خانه
415

مراحل ارتودنسی ثابت

  • ۱۴:۲۴   ۱۳۹۸/۳/۷
    avatar
    کاربر جديد|5
    ارتودنسی-مراحل ارتودنسی
    ارتودنسی ثابت یکی از روشهای ارتودنسی است که نسبت به سایر روش های ارتودنسی همکاری بیشتری را از جانب بیمار می طلبد. مراحل ارتودنسی ثابت از ابتدا تا پایان زمان برداشتن براکت هاحدود 6 تا 30 ماه زمان می طلبد. که البته زمان ارتودنسی ثابت به نوع ناهنجاری فکی و دندانی وابسته است و هر چه میزان ناهنجاری بیشتر باشد زمان ارتودنسی بیشتر خواهد داشت.
     
     
    مراحل ارتودنسی ثابت به شرح زیر است:
     ارزیابی اولیه پزشک متخصص ارتودنسی :
     در ارزیابی اولیه که توسط پزشک متخصص ارتودنسی انجام می پذیرد به جهت بررسی مشکلات و سایر بیماری هاست در واقع پزشک شما می بایست این اطمینان را داشته باشد که دندان ها و فک شما در وضعیت سالمی قرار دارند و سپس اقدام به انجام ارتودنسی نماید. اگر چنین نبود از شما میحواهد تا به یک دندانپزشک مراجعه کنید و اقدامات اصلاحی درمانی خود را پیش از انجام ارتودنسی انجام دهید.
     
     
    قالب‌گیری و تهیه مدل:
     در مرحله پس از معاینه اولیه پزشک شما از دندانها قالبی را تهیه میکند تا بتواند از این قالب موقعیت و وضعیت هر دندان را تشخیص دهد.
    عکس OPG دندان : 
    در عکس OPG دید بهتر و وسیعتری را از وضعیت قرارگیری دندان ها و همچنین ریشه دندان ها و فک بیمار در اختیار پزشک شما قرار میدهد.
     
    تصویرسازی رایانه‌ای :
     در این ارزیابی متخصص ارتودنسی برای درمان ارتودنسی ثابت می تواند طرح درمان مناسب را تهیه کند و میزان تاثیر یک روش درمانی را در فرم صورت و تقارن فک بررسی نماید.
    عکس‌برداری قبل و بعد از درمان : 
    در این ارزیابی متخصص ارتودنسی برای درمان ارتودنسی ثابت عکس هایی را قبل و بعد از ارتودنسی از صورت و دندان ها تهیه می کنند تا میزان پیشرفت دندان و اثر آن بر شکل صورت را بررسی کنند.
     
    معاینه کامل بیمار:
    در مراحل ارتودنسی ثابت ممکن است مرحله 1 و 2 به صورت همزمان با هم انجام شود.بعد از اینکه موافقت بیمار برای شروع درمان ارتودنسی ثابت کسب شد در نخستین جلسه،معاینه کاملی برای تعیین نیازهای بیمار انجام می شود. در این معاینه تمامی سوالات بیمار پاسخ داده خواهد شد و پزشک هزینه تقریبی برای درمان را ارزیابی و به بیمار اعلام میکند و بر اساس پیش بینی خود زمانبندی را برای درمان اعلام کرده و در پرونده پزشکی بیمار تمامی تصاویر و قالب ها ثبت می شوند.
     
    توضیح روش‌های مختلف درمان ارتودنسی :
     پس از جلسه مشاوره و معاینه کامل نمونه ای از دستگاه ها و تجهیزات ارتودنسی، بریس ها و … به بیمار نشان داده خواهد شد و در این مرحله زمان قرارگیری بریس ها بر روی دندان مشخص خواهد شد.
     
    قرار دادن بریس در دهان : 
    در این مرحله از درمان ارتودنسی ثابت تجهیزات مربوط به ارتودنسی در دهان و بر روی دندان جایگذاری می شود و براکت ها بر روی دندان چسبانده می شوند.در این مرحله تمام مسائل مربوط به جایگاه براکت‌ها، تجویز براکت مناسب، نوع براکت و انتخاب سیم پوشش داده می‌شود.
     
    درمان ارتودنسی نامرئی : 
    در حالتی که بیمار ارتودنسی نامرئی را انتخاب کرده باشد قالب ها به لابراتوار ارسال خواهند شد و لابراتوار از روی مدل رایانه ای اقدام به ساخت پلاک ها کند و پس از قرارگرفتن پلاک ها در دهان بیمار روشهای مراقبت از پلاک ها به بیمار آموزش داده می شود. پلاک های ارتودنسی نامرئی در طول شبانه روز بین 22 تا 23 ساعت می بایست استفاده شوند. پلاک ها بر اساس صلاحدید متخصص ارتودنسی و در اکثر مواقع به صورت هر دو هفته یکبار تعویض می شوند. این یکی از دلایلی است که هزینه ارتودنسی نامرئی را افزایش می دهد.
     
    جلسات تنظیم براکت ها :
     در این مرحله از درمان ارتودنسی ثابت براکت ها تنظیم و پیشرفت بدست آمده در طول درمان بررسی می شود.جلسات تنظیم براکت ها به مدت 10 الی 15 دقیقه و در فاصله های 8 الی 10 هفته ای زمانبندی می شود.
     
    پایان درمان ارتودنسی ثابت و خارج کردن بریس ها:
     این مرحله ، مرحله پایانی ارتودنسی ثابت است و متخصص ارتودنسی در این مرحله اقدام به برداشتن براکت ها از روی دندان بیمار میکند. پس از ارتودنسی ثابت پزشک متخصص ارتودنسی اقدام به جرم گیری دندان بیمار میکند و همچنین تجویز فل.وراید تراپی میکند. و تصویر قبل از ارتودنسی به بیمار نشان داده خواهد شد تا تغییرات خنده و چهره خود را در آن ببیند و لبخند جذاب فعلی را با قبل از ارتودنسی مقایسه کند.
     
    البته که در این مرحله مراقبت و دستورات نهایی پس از پایان ارتودنسی ثابت آغاز خواهد شد که درمان و برگشت ارتودنسی را با دستگاه هایی مثل نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر ناممکن سازد.
    زمان استفاده از این ریتینر ها توسط پزشک معالج تعیین میگردد و ممکن است زمان زیادی به طول انجامد. برای این منظور از مقاله راهنمای پایان ارتودنسی استفاده کنید.
    ویرایش شده توسط P.Z در تاریخ ۱۸/۴/۱۳۹۸   ۱۲:۳۸
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان