خانه
2.4K

مراحل تهیه سمنو

  • ۱۵:۱۶   ۱۳۹۴/۱۲/۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    مراحل تهیه سمنو

    این هم روشی که من درست کردم. گندم پوست دار مخصوص سبزه ١ پیمانه, و آرد گندم خالص که سفید نشده حدودا ٣ پیمانه 

    در داخل کاسه ی گندم رو شسته و آن را پر ازآب کرده و به مدت ٢ روز کنار میگذاریم . در این مدت آب آن را چند بار عوض کنید تا ترش نکند. بعد از دو روز دقت کنید جوونه های ریز رو خواهید دید. در این مرحله گندم ها رو منتقل کنید لای یک دستمال مرطوب داخل کاسه و به مدت ٣-٢ روز دستمال یا پارچه را مرطوب نگه دارید. ( یا میتونید وقتی که گندم داخل آب جوونه زد آن ها را داخل ظرف پهن و عمیقی یک دستمال حوله ی مرطوب پهن کرده و سپس گندم ها رو آبکش کرده و روی دستمال مرطوب مرتب پخش کنید و سپس روی آنها را با دستمال حوله ی مرطوب بپوشانید. یادتون نره مرتب این دستمال را خیس کنید. 

    بعد از ٢-١ روز گندم ها که کمی ریشه دار شدن دستمال حوله ی را از زیر گندم ها برداشته و به مرطوب نگه داشتن آن ادامه دهید تا جوونه ها کمی بلندتر شده شده و به قول معروف نقره ی شده باشند و کاملا ته گندم ها ریشه انداخته باشند). من این کارو داخل یک پارچه در کاسه انجام دادم. بهتره که کاسه بزرگ باشه و گندم ها زیاد روی هم انباشته نباشند تا جای رشد ریشه و جوونه باشه. 

    بعد ٢-١ روز متوجه خواهید شد که ریشه ها از پارچه زده بیرون اگر جوونه ها هم به نظر کمی رسیده باشند وقت پوره کردن آنها رسیده. گندم ها را با کمی آب در بلندر تیکه تیکه در بلندر پوره کرده و از صافی رد میکنیم. سپس یک بار دیگه آب تفاله ها را با استفاده از یک دستمال پارچه ی نازک گرفته ( طبق عکس که نشان داده شده تفاله ها را لای دستمال ریخته و چند بار دستمال را پیچانده و با فشار آب آن را بگیرید). میتونید این مرحله پوره کردن را با تفاله ها یک بار دیگه تکرار کنید و در آخر آبی که به دست آماده را دوباره همه را یک جا از صافی رد کنید. آرد گندم را در ظرف مورد نظر الک کرده و حرارت را روی درجه پایین روشن کنید (بعضی ها برای این که رنگ سمنو تیره ی داشته باشند گندم را قبل از اضافه کردن آب گندم آن را کمی تفت میدهند تا رنگ آن کمی خرمایی شود) و آب گندم پوره شده را به تدریج به آن اضافه کنید و مرتب هم زنید. اگر لازم بود مقداری آب به ان اضافه کرده تا آرد مخلوط و کاملا باز شود . 

    سختی تهیه کردن سمنو ساعت ها هم زدنشه . اگر کمی غفلت کنید مایه گوله گوله خواهد شد. میتونید حرارت را کمی زیادتر کنید تا آب اضافه سمنو به تدریج تبخیر شود. انقدر به هم زدن ادامه دهید که رنگ آن خرمایی شود . بعضی ها توش بادام هم میریزن . اگر سفت شده بود ٢-١ قاشق آب افزوده تا کمی شل تر شود. بعضی ها در آخر دمکنی روی آن گذشته تا کمی دم کشد. برای من از لحظه ی که شروع کردم به پوره کردن تا لحظه ی که آماده شه ٤ ساعت و نیم طول کشید. از کت و کول افتادم . 

    این هم یک روش دیگه تهیه سمنو - کمی مقادیر و روش رشد دادن گندمها با روش من فرق میکنه.

    مراحل تهیه سمنو

    مراحل تهیه سمنو

    مراحل تهیه سمنو

    مراحل تهیه سمنو

    مراحل تهیه سمنو

    مراحل تهیه سمنو

    مراحل تهیه سمنو

    مراحل تهیه سمنومراحل تهیه سمنومراحل تهیه سمنومراحل تهیه سمنومراحل تهیه سمنومراحل تهیه سمنو       مراحل تهیه سمنو  مراحل تهیه سمنو     مراحل تهیه سمنو

    ویرایش شده توسط ronak n در تاریخ ۸/۱۲/۱۳۹۴   ۱۵:۱۸
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان