عوارض چشمي خطرناك سولاريوم:
با توجه به خطراتي كه اشعه ماوراي بنفش خورشيد دارد در برخي كشورها استفاده از اين اشعه ممنوع شده است و افراد بايد به هنگام شنا بدن خود را بپوشانند.
در خصوص اين مسئله حتي سازمان بهداشت جهاني استفاده از پوشش بلند و پوشاندن تمام پوست و استفاده از كلاههاي لبهدار و كلاههايي كه پشت گردن را نيز بپوشاند براي محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراي بنفش خورشيد توصيه ميكند.
متأسفانه سولاريوم در ايران بدون هيچگونه نظارتي به فعاليتش ادامه ميدهد و زمينه ابتلا به سرطانهاي پوست به ويژه ملانوما را فراهم ميكند و نيز به قرمزشدن پوست، سوختگيهاي پوستي، آسيبهاي عروقي، اختلال ايمني و عوارض چشمي مانند آسيب قرنيه، شبكيه، ملتحمه يا آسيب توأم قرنيه و شبكيه ميانجامد و اين آمار در حالي است كه بيشتر مشتريان از عينكهاي ايمني استفاده ميكنند اما بازهم گرفتار عوارض آن ميشوند.
پيشنهاد میشود اگر افراد علاقه زيادي براي برنزهكردن پوست خود دارند بهتر است از كرمهاي برنزه كنندهاي كه منجر به رنگيشدن لايههاي سطحي پوست ميشود بدون اينكه نيازي به تابش زياد نور آفتاب باشد، استفاده كنند.
⚠️ هشدارهاي سازمان بهداشت جهاني
سازمان بهداشت جهاني نيز به دليل عوارض ناخوشايند سولاريوم قوانيني براي كنترل اين پديده تعريف كرده و به چند گروه درباره برنزهكردن پوستشان هشدار داده است.
اين هشدارها ابتدا متوجه افرادي است كه داراي پوست شماره 1 و 2 هستند، يعني كساني كه معمولاً موهاي بور و چشمهاي روشن دارند و اشعه ماوراي بنفش، به پوست آنها بيشتر از بقيه آسيب ميرساند.
اما دومين گروه، افراد زير 18 سال هستند كه نبايد از دستگاههاي سولاريوم استفاده كنند يا حمام آفتاب بگيرند و نيز كساني كه كك و مك و خالهاي زياد، زخمهاي پوستي يا سابقه آفتاب سوختگي در بچگي و در هر مرحلهاي از زندگيشان داشتهاند.
افرادي كه داروي خاصي مصرف ميكنند، بايد قبل از برنزهكردن با پزشك معالجشان مشورت كنند.
همچنين سازمان بهداشت جهاني به زنان نيز توصيه كرده است كه در هنگام برنزهكردن از لوازم آرايشي استفاده نكنند زيرا ممكن است اشعه ماوراي بنفش برايشان ايجاد حساسيت كند.
متأسفانه با همه اين هشدارها شاهديم كه هر روز بر تعداد افراد متقاضي برنزهكردن پوست با سولاريوم افزوده ميشود و اين امر نشان ميدهد كه همچنان بايد منتظر عواقب خطرناك آن باشيم.
* اكثر افرادي كه براي ازدواج انتخاب نشدهاند، تن به عملهاي زيبايي ميدهند
یک روانشناس ميگويد: آمارها نشان ميدهد كه زنان بيشترين متقاضيان تغييرات زيبايي چه در برنزه شدن پوست و چه در عملهاي جراحي زيبايي هستند و در دوره سني 18 تا 40 سالگي اين آمار بيشتر ديده ميشود.
❗️ وقتي رنگ سياه عزيز ميشود
در طول تاريخ رنگ سياه پوست نشانه بردگي و هميشه رنگ روشن رنگ برتر بوده است كه در چنين حالتي ميبينيم ممكن است استفاده از سولاريوم با معيارهاي زيباييشناسي همخواني هم نداشته باشد و زيبايي چنداني را براي فرد به وجود نياورد اما فرد به پيروي از مد خود را در معرض خطر عوارض اين دستگاه قرار ميدهد.
در حال حاضر دسترسي انسانها به تغييرات مد
طبق بررسيهاي دانشمندان استفاده از سولاريوم اعتيادآور است و بر اثر گرمايي كه اين دستگاه توليد ميكند، آندروفين يا ماده شبه افيوني در مغز واكنش ضد درد در بدن ايجاد ميكند و اضطراب و تنش فرد كاهش پيدا ميكند كه از لحاظ رواني برايش آرامشبخش است.
اگر امروز مدگرايي به حدي رسيده است كه فرد حتي از قيد سلامت خود هم ميگذرد و تن به دستگاه سولاريوم ميدهد در گذشته نيز در برخي كشورها كه ادعاي فرهنگ و تمدني درخشان مانند يونان باستان و روم دارند، زنها براي اينكه سفيدتر به نظر برسند، صورتشان را با سرب رنگ ميكردند، تا جايي كه حتي به دليل اين كار مسموم ميشدند.