خوردن دو تکه شکلات تلخ در روز ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. این شاید خبر خوبی باشد برای کسانی که به دنبال توجیهی برای شکلات خوردن هستند: بررسی های علمی نشان داده است که خوردن شکلات ممکن است در کاهش فشار خون موثر باشد. تجزیه و تحلیل ۲۰ مورد تحقیقاتی در زمینه شکلات و تاثیرات آن بر بدن نشان داده است که خوردن شکلات به صورت روزانه، مخصوصا شکلات تلخ، به کاهش خفیف فشار خون منجر می شود.
گزارش گروه کوکران می گوید که مواد شیمیایی در کاکائو، که ماده اصلی شکلات است، رگ های خون را «آزاد» می کند. با این حال، پژوهشگران می گویند راه های بهتری برای کاهش فشار خون وجود دارد.
این فرضیه می گوید که کاکائو یک ماده شیمیایی به نام نیتریک اکسید را در بدن تولید می کند. این ماده سبب «آزاد و رها شدن» رگ های خونی می شود و کاری می کند که خون از میان رگ ها راحت تر عبور کند. این امر باعث افت فشار خون می شود.
با این حال پژوهشگران می گویند شکلات حاوی حجم زیادی از چربی و شکر هم هست که خوردن آنها راه ایده آلی برای کاهش فشار خون به شمار نمی رود.