خانه
643

زانو پرانتزى چيست؟

  • ۱۷:۲۷   ۱۳۹۹/۲/۲۳
    avatar
    کاربر جديد|0 |24 پست

    زانو پرانتزى چيست؟

    زانو پرانتزى به وضعيتى در زانو ها گفته مى شود كه زانو ها به سمت داخل چرخيده باشند. اين در حالى است كه زمانى كه فرد ميتلا به زانو پرانتزى پاهاى خود را به طور كامل در كنار يكديگر قرار دهند بين زانوان آنها فاصله اى وجود دارد كه مانع از رسيدن دو زانو به يكديگر مى شود. اين امر به اين دليل است كه زانو هاى اين افراد به سمت داخل خم شده و انحراف پيدا كرده است. البته لازم به ذكر است كه وجود زانو پرانتزى در كودكان بين ٣ تا ٥ سال كه در حال رشد هستند امرى طبيعى است و اين مشكل در سنين ٧ الى ٨ سالگى برطرف مى شود.
    اما بايد به خاطر داشت كه عارضه زانو پرانتزى معمولا يك تغيير خوش خيم در دوران كودكى است كه مى تواند به طور اتفاقى رخ دهد اما شايد سوابق خانودگى هم در بروز اين بيمارى نقش داشته باشند. همچنين طبق تحقيقات انجام شده ٧٠ درصد از كودكانى كه به اين عارضه مبتلا مى شوند دچار چاقى و اضافه وزن هستند. بنابراين تاثير چاقى بر زانو پرانتزى نيز مى تواند يكى از دلايل باشد.
    علاوه بر اين زانو پرانتزى مى تواند در طى زندگى نيز بروز كند؛
    – بروز آسیب یا عفونت در زانو
    – کمبود شدید ویتامین D و کلسیم
    – چاقی و اضافه وزن
    – آرتروز در زانو
    براى اطلاع و آگاهى از بيمارى زانو پرانتزى اين مطلب را تا انتها بخوانيد.

    علائم و نشانه هاى زانو پرانتزى چیست؟

    برخى علائم زانو پرانتزى شامل موارد زير است؛
    – سفتى مفاصل
    – احساس درد
    – ناراحتى هنگام راه رفتن
    علاوه بر اين به هنگام ابتلا به زانو پرانتزى، ليگامان و عضلات تحت فشار نيز مى توانند سبب بروز درد در ران و پا شوند.

    زانو پرانتزى چگونه تشخیص داده می شود؟

    در صورت ابتلا يك فرد به زانو پرانتزى در دوران کودكى يا بزرگسالى در مرحله نخست بايد علت بروز اين بيمارى مشخص شود و مهم است كه دليل اصلى اين عارضه مشخص شود. به هنگام مراجعه به پزشك، بهترين جراح و متخصص ارتوپدى در مورد تاريخچه پزشكى و سابقه خانوادگى اين بيمارى از فرد سؤال مى كند. در طى معاينه فيزيكى پزشك نحوه راه رفتن و ايستادن فرد را ارزيابى مى كند. همچنين به احتمال زياد براى اطمينان يك عکس رادیولوژی يا MRI نيز از شما به عمل مى آيد.

    روش هاى درمان زانو پرانتزى

    در رابطه با درمان زانو پرانتزى بايد گفت كه علت بروز اين بيمارى و علائم آن چيست. ممكن است پزشك در مراحل اوليه برخى مكمل هاى ويتامين D و كلسيم و همچنين داروهاى ضد التهابى غيراستروئيدى براى بيمار تجويز كند.
    به طور كلى روش هاى درمانى و كاهش علائم زانو پرانتزى مى تواند شامل موارد زير باشد؛ 
    – كاهش وزن: دورى از چاقى و اقدام به كاهش وزن مى تواند تاثير به سزايى در بهبود اين بيمارى داشته باشد. شما مى توانيد جهت كاهش وزن به يك متخصص تغذيه مراجعه كرده و برنامه لاغرى دريافت كنيد.
    – ورزش و تمرين: انجام ورزش و تمرينات مخصوص مى تواند كمك شايانى به يك فرد مبتلا به زانو پرانتزى بكند. در اين راستا شما مى توانيد از برخى حركات ورزشى طراحى شده و مخصوص جهت تقويت ران و عضلات پا بهره ببريد.
    – ارتوز: همچنين در صورتى كه طول پاها با يكديگر نابرابر باشد استفاده از يك كفش طبى كه از طريق كف پا طول پاها را با يكديگر هماهنگ كند مى تواند بسيار كمك كننده باشد.
    – عمل جراحی: زمانى كه انجام موارد فوق تاثيرى بر علائم بيمارى نگذارد و بهبود چشمگيرى حاصل نشود، ممكن است فرد به انجام عمل جراحى استئوتومى نياز داشته باشد. در اين عمل جراحى صفحه رشد استخوان زانو به وسيله يك صفحه فلزى اصلاح مى شود. گفتنى است كه در اين عمل جراحى براى هماهنگى استخوان ها از صفحات فلزى دائمى استفاده مى شود. اين عمل مى تواند كمك كند تا استخوان هاى پا خود را تنظيم و بالانس كنند. همچنين لازم به ذكر است كه در افراد مسن كه به اين عارضه دچار باشند، ممكن است از عمل جراحى تعويض مفصل زانو استفاده شود.

     

    نتيجه گيرى

    در آخر لازم است بدانيد كه بيمارى زانو پرانتزى در صورتى كه در مراحل اوليه و به موقع درمان نشود مى تواند سبب بروز عوارض احتمالى جبران ناپذيرى از جمله آرتروز و آسيب های غضروف زانو بشود. بنابراين اگر در خود يا فرزندتان علائم وجود يك زانوى پرانتزى را احساس مى كنيد، مى توانيد براى تشخيص به موقع و درمان اين عارضه به دكتر فرهاد بيژن زاده، متخصص و جراح ارتوپدى مراجعه بفرماييد.
    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۲۴/۲/۱۳۹۹   ۱۲:۲۴
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان