدن برنج آن را در ظرفی مناسب بکشید کمی روی آن روغن بدهید و همراه ماهی سرو نمایید .

    نکات:
    * برای تهیه سبزی پلو ماهی میتوانید از انواع ماهی و انواع روش های پخت ماهی استفاده کنید که این روش که ذکر گردید معمول ترین روش برای تهیه ماهی ساده است.
    * برای تهیه سبزی پلو از سیر حبه میتوان استفاده کرد اما سیر تازه عطر و بوی دیگری دارد میتوانید از تره فرنگی هم استفاده کنید.
    ویرایش شده توسط Nanayi joon در تاریخ ۱۹/۱۲/۱۳۹۱   ۱۳:۵۱
  • ۱۳:۵۰   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    رشته پلو:
    رشته پلو غذایی قدیمی و اصیل است که در گذشته به عنوان یک غذای رسمی در مهمانی های ایرانی طرفداران بسیاری داشته است . در شب بله برون هم رسم بوده است که خانواده عروس این غذا را تهیه میکردند و اعتقاد داشتند که برای شگون و رشته یابی !! باید همراه سایر غذاهای سنتی این غذا هم در سفره رنگینشان باشد .البته اصلی ترین حضور این غذا را باید در رسوم نوروز ایرانی جستجو کرد که این غذا را شب عید درست میکردند تا رشته کار امور در سال جدید بدست آید . پس شما هم برای شب عید از رشته امور غافل نشوید...

    مواد لازم:
    رشته پلویی: 400 گرم
    برنج:1 کیلو گرم
    گوشت چرخ کرده: 500 گرم
    کشمش پلویی: 300 گرم
    خرما: 10 عدد
    پیاز: 1 عدد بزرگ
    نمک ، فلفل و ادویه: به میزان لازم 

    طرز تهیه:
    1 - پیاز را خرد کرده در روغن کمی تفت دهید . سپس گوشت را اضافه کرده و همراه پیاز تفت دهید تا آب آن کشیده شود. کمی نمک و فلفل و زرد چوبه اضافه میکنیم . کشمش های از قبل خیسانده را به همراه خرما که هسته آن را گرفته و چهار تکه اش کرده ایم چند دقیه به گوشت میفزاییم و از روی حرارت بر میداریم .
    2 - برنج اعلا را که از قبل به مدت چند ساعت خیسانده ایم درون آب در حال جوش و نمک میریزیم چند قل که زد رشته ها را با دست جدا کرده و به برنج میفزاییم و پس از 2 -3 دقیقه آن را آبکش میکنیم . 
    3 - کف قابلمه ای مناسب را کمی آب و روغن ریخته و ته دیگ مرد نظر را کف ظرف میگذاریم و یک لایه برنج و رشته را میریزیم . روی آن از گوشت آماده شده میریزیم و یک لایه دیگر برنج و به همین ترتیب تا آخر . در آخر نیز نصف پیمانه مخلوط آب و روغن را روی برنج دهید.
    4 - در قابلمه را گذاشته و زمانی که اولین بخار را داد روی آن دم کنی میگذاریم و به مدت 45 دقیقه روی شعله ملایم میگذاریم تا دم بکشد. زمان سرو میتوانید از کمی برنج زعفرانی برای تزیین استفاده نمایید.

    نکات:
    1 - در هر منطقه از ایران عزیز این غذا را با مواد مختلف سرو میکنند که به چند نمونه اشاره میکنیم . میتوان رشته پلو را ساده پخت و گوشت ران گوسفند را نیز همراه پیاز و رب و برگ بو به صورت جداگانه پخت و همراه این غذا سرو کرد. بعضی افراد این غذا را همراه مرغ زعفرانی پخته شده سرو میکنند . بعضی ها هم فقط با کشمش و پیازداغ و بعضی نیز فقط با گوشت و پیازداغ ساده و یا باگوشت قلقلی حتی عده ای نیز این غذا را به صورت ساده و با شکر میل میکنند . به هر صورت رشته پلو غذایی قدیمی است که در طول زمان با سلایق مختلف تهیه گردیده است .
    2 - میتوانید کمی زیره لا به لای این پلو در زمان دم کردن بریزید که عطری خوب به این غذا میدهد.
  • ۱۳:۵۵   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    آجيل پلو مخصوص چهارشنبه‌سوري:
     
    مواد لازم:
    گردو و بادام و فندق و بادام هندی و پسته و کشمش و کره از هر کدام= 100 گرم
     پياز خلال‌ و سرخ‌شده =پنج عدد
     مرغ يا گوشت و برنج از هر کدام = يك كيلوگرم
     روغن مايع و نمک و زعفران= به ميزان لازم

     طرز تهيه:
     مرغ يا گوشت را با پياز بپزيد و كنار بگذاريد. پياز سرخ‌شده را با هر يك از آجيل‌هاي فوق به صورت جداجدا همراه با كره تفت دهيد و كنار بگذاريد برنج را دم كرده و بعد از پخت، برنج و مرغ يا گوشت را در ظرف بكشيد. به اين صورت كه ابتدا برنج را كشيده سپس مرغ يا گوشت را لابه‌لاي برنج قرار دهيد در پايان آجيل‌ها را به صورت راه‌راه يا گرد به ترتيب روي برنج قرار داده و در آخر روي آنها روغن داغ بدهيد.

  • ۱۳:۵۸   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    باران
    دو ستاره ⋆⋆|482 |2288 پست
    ما هم این آش رو درست میکنیم، امیدوارم خوشتون بیاد
    آش ٤ شنبه سورى
    :

    مواد لازم:
    آرد سفید 1.5 کیلو-نمک قدری-چغندر 1 کیلو-اسفناج 1 کیلو-تره فرنگی 0.5 کیلو-جعفری-ساطوری شده 0.5 کیلو-زردچوبه 35 گرم-فلفل 1 قاشق مرباخوری-زعفران قدری
     نخود 300 گرم-لوبیا سفید 300 گرم-لوبیا قرمز 300 گرم-عدس 375 گرم-پیاز 0.5 کیلو-روغن 375 گرم-نعناع 5 قاشق سوپخوری-گوشت گوسفند 75 گرم

    طرز تهیه:

    لوبیا سفید و لوبیا قرمز و عدس را بار کرده چغندر را قطعه قطعه نموده با حبوبات بپزید ، سپس یک کیلو اسفناج یا برگ چغندر و یک کیلو تره و جعفری را پنج کاسه آب در ظرف جداگانه پخته با حبوبات مخلوط نمائید .آنگاه پیاز را در 225 گرم روغن سرخ کرده 35 گرم زرد جوبه و یک قاشق مربا خوری فلفل و مقداری نمک با آن مخلوط کنید سپس رشته ها را که قبلا از آرد گندم درست کرده اید آهسته آهسته در دیگ ریخته و با چوب نازک آنرا هم بزنید تا رشته ها خمیر نشود.همینکه رشته ها پخته شد ، نعنا داغ را در 150 گرم روغن حاضر نموده نصف آنرا در آش ریخته و نصف دیگرش را پس از کشیدن آش در ظرف روی آش بریزید .برای افزودن طعم آش مقداری قیمه سرخ کرده ، با زعفران مخلوط نموده روی آش بریزید ، اگر هم مایلید میتوانید قدری کشک هم در آش بریزید.

  • ۱۴:۰۵   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    باران
    دو ستاره ⋆⋆|482 |2288 پست
    میشه دستور غذای قیمه نثار رو هم بزارید؟ نمیدونم اسمشو درست نوشتم یا نه؟ اما چرا اسمش اینه، قزوینی هاتی محترم بگید دلیل خاصی داشته...
  • leftPublish
  • ۱۴:۳۲   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    ریتا ا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|5673 |5315 پست
    من رشته پلو نمیذارم همیشه رشته خالی میذارم مثل ماکارونی و از رشته پلو خیلی خوشمزه تر میشه
    به جای ته دیگه هم مرغی که از قبل مزه دار کردم میذارم با پیاز حلقه شده و کره......عالی میشه
    دیگه اینکه خرما هم با کره جدا تفت میدم و وقتی تو دیس کشیدم کنارش تزیین میکنم
  • ۱۶:۱۰   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    مریم
    دو ستاره ⋆⋆|843 |2439 پست
    وای آجیل پلوش فک کنم یکی از گرون ترین غذاهیشهــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه

    چقدخوشمزس
  • ۱۸:۱۸   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    گلی خانم مامان رادین
    کاربر فعال|38 |243 پست
    دهنم آب افتاد
  • ۲۲:۲۶   ۱۳۹۱/۱۲/۱۹
    avatar
    بلوندی
    کاربر فعال|567 |644 پست
    ما آش هم درست می کنیم بعضی وقتا
  • ۱۷:۱۵   ۱۳۹۱/۱۲/۲۰
    avatar
    tina
    کاربر فعال|53 |216 پست
    آجیل پلو بدون پسته میشه؟
  • leftPublish
  • ۲۲:۲۶   ۱۳۹۱/۱۲/۲۰
    avatar
    نسیم جوون
    یک ستاره ⋆|544 |1149 پست
    من آجیل پلو نخوردم. چجوریه؟
  • ۱۱:۲۳   ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    .
  • ۱۲:۲۹   ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
    avatar
    سمانه 25
    کاربر جديد|46 |46 پست
    جالبه من هم نشنیده بودم آجیل پلو غذای کودوم شهره؟ کجاها اکثرا آجیل پلو درست میکنند؟
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان