خانه
2.5K

عوارض دندانپزشکی مکیدن انگشت

  • ۱۰:۲۸   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar

    عوارض دندانپزشکی مکیدن انگشت

    عوارض دندانپزشکی مکیدن انگشت

    از جمله شایعترین عوارضی که حاصل مکیدن انگشت است بیرون زدن دندانهای پیشین بالایی، افزایش اورجت، اوپن بایت دندانهای جلویی و کراس بایت دندانهای عقبی می باشد. این عوارض حاصل ترکیبی از فشار مستقیم به دندان (ناشی از مکیدن انگشت) و تغییر در فشاری است که از سمت لب، گونه و زبان به دندانها وارد میشود. دندانهای پیشین پایینی بسته به جهت فشار انگشت، به جلو یا عقب رانده میشوند. عدم تقارن قوس بالا و پایین نیز ممکن است اتفاق بیفتد. به علت موقعیت پایینتر زبان کراس بایت در دندانهای عقبی ایجاد میشود. همچنین افزایش فشار گونه در حین مکیدن انگشت باعث میشود قوس ماگزیلاری V شکل شود. مکیدن انگشت در رویش طبیعی دندانهای پیشین اختلال ایجاد مینماید و همچنین باعث بیرون زدن بیش از حد دندانهای عقبی میشود که حاصل این دو اوپن بایت جلوی دندانها می باشد. بیرون زدن بیش از حد دندانهای عقبی حاصل موقعیت پایینتر فک پایینی برای تطبیق با وضعیت مکیدن انگشت می باشد.

    ویرایش شده توسط ناظر زیباکده1 در تاریخ ۲۶/۹/۱۳۹۷   ۱۵:۴۳
  • leftPublish
  • ۱۷:۰۹   ۱۳۹۷/۹/۲۵
    avatar
    tiam-pooneh
    کاربر فعال|5 |195 پست

    دندان درد کودکان

    دندان درد کودکان همیشه موجب نگرانی و اضطراب والدین می گردد . در این مقاله پیرامون دندان درد کودکان به توضیح می پردازیم .
    اندو دندان
    دندان درد کودکان به دلایلی از جمله بیماری های دندان و لثه دیده می شود . گاهی کودکی که درد در ناحیه فک و گوش خود دارد ،در ایتدا به نظرمی آید که این درد ناشی از دندان است اما در حقیقت این حالت درد انعکاسی در کودک می باشد .

    درد انعکاسی یک درد متداول در ناحیه دهان و صورت کودک است . زمانی که با این درد بیمار مواجه شود تشخیص علت درد کمی مشکل است .
    توصیه در هنگام درد دندان کودک

    بهترین دندانپزشک تهران

    در درجه اول باید آرامش خود را حفظ کنید .اگر درد دندان همراه با تب و ورم صورت نباشد نیاز به خدمات اورزانسی نمی باشد اما در هر صورت باید برای درمان نزد دندانپزشک اطفال بروید . حتی اگر این درد ناشی از یک پوسیدگی ناچیز باشد .

    عدم درمان به موقع درد دندان می تواند یک مشکل کوچک را به یک مشکل جدی تبدیل کند .

    برای قطع دندان درد کودکان معمولا دندانپزشک از داروهایی از جمله ایبوپروفن و یا استامینوفن استفاده می کند .

    لازم به ذکر است که دندانپزشکی در کودکان تفاوت چندانی با بزرگسالان ندارد بنابراین تمام متخصصین دندانپزشک می توانند در مورد درد دندان کودکان نظر بدهند و حتی اقدام به درمان کنند .
    دندان-درد-کودکان
    راه های پیشگیری از دندان درد کودکان

    استفاده از مسواک بعد از هر وعده غذایی می تواند در حفظ سلامت دندان ها بسیار مفید واقع شود .

    در هنگام مسواک زدن بهتر است از خمیر دندان های حاوی فلوراید استفاده کنید .

    معاینه منظم دندانپزشک اطفال در حفظ این سلامتی بسیار مهم می باشد .
    زمان مناسب برای معاینه دندانپزشک اطفال

    بهترین زمان برای معاینه دندناپزشک اطفال 6 ماه بعد از جوانه زدن اولین دندان کودک است . بروز مشکلات دهان و دندان کودکان معمولا در سنین پایین آغاز می شوند در نتیجه بهتر است برای پیشگیری این معاینات در سنین پایین آغاز گردد .

    توصیه ها و البته تمام تجویزات دندانپزشک اطفال می تواند در درمان های پیشگیرانه و محافظت از دندان ها در مقابل مشکلاتی مثل پوسیدگی دندان ها به دلیل شیشه شیر و موارد دیگر کمک فراوانی داشته باشد .
    خدمات دندانپزشکی اطفال

    معاینات سلامت دهان و دندان نوزاد، که شامل ارزیابی احتمال پوسیدگی دندان در مادر و کودک است
    دادن مشاورات لازم در زمینه عادات بد کودک
    مراقبت‌های دندانی پیشگیرانه شامل تمیز کردن، فلوراید درمانی و توصیه‌های مربوط به تغذیه و رژیم غذایی
    ارزیابی و درمان زود هنگام جهت مرتب کردن دندان‌ها و اصلاح بایت نامناسب
    ترمیم پوسیدگی‌ها یا عیوب دندان
    تشخیص عارضه‌های دهانی و دندانی مرتبط با دیابت، نارسایی قلبی مادرزادی، آسم، تب یونجه
    کنترل عارضه‌های و بیماری‌های لثه از جمله آفت دهان، کوتاهی بند زیر زبان، موکوسیل و بیماری لثه کودکان
    رسیدگی به آسیب‌های دندانی برای مثال، شکستگی، جابجا شدگی یا کنده شدن دندان‌ها

    همانطور که گفته شد دندانپزشک اطفال در زمینه در زمینه بهداشت دهان و دندان کودکان از دوره نوازادی تا نوجوانی کودک تخصص کافی دارد .
    شکستگی دندان در کودکان

    شکستگی دندان کودکان می توانند به دلایل مختلفی باشد ازجمله وارد آمدن ضربه به دهان و دندان کودک ،سقوط و افتادن ،شکست اجسام سخت با دندان و…

    در رابطه با درد دندان های شکسته می توان گفت این درد می تواند به صورت ثابت و یا متناوب ایجاد شود . اما در بیشترین حالات این درد در کودکان در هنگام جویدن و تحت فشار قرار گرفتن دند ان شروع می شود . بیشتر والدین تا زمانی که این درد شروع نشود کودک خود را نزد دندانپزشک نمی برند ،این کار اشتباه است و همین عامل می تواند زمینه ساز مشکلان بعدی در کودک شود. دند ان های شکسته شده باید حتما قبل از تخریب کامل توسط دندانپزشک اطفال درمان گردد .

    در فرآیند دندانپزشکی بدون درد از بی‌حسی موضعی برای نواحی اطراف دندان تحت درمان استفاده می‌شود. انجام این کار نه تنها می‌تواند درد کودک شما را کاهش دهد، بلکه علاوه بر این به دندانپزشک امکان می‌دهد برای ارائه بهترین خدمات درمانی ممکن تمرکز نماید.

    دندان-درد-کودکان

    عدم همکاری کودک باعث کاهش کیفیت واستاندارد خدمات درمانی ارائه شده می گردد.همچنین تهدید و مهار فیزیکی علاوه بر کاهش دقت و کیفیت کار می تواند نتایج ناخوشایند روحی و روانی در کودک ایجاد کند . همین عامل زمینه ساز استفاده از بیهوشی در فرایند دنداپزشکی می شود .

    در هنگام بیهوشی بیمار دچار کاهش سطح هوشیاری می شود و هیچ گونه دردی را احساس نمی کند . یکی از مزایای بیهوشی این است که به دندانپزشک اجازه می دهد با آرامش کامل درمان را انجام دهد .

    در درمانهای دندانپزشکی تحت بیهوشی در مقایسه با اعمال جراحی پزشکی به دلیل گستردگی محدود، کم بودن احتمال خونریزی بعد از عمل، امکان کنترل درد بعد از عمل با تجویز مسکن های خوراکی و عدم نیاز به داروهای وریدی در دوره بعد از درمان، میتوان کودک را در صبح روز عمل بستری کرد و طی یک جلسه تمام امور درمانی مورد نظر را به صورت جراحی سرپایی انجام داد و کودک را پس از طی دوره کنترل بعد از عمل در همان روز ترخیص کرد.

    در صورتی که تصمیم به درمان دندان کودک خود با کمک بیهوشی هستید باید به موارد زیر توجه داشته باشید .

    درمان دندان کودک خود را حتما توسط متخصصین دندانپزشکی اطفال انجام دهید .

    از محل انجام درمان کودک خود که باید در بیمارستان های مجهز و یا مراکز جراحی محدود باشد اطمینان حاصل کنید.

    در هنگام درمان از سلامت کودک خود اطمینان داشته باشید . کودک نباید دچار هیچ گونه بیماری از جمله سرماخوردگی و واکنش آلرژیک باشد.

    حتما قبل از عمل آزمایشات لازم را مطابق با دستور دندانپزشک انجام دهید .

    درمان با کمک بیهوشی یکی از روش های درمانی می باشد و البته نمی توان از ان نتیجه معجزه انگیز انتظار داشت .در صورتی که بهداشت دندان ها رعایت نشود تمام پوسیدگی هخا و مشکلات دندانی بعد از مدتی دوباره نمایان می شوند . معجزه اصلی به والدین بستگی دارد آن ها باید با کنترل رژیم غذایی متناسب و رعایت بهداشت در درجه دوم دهان و دندان کودک را عاری از هرگونه پوسیدگی و میکروب نگه دارند .
    بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشک

    اگر کودک دچار تب شده باشد
    کودک از نظر ظاهری بیمار و مریض حال دیده شود
    صورت کودک دچار ورم شده باشد
    بعد از مصرف مسکن درد کاهش نیابد و یا بیشتر شود
    دندان درد در کودکان بیشتر از 24 ساعت طول بکشد
    در خط لثه دندان اسیب دیده شد توده قرمز و یا زرد رنگ نمایان شود
    بر روی دندان حفره های قهوه ای رنگ نمایان شود

    زمانی که درد دندان فرزند شما کم شود ممکن است بخواهد تا مراجعه به دندانپزشک به تعویق افتد .هرگز نباید مراجعه به دندانپزشک را به تعویق اندازید .

    دندانپزشک اطفال با در نظر گرفتن شرایط کودک بهترین روش درمان را به شما پیشنهاد می دهد .حتی درمواردی برای تسکین درد ممکن است تا پزشک تشخیص دهد که دندان شیری باید کشیده شود و یا عصب کشی نیاز دارد .

    منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم.

    با تشکر، مدیریت سایت دکتر جوانمرد

    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۱۶/۱۱/۱۳۹۷   ۰۰:۳۲
  • ۱۷:۱۲   ۱۳۹۷/۹/۲۵
    avatar
    tiam-pooneh
    کاربر فعال|5 |195 پست

    کجی دندان شیری

    علت کج در آمدن دندان شیری نوزاد چیست؟ خیلی از والدین از کجی دندان شیری کودک خود شکایت می کنند، آیا این می تواند دلیل خاصی داشته باشد ؟ بهترین راه های پیشگیری از کجی دندان شیری کودکان چیست ؟ در ادامه دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال به بررسی دلایل کجی دندان های شیری و راه های درمان و یا پیشگیری از آن صحبت می کنند،توصیه می شود شما هم ادامه مطلب را مطالعه کنید .
    کجی دندان شیری

    کجی دندان شیری

    کجی دندانی های شیری در صورتی که جدی گرفته نشوند می تواند عوارض بسیاری بر جای بگذارد . کجی دندان ها نه تنها از جنبه زیبایی تاثیرات منفی از خود به جای می گذارد بلکه بر اعتماد به نفس کودک نیز تاثیرات منفی می گذارد ،پس بهتر است از همان سنین ابتدایی این اختلال درمان شود .
    دلیل کجی دندان های شیری کودکان

    عوامل مختلفی می تواند سبب کجی دندان ها می شود از جمله :

    عامل وراثت و ژنتیک ،در بیشترین حالت کجی دندان ها که به دلیل آندربایت ،اوربایت ایجاد می شود بیشتر به دلیل عامل ژنتیک در افراد است .

    مصرف بیش از اندازه پستانک، گاهی بنا بر عادت برخی از کودکان تا سن حتی بیشتر از 3 سالگی از پستانک استفاده می کنند ،که این می تواند سبب کجی دندان های کودک شود .

    بروز برخی از بیماری های لثه و دندان ها

    برخی از سوانح و تصادفات سبب بروز اختلالات فکی و دندانی کودک شود .

    عادت های بد دهانی همچون مکیدن انگشت ها ،زبان زدن ،دندان قروچه کودکان و….

    اما یک عامل اصلی بعد از وراثت و ژنتیک ،شکل اصلی دهان و فک کودک است گاهی ظاهر دندان های کودک به گونه ای است که فشردگی دندان های ایجاد می شود ،یعنی دهان کودک بیش از حد معمول کوچک است که سبب فشردگی دندان های کودک و در نتیجه کجی آن ها می شود .
    کودکانی که دچار کجی دندان ها می شوند با چه مشکلاتی مواجه می شوند ؟

    این کودکان با مشکلات بسیاری مواجه می شوند ،از جمله تمیز کردن دندان ها . از آنجا که تمیز کردن دندان ها با اختلال مواجه می گردد زمینه ساز بروز انواع بیماری لثه و پوسیدگی دندان کودکان می شود.

    بروز مشکلات در جویدن و غذا خوردن

    شکل این دندان ها به گونه ای است که احتمال شکستگی دندان ها به مراتب بیشتر می شود .

    این کودکان به سبب ظاهر دندان هایشان اعتماد به نفس ندارند و ممکن است در محیط مدرسه روابط آن ها تحت تاثیر قرار گیرد .
    درمان کجی دندان ها

    بهترین راه حل درمان کجی دندانها مراجعه به دندانپزشکی کودکان و پیدا کردن بهترین راه حل است . در بیشتر موارد نیاز به استفاده از ارتودنسی اطفال توصیه می شود . بسته به میزان ناهنجاری های موجود ، بهترین راه کار درمانی توصیه می شود .

    دکتر جوانمرد در مرحله اول برای پیدا کردن بهترین راه حل موارد زیرا را بررسی می کند :

    میزان کجی و نامرتبی دندان ها
    میزان مشکلات در هنگان جویدن و غذا خوردن
    مشکلات ایجاد شده در هنگام صحبت کردن ،مانند نوک زبانی صحبت کردن .

    در مواردی که اختلال ایجاد شده تنها به دلیل دندان ها باشد ، ارتودنسی اطفال توصیه می گردد ،همچنین در مواردی که اختلالات فکی سبب بروز این ناهمگونی شده باشد لازم است تا اقدامات درمانی برای برطرف کردن مشکلات فکی انجام شود .
    برخی از نمونه کار های دکتر هلن جوانمرد :

    درمان دندان نهفته کودکان
    بیرون نیامدن دندان دائمی

    دکتر هلن جوانمرد
    دندانپزشک کودکان



    ویرایش شده توسط ناظر زیباکده1 در تاریخ ۲۶/۹/۱۳۹۷   ۱۵:۴۵
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان