خانه
648

عمل جراحی تعویض مفصل ران یا لگن

  • ۱۷:۳۴   ۱۳۹۹/۲/۲۳
    avatar
    کاربر جديد|0 |24 پست

    عمل جراحی تعویض مفصل ران یا لگن

    جراحی تعویض مفصل لگن که به آن توتال هیپ یا آرتروپلاستی نیز گفته می شود نوعی عمل جراحی است که جهت بازیابی عملکرد مفصل ران انجام می شود و زمانی کاربرد دارد که بدن نسبت به سایر روش های درمانی غیرتهاجمی پاسخ مثبت ندهد.

    در عمل جراحی تعویض مفصل ران بخش هایی از استخوان لگن و استخوان ران برداشته و جایگزین می شود. این عمل جراحی در جهت تسکین درد و سفتی ناشی از آرتروز لگن انجام می شود. همچنین این جراحی در برخی موارد جهت درمان شکستگی لگن و یا رشد نامناسب استخوان این ناحیه نیز انجام می شود.

    چه موقع به انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن نیاز است؟

    به طور کلی درصورت تجربه علائم زیر شاید لازم باشد تا انجام این عمل جراحی را در نظر بگیرید:

    • درد شدید و مزمن لگن به طوری که از طریق مصرف قرص و دارو تسکین نیابد و فعالیت روزمره فرد را مختل کند و تحت تاثیر قرار دهد
    • کاهش دامنه حرکت لگن در اثر سفتی مفصل استخوان به طوری که راه رفتن دشوار شود

    گفتنی است که در صورت ابتلا به آرتروز مفصل لگن ممکن است علائم شما با انجام تمرینات فیزیوتراپی و یا مصرف داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی کاهش بیابد که در این صورت نیازی به انجام عمل جراحی نیست اما در صورتی که درد و علائم بیماری با درمان های معمولی و ساده بهبود پیدا نکند انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن ضروری می نماید.

    انواع جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟

    به طور کلی این جراحی سه نوع دارد، شامل:

    تعویض کامل مفصل ران: متداول ترین نوع این جراحی، تعویض کامل مفصل لگن است که به آن آرتروپلاستی نیز گفته می شود. در این نوع عمل تعویض مفصل لگن قسمت های فرسوده و یا آسیب دیده مفصل لگن با پروتز های مصنوعی جایگزین می شود.

    تعویض جزئی مفصل ران: در عمل جزئی مفصل لگن تنها یک طرف استخوان مفصل لگن تعویض می شود. به طور کلی از این نوع عمل در در بیماران مسنی که دچار شکستگی لگن شده اند بیشتر استفاده می شود. گفتنی است که این نوع جراحی برای بیماران در سنین خاص و با فعالیت های محدود مناسب تر است.

    عمل جراحی تعویض مفصل لگن چگونه انجام می شود؟

    عمل جراحی تعویض مفصل ران یا لگن یک الی دو ساعت به طول می انجامد. همچنین بیمار پس از انجام این عمل جراحی یک الی دو شب را در بیمارستان سپری می کند.

    همانطور که می دانید بعد از هر عمل جراحی ارتوپدی بیمار نیازمند برخی برنامه های توان بخشی است که بسته به تشخیص بهترین جراح و متخصص ارتوپدی باید در زمان مقرر انجام شود. همچنین ممکن است پس از عمل بیمار نیاز داشته باشد تا از واکر یا عصا کمک بگیرد و به انجام پیاده روی های کوتاه مدت و سبک بپردازد.

    آیا جراحی تعویض مفصل لگن عوارض و خطراتی هم دارد؟

    به طور کلی این عمل جراحی بسیار بی خطر است. اما به هر روی هر عمل جراحی عوارض و خطرات خاص خود را دارد که عمل تعویض مفصل ران نیز از این قاعده مستنثنی نیست. برخی از عوارض احتمالی این عمل شامل موارد زیر است:

    • بروز عفونت
    • لخته شدن خون در ناحیه لگن یا پاها
    • در رفتگی پروتز های جایگذاری شده از جای خود

     

    دوام جراحی تعویض مفصل لگن چقدر است؟

    در حالت طبیعی پروتز مفصل لگن باید بین 10 الی 20 سال عمر کند اما در صورت رعایت برخی نکات می تواند دوام بیشتری نیز داشته باشد.

    سخن پایانی

    از آنجایی که عمل جراحی تعویض مفصل لگن نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد حتما باید نزد پزشکی انجام شود که در انجام عمل های جراحی تعویض مفصل ران و لگن تجربه کافی داشته باشد. در صورتی که این عمل نزد پزشک با تجربه ای صورت نگیرد می تواند نتایج جبران ناپذیری برای بیمار به همراه داشته باشد. بنابراین هنگامی که به دنبال یک جراح ارتوپدی برای انجام جراحی تعویض مفصل ران هستید مهم است که تحقیقات دقیق انجام داده و اعتبار جراح را بررسی کنید. علاوه بر این مهارت کادر درمانی و متخصصان بیهوشی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

    شما می توانید برای انجام این عمل و دریافت مشاوره با دکتر فرهاد بیژن زاده، جراح و متخصص ارتوپدی تماس حاصل فرمایید.

    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۲۴/۲/۱۳۹۹   ۱۲:۲۳
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان